Dadelbarer med peanuts og chokolade

dadelbarer med peanuts og chokolade
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på sunde dadelbarer med peanuts og chokolade. Lækre, sunde snickersbarer, som er en sund og nem snack.

Ingrediensliste

 • 100 g. dadler
 • 75 g. mandler
 • 75 g. saltede peanuts
 • 1 spsk. peanutbutter
 • 2 spsk. vand
 • 200 g. 70% mørk chokolade

Fremgangsmåde

 1. Udsten dadlerne (den vægt der er angivet er uden sten).
 2. I en foodprocessor hældes mandler, peanuts, dadler og peanutbutter i. Blend det sammen. Vi anbefaler at bruge en foodprocessor eller minihakker. Du kan også hakke alle tingene fint og ælte det godt sammen med hænderne.
 3. Tilsæt vand lidt efter lidt, indtil du får en fast konsistens, som kan formes til kugler (det kan være du skal bruge mindre eller mere vand).
 4. Form til små barer.
 5. Hak chokolade groft. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen.
 6. Vend hver bar i chokolade. Læg et stykke bagepapir på en tallerken eller et skærebræt. Klip bagepapiret til, så det passer med størrelsen på skærebrættet. Placer barerne på bagepapiret og drys evt. med lidt hakkede peanuts på toppen.
 7. Sådan fortsætter du med dem alle sammen.
 8. Sæt dem på køl i 20-30 minutter, så chokoladen størkner.
 9. Når de er størknet, så kan du lade dem være som de er eller placere dem i en lufttæt beholder.
 10. De kan holde sig på køl i 2-3 uger. De kan også fryses.
Bedøm denne ret

Opskrift på dadelbarer med peanuts og chokolade

Lav en portion lækre dadelbarer med peanuts og chokolade. Det er den perfekte sunde snack til madpakken, som eftermiddagssnack eller blot som en lille dessert. Opskriften er super nem, da alle ingredienserne blot skal køres sammen i en foodprocessor.

De laves på en base af dadler, som giver sødme til barerne. Men de gør også sådan, at de hænger godt sammen og ikke falder fra hinanden. Vi skriver ‘friske dadler’ i opskriften og med det mener vi de dadler, som man kan købe i supermarkederne i sådan nogle papæsker. Det er nemlig bløde dadler, som er nemme at blende sammen med de resterende ingredienser.

LÆS OGSÅ: Sundere snøfler

dadelbarer med peanuts og chokolade

Sunde snickers

Det er vores bud på sundere snickers. De er nemlig lavet med peanuts og chokolade, så man får snickerssmagen. I stedet for at lave dem til barer, så kan du også sagtens trille dejen til små kugler, så det bliver til små snickerskugler i stedet. Det er også super lækkert og passer nogle gange bedre til den lille snacksult, hvis man ikke kan spise en hel bar.

Vi elsker at pakke de her små barer til madpakken. Vi pakker dem bare ind i husholdningsfilm eller lægger dem direkte i madpakken. Det er en god lille ‘dessert’ til frokosten.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Skriv en kommentar