Havregrynspandekager

Havregrynspandekager
Opskrift til stk. Opskrift til 8 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på sunde havregrynspandekager. De bedste pandekager med havregryn, æg og mælk, som mætter godt.

Ingrediensliste

  • 3 stk. æg
  • 150 g. havregryn
  • 3 dl. mælk
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne i en skål. Lad dem stå og trække i 10 minutter.
  2. Blend herefter det hele sammen i en blender eller med en stavblender. Hvis dejen er for tyk, så tilsæt lidt ekstra mælk.
  3. Varm en pande op ved middel varme. Smør panden med smør eller olie.
  4. Hæld lidt under 1 dl. dej på panden (alt efter hvor stor din pande er) og drej panden, så dejen fordeles rundt.
  5. Bag pandekagen i ca. 30-60 sekunder eller til den er gylden.
  6. Vend den med en paletkniv og bag den på den anden side.
  7. Tilsæt lidt smør til panden igen og fortsæt sådan med den resterende dej.
Bedøm denne ret

Opskrift på havregrynspandekager

Havregrynspandekager kan sagtens laves som de tynde og klassiske gammeldags pandekager, som vi kender dem. De her pandekager er udelukkende lavet med havregryn og er uden hvedemel. De er lavet på havregryn, æg, mælk og lige lidt vaniljesukker. De er blevet en ny favorit til morgenmaden eller hvis der skal laves en sundere dessert eller snack. Samtidig mætter de godt, så hvis du er blevet træt af de klassiske havregryn til morgenmad, så kan vi altså varmt anbefale sådan en omgang her!

Du kan servere dem som de er, men det er altså også lækkert med lidt syltetøj og friske bær til. Skal det alligevel være lidt usundt, så kan du servere sukker, syltetøj, is og nutella til. Det er alt efter hvad du er til. Vi kan godt lide dem blot med syltetøj og friske bær til for at holde det over i det sundere.

LÆS OGSÅ: Sunde dadelbarer med peanuts

Havregrynspandekager

Pandekager med havregryn

Det er faktisk muligt at lave lækre, tynde pandekager med havregryn. Måske du forbinder pandekager med havregryn med sådan nogle små buttede nogle? Men det behøves de slet ikke at være! De kan sagtens laves tynde, som ‘normale’, gammeldags pandekager er. Tricket bag dem her er, at man skal lade havregryn, æg og mælk stå og trække, så havregrynene lige kan få lov til at suge noget af væsken. Herefter blendes det hele. Er dejen lidt for tyk, så tilsætter man lidt ekstra mælk. Og så steges pandekagerne ellers bare på en god pande og voila! Så er der hurtigt serveret.

Sunde pandekager uden banan

Vi får også tit forespørgsler på sunde pandekager uden banan. Vi kan rigtig godt lide bananpandekager, men vi forstår også godt, at nogen gerne vil have et alternativ. Og her er de her altså et godt alternativ! De er som sagt blot lavet med æg, havregryn, mælk, lidt citronsaft og så lige lidt vaniljesukker. Skal de være helt sukkerfri, så udelader du bare vaniljesukkeret. Du kan evt. i stedet erstatte med rent vaniljepulver.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hvordan ved man om de er sunde? Jeg har ikke kigget nøje efter men umiddelbart er der ikke en energiberegning.

  2. Hej
    Tusind tak for denne opskrift, min søn må nemlig ikke få banan, pga. En sygdom. Så derfor er jeg lykkelig for at du har lavet en opskrift på sundere pandekager uden.
    Lige et spørgsmål, tror du de kan fryses, tænkte nemlig at lave dem lidt mindre og så lave en stor portion. Og gemme hovedparten i fryseren. Til madpakken.
    Venlig hilsen
    Camilla Dyrbøl

Skriv en kommentar