Hakkebøffer i fad med ovnbagte kartoffelbåde Hakkebøffer i fad med ovnbagte kartoffelbåde Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på saftige hakkebøffer i fad med løg, hvidløg, porrer og rød peberfrugt med ovnbagte kartoffelbåde. En nem og hurtig hverdagsret, som har masser af god smag. Ingrediensliste Hakkebøffer i fad 400 g. kartoffel 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 400 g. hakket oksekød 3 fed hvidløg 1 stk. løg 0,5 stk. porre 1 stk. rød peberfrugt 1 tsk. paprika 0,5 tsk. tørret timian 400 g. hakkede tomater på dåse 2,5 dl. madlavningsfløde Fremgangsmåde Skyl kartofler og skær dem i både. Vend dem med olie og salt på en bageplade med bagepapir. Sæt til side. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Form bøffer af farsen. Krydr dem med salt og peber. Hak hvidløg fint. Skær løg i både og peberfrugt og porrer i strimler. Varm en pande op med smør eller olie. Når panden er godt varm, så tilsættes hakkebøfferne. Steg dem blot lige, så de får stegeskorpe på begge sider. Placer dem herefter i et ovnfast fad. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof til panden. På panden steges nu løg og hvidløg ved middel varme. Lad det sautere et minuts tid. Herefter tilsættes peberfrugt og porrer. Lad det svitse kort. Tilsæt paprika og tørret timian. Tilsæt dåsen med hakkede tomater og madlavningsfløde. Kog hurtigt saucen op og smag den til med salt og peber. Hæld saucen med grøntsagerne over i fadet med bøfferne. Sæt fadet i ovnen i 30 minutter sammen med kartoflerne, som du gjorde klar tidligere. Server dine hakkebøffer i fad sammen med de ovnbagte kartoffelbåde. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars kokkekniv Køb her Ildfast fad, sort Køb her Fiskars pande Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på hakkebøffer i fad med ovnbagte kartoffelbåde Her får du opskriften på en virkelig nem hverdagsret, som ikke kræver lang tid i køkkenet. Retten består af hakkebøffer, der lynsteges på panden og kommer i et fad, hvorefter en krydret tomatflødesauce med løg, hvidløg, peberfrugt og porrer hældes over. Hertil serveres ovnbagte kartoffelbåde. En rigtig god opskrift på nem aftensmad. Hakkebøffer i fad med ovnbagte kartoffelbåde er en ret du selv kan sætte dit præg på. Du kan sagtens udskifte grøntsagerne i saucen, hvis du foretrækker nogle andre eller hvis du lige har noget andet i køleskabet. Det kan være alt fra squash, aubergine, champignon, spinat eller andet. LÆS OGSÅ: One pot kylling i karry med ris Skal man bruge hakket oksekød? Det gode ved retten er, at du kan udskifte hakkebøfferne med det du foretrækker. Vi forestiller os også, at retten vil være god med kylling, koteletter eller andet kød. Ligeledes kan du også serveres ris eller kartoffelmos til retten i stedet for ovnbagte kartofler. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.