Tilmeld nyhedsbrev

Gulerodskage med ostecreme

Gulerodskage med ostecreme

Gulerodskage med ostecreme

Opskrift til 8 personer (Ø24 cm springform)

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på gulerodskage med frosting. Den er svampet og lækker, lige præcis som en gulerodskage skal være. Den her opskrift er uden valnødder, men man kan sagtens tilføje en håndfuld valnødder til dejen, hvis man gerne vil have det i. Et tip er at fryse kagen ned i stykker, hvis du ikke får spist det hele. Så kan man nemlig nemt tage et stykke kage op, når lækkersulten melder sig.

Ingrediensliste

Gulerodskage

  • 6 æg
  • 200 g. brun farin
  • 180 g. raps- eller solsikkeolie
  • 250 g. hvedemel
  • 300 g. gulerødder
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. kanel
  • 1 knivspids salt

Ostecreme

  • 150 g. smør
  • 300 g. flormelis
  • 400 g. naturel flødeost
  • 2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

1. Æg og farin piskes sammen til en luftig masse.
2. I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser.
3. Riv gulerødder og tilsæt det sammen med olie til æggemassen. Til sidst røres de tørre ingredienser i.
4. En springform eller bageform smøres med lidt smagsneutral olie, smør, margarine eller andet fedt.
5. Dejen fordeles i formen og bages ved 175 grader varmluft i cirka 40 min. Efter 30 min. kan du evt. dække formen let til med staniol. Så undgår du, at kagen brænder på.
6. Hvis man er i tvivl om kagen er færdig, så kan man lige stikke en strikkepind, tandstik eller andet ned i kagen for at tjekke. Hvis den kommer ud “ren”, så er kagen færdig.
7. Når kagen er færdig, så sættes den til afkøling.
8. Frosting laves. Smør piskes med flormelis og vaniljesukker, indtil du får en luftig masse. Herefter røres flødeost i.
9. Kagen skæres over på midten og smøres med frosting. Herefter lægges toppen på og så smøres der endnu et lag frosting på. Man kan evt. også sprøjte det ud med en sprøjtepose.
10. Kagen opbevares på køl indtil servering.

Bedøm denne ret

Opskrift på den lækreste gulerodskage med ostecreme. En gulerodskage er bare ikke en gulerodskage, hvis der ikke er den lækre cream cheese frosting på toppen.

Den her opskrift er lavet med olie, men man kan sagtens bytte olien ud med smør. Ligeledes kan den også bages i bradepande i stedet for springform. Det kan være mere praktisk, hvis man skal bage til mange.

Hvis vi skulle lave en top 3 over vores yndlings skærekager, så vil gulerodskagen uden tvivl være på den liste. Det er bare en fantastisk kage og også en af de kager, som faktisk er endnu bedre på 2. dagen. Derfor er det en af de kager, der kan bages i god tid inden den skal bruges.

Skriv en kommentar