Gulerodssalat med æble, saltmandler og feta

Gulerodssalat med æble, saltmandler og feta
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på den bedste gulerodssalat med æble, sprøde saltmandler og fetaost. Server denne gulerodssalat som tilbehør til aftensmad.

Ingrediensliste

 • Gulerodssalat

 • 600 g. gulerod
 • 2 stk. æble
 • 100 g. fetaost
 • 50 g. saltmandler
 • Dressing

 • 2 spsk. citronsaft
 • 1 spsk. olivenolie
 • 0,5 tsk. akaciehonning
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Kom alle ingredienserne til dressingen op i en beholder eller glas med låg til. Ryst den godt sammen.
 2. Skræl gulerødder. Riv groft på et rivejern.
 3. Skær æble i små tern.
 4. Bland revet gulerod og æble med dressingen.
 5. Anret på en tallerken eller på et fad.
 6. Top med smuldret feta og grofthakkede saltmandler.
 7. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på gulerodssalat med æble, saltmandler og feta

Nogle gange skal det bare være simpelt som denne gulerodssalat med æble, saltmandler og feta. Den dejligste kombination af sødt, sprødt og saltet. Når man har de 3 s’er på plads, så ved man, at man har en god salat. Vi har piftet en klassisk råkostsalat op i form af denne gulerodssalat. Vi har så ofte både gulerødder og æbler til at ligge. Det vil vi blive bedre til at trylle om til en god og nem salat til aftensmaden. Som vi jo har nævnt så mange gange før, så behøves det jo slet ikke at være kompliceret at lave en smagfuld salat til aftensmaden eller frokosten.

Så hvis du også nogle gange mangler inspiration til en hurtig salat, som du kan servere til lasagnen, kødsaucen eller til en omgang frikadeller, så er det her en sikker vinder. En simpel gulerodssalat, som er groftrevet og vendt med små tern af æble og en hurtig dressing. Vi har lige lavet den lidt ekstra luksuriøs med smuldret feta og saltmandler på toppen. Det har vi nemlig også stort set altid på lager.

LÆS OGSÅ: Find grønne salater her

Gulerodssalat med æble, saltmandler og feta

Gulerodssalat opskrift

Vi har spist så meget gulerodssalat og råkostsalat som børn. Så var det som om, at vi glemte alt om den, da vi selv flyttede hjemmefra. Men nu er den altså tilbage i vores liv og efter vi selv har fået barn, så er den helt sikkert også kommet for at blive. Nu er hverdagene lidt ekstra travle, men man vil jo stadig gerne servere noget grønt. Derfor kan man lige så godt gøre det nemt for sig selv. Og det er præcis hvad du gør med den her gulerodssalat. Er du ikke til feta og mandler, så udelader du bare det og så har du jo en simpel råkostsalat.  Det er sådan en børnevenlig salat, som de fleste børn kan lide.

Gulerodssalat med æble, saltmandler og feta

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar