Gulerodslagkage med citronfromage

Gulerodslagkage med citronfromage
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

6 timer

Beskrivelse

Opskrift på en lækker gulerodslagkage med citronfromage i midten. En frisk påskekage pyntet med små chokoladepåskeæg.

Ingrediensliste

  • Gulerodsbunde

  • 200 g. gulerod
  • 4 stk. æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 300 g. brun farin
  • 200 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • Citronfromage

  • 2 stk. husblas
  • 60 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 stk. pasteuriseret æggeblomme
  • 2 dl. piskefløde
  • 1 stk. økologisk citron
  • Pynt

  • 2 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

Gulerodsbunde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Riv gulerødder på et rivejern. Pres vandet ud af dem, hvis de er meget våde. Dette gøres nemt ved at placere det i et viskestykke, hvorefter væsken presses ud. Sæt revet gulerod til side.
  3. Pisk æg, vaniljesukker og brun farin til det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter.
  4. Vej alle de tørre ingredienser af i en skål.
  5. Vend olie og de tørre ingredienser i og vend så det hele rundt til du har en ensartet dej uden klumper.
  6. Vend til sidst revet gulerod i.
  7. Beklæd eller smør en springform (Ø26) og hæld din dej i.
  8. Bages på anden nederste rille i ovnen i ca. 40-50 minutter. Alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 30 minutter.
  9. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en tandstik, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis du kan gøre det, uden der kommer dej på, så er den færdig. Hvis den begynder at blive lidt mørkebrun på toppen (uden at den er færdig), så kan du dække den til med staniol under det sidste bagetid. Så undgår du, at den brænder på.
  10. Tag den ud af ovnen og lad den afkøle på en bagerist.
  11. Fjern formen.
  12. Når kagen er afkølet halveres den på midten. Skær den evt. til, hvis den er hævet for meget op. Del bunden i to.
  13. Saml springformen igen. Placer evt. kageplast rundt langs siderne.
  14. Placer den ene bund i formen igen. Nu til citronfromagen.
  15. Læg husblas i en skål med koldt vand.
  16. Pisk sukker, æggeblommer og vaniljesukker lyst og luftigt med en elpisker. Det tager ca. 3-5 minutter.
  17. I en anden skål piskes fløde til en blød flødeskum.
  18. Vend forsigtigt den bløde flødeskum over i æggemassen.
  19. Pres saften af citron i en skål (si evt. kerner fra). Vrid husblassen fri og vand og kom det over i skålen. Varm det i mikroovnen i 20-30 sekunder eller indtil husblassen er smeltet (giv det kort tid, så du nemmere kan holde øje med det).
  20. Tag skålen ud.
  21. Tag 1-2 spsk. af flødeblandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  22. Fordel herefter moussen ovenpå bunden, som du gjorde klar i springformen.
  23. Sæt kagen på køl i ca. 30 minutter, så moussen lige kan sætte sig en smule. Placer herefter den anden bund ovenpå moussen.
  24. Kom husholdningsfilm over kagen og sæt det hele på køl i minimum 3-4 timer eller natten over.
  25. Inden servering fjernes springformen (og kageplast, hvis du har brugt det).
  26. Placer kagen på et fad.
  27. Pisk fløde til flødeskum.
  28. Smør hele kagen med flødeskum.
  29. Pynt af med påskeæg.
Bedøm denne ret

Opskrift på gulerodslagkage med citronfromage

Her har du altså årets påskekage! En gulerodslagkage med citronfromage i midten, som er smurt med flødeskum og pyntet med chokoladepåskeæg. Vi har kombineret den bedste gulerodskage med en frisk citronfromage for at give kagen et påske-look. Den her kage smager så godt og er perfekt til dig, som ikke er vild med kager, som bliver alt for søde! Citronfromagen giver nemlig sådan et frisk indspark, som passer rigtig godt til den saftige gulerodskage.

Påsken er lige om hjørnet og måske du er i fuld gang med at planlægge årets påskefrokost. Hvis du skal stå for årets påskekage, så kan vi da anbefale dig at prøve denne af. Det gode ved den er nemlig også, at den helst skal laves dagen før, så fromagen kan få lov til at sætte sig. Og hvis du ikke tænker, at du skal lave denne, så kan du jo tage et kig i alle vores opskrifter på påskekager. Der finder du uden tvivl noget til enhver smag.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på påskekager

Gulerodslagkage med citronfromage

Påskelagkage

Det her er en ægte påskelagkage. I stedet for at fylde gulerodskagen med den klassiske flødeostecreme, så har vi her fyldt den med citronfromage. En fromage med citron, som er luftig og let. Den står derfor godt i kontrast til den saftige og lidt tunge gulerodskage. Selve kagen er desuden smurt med flødeskum, men det kan du også sagtens udelade, hvis du gerne vil have et mere bart og råt look. Det er op til dig!

Vi har pyntet kagen af med små chokoladepåskeæg og lidt rosmarinkviste (for udseendet), da de godt kan ligne sådan en fuglerede, hvis de placeres tæt og sådan lidt tilfældigt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Kunne man smøre den færdige kage med noget andet end flødeskum, hvis man ikke er så meget til det? 😊

Skriv en kommentar