Heksefingre

heksefingre
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

1 time og 20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på heksefingre, som er (u)hyggelige Halloween småkager. De er lavet på en simpel vaniljesmåkage, syltetøj og mandler.

Ingrediensliste

 • 100 g. smør
 • 100 g. sukker
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 200 g. hvedemel
 • 1 stk. æg
 • Andet

 • 20 stk. mandelflager
 • 2 spsk. hindbærmarmelade
 • 5 g. bagekakao

Fremgangsmåde

 1. Skær smør i tern.
 2. Kom hvedemel, sukker og vaniljesukker op i en skål.
 3. Pisk æg sammen i en skål.
 4. Tilsæt smør til den tørre blanding. Ælt det sammen med hænderne til dejen begynder at samle sig.
 5. Tilsæt æg lidt efter lidt (det er ikke sikkert du skal bruge alt ægget). Du skal blot tilsætte æg til dejen lige samler sig. Saml dejen hurtigt. Kom husholdningsfilm rundt om og sæt dejen på køl i 1 time.
 6. Tag dejen ud af køleskabet.
 7. Del den i 20 lige store stykker.
 8. Rul hver klump dej ud til en pølse.
 9. Gør en bageplade klar med bagepapir.
 10. Placer pølsen på bagepapiret og form den til en finger. Den skal trykkes lidt flad i enden, hvor neglen skal sidde. Skær ‘riller’ på fingeren med en kniv, der hvor leddene er.
 11. Kom lidt syltetøj på spidsen af fingeren og herefter en mandelflage.
 12. Kom kakaopulver op i en skål. Brug en pensel til forsigtigt at pensle lidt tørt kakao på fingeren, så den ser beskidt ud. Sådan fortsætter du med alle småkagerne.
 13. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 14. Bag fingrene i ca. 5-10 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 5 minutter. De skal være let gyldne.
 15. Tag småkagerne ud og lad dem køle af.
Bedøm denne ret

Opskrift på heksefingre

Her får du opskriften på heksefingre. Altså vaniljesmåkager formet som heksefingre, hvor blodet er lavet af marmelade og neglen er en mandel. De er simpelthen så sjove og vil uden tvivl være et hit hos børn til året Halloween eller hvis der bare skal holdes en uhyggelig fest.

Selvom de ser ret uhyggelige og måske lidt besværlige ud, så er de faktisk ret nemme at lave. Man ruller blot dejen ud til en pølse og så former man pølsen som en finger. Herefter skæres der riller i fingeren med en kniv, der kommes marmelade på og så en mandelflage på som negl. Til sidst kan man pensle lidt tørt kakaopulver på, så fingrene ser lidt beskidte ud. Præcis som heksefingre!

LÆS OGSÅ: Mumie pølsehorn

heksefingre

Vaniljesmåkager med syltetøj

Selvom de ser ret uhyggelige ud og måske umiddelbart ikke så appetitlige, så er de faktisk super lækre. Det er jo blot en simpel vaniljesmåkage med syltetøj og mandler. Det er altså en ret lækker kombination, hvis du spørger os. Du kan også tilsætte lidt revet appelsinskal eller citronskal til selve dejen, hvis du vil give selve dejen en mere frisk smag.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar