Havtornmarmelade Havtornmarmelade Opskrift til 12345678910 glas Opskrift til 1 glas Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på hjemmelavet havtornmarmelade med havtorn og æble. Syltetøj med havtorn, som du kan spise som tilbehør. Ingrediensliste 200 g. frossen havtorn 200 g. æble 150 g. sukker 1 tsk. vaniljesukker 1 dl. vand Fremgangsmåde Skræl æbler og skær kernehuset ud. Skær æbler i mindre tern. Kom frossen havtorn, æble, vaniljesukker, sukker og vand i en gryde. Bring det i kog ved medium varme. Lad det simre i 15-20 minutter ved lav varme til frugterne er kogt helt ud. Mos det hele sammen med en gaffel eller brug en stavblender, hvis du gerne vil have den mere fin i konsistensen. Hvis den er lidt for tyk, så tilsæt lidt ekstra vand. Er den for tynd, så lad den koge lidt længere. Tag gryden af varmen. Hæld marmeladen på et glas (evt. skyllet i atamon eller alkohol). Lad den køle af. Når den er kølet af, så sættes låg på og marmeladen sættes på køl. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på havtornmarmelade Lav den lækreste, hjemmelavet havtornmarmelade med havtorn og æble. En frisk og sød marmelade, som er anderledes end de normale marmelader som jordbær og hindbær. Prøv havtornmarmeladen på en ostemad eller til et ostebord med forskellige oste, kiks og saltede snacks. Der passer det bare helt perfekt til! Samtidig er det slet ikke svært at lave en hjemmelavet marmelade med havtorn. I den her opskrift har vi godt nok brugt frossen havtorn, men du kan også sagtens bruge frisk. Havtorn er en busk, som vokser tæt på havet, så måske du er heldig at kunne plukke dem helt gratis. Vi valgte dog den nemme løsning og købte dem i supermarkedet. LÆS OGSÅ: Abrikosmarmelade Syltetøj af havtorn Det er den lækreste syltetøj af havtorn. Vi har tilsat lidt æble også for at give noget sødme og så giver æble bare rigtig godt modspil til havtornen. Du får den smukkeste orange marmelade, som er hurtig at lave og som smager helt fantastisk. Den består af kun 5 ingredienser og det tager ikke mere end 30 minutter at lave sådan en portion. Hvis du gerne vil undgå kernerne fra havtornene, så kan det også sagtens lade sig gøre. Halvvejs i processen, imens marmeladen ikke er tyknet helt endnu, men frugterne er møre, så sigter du den i en trådsi. På den måde undgår ud kernerne. Så får du en hel orange marmelade uden de mørke stykker i. Vi synes dog ikke, at det gør noget med kernerne der i, så vi sigter den ikke. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.