Mumie pølsehorn

Mumie pølsehorn
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 50 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på mumie pølsehorn. De bedste pølsehorn til Halloweenfesten, som er bløde og luftige. Og så bliver de ikke tørre! Server dem med ketchup til.

Ingrediensliste

  • 1,5 dl. vand
  • 0,5 dl. naturel yoghurt
  • 50 g. smør
  • 25 g. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 100 g. grahamsmel
  • 300 g. hvedemel
  • Andet

  • 20 stk. pølser
  • 0,5 stk. æg
  • 20 sæt sukkerøjne

Fremgangsmåde

  1. Smør smeltes over lav varme. Herefter tilsættes vand og natural yoghurt og det hele røres godt sammen.
  2. Hele blandingen hældes over i en skål eller over i din røremaskine. Det må max have en temperatur på 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren.
  3. Gær tilsættes og det hele røres godt sammen.
  4. Sukker, æg og salt tilsættes.
  5. Melet kommes i lidt efter lidt og æltes godt sammen. Hvis den virker for våd, så tilsætter du blot lidt mere hvedemel, men den skal være lidt klistret.
  6. Sæt dejen til hævning tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  7. Drys hvedemel på bordet og tag dejen ud.
  8. Del dejen i 20 stykker.
  9. Rul hver klump dej ud til en meget tynd strimmel. Sno dejstrimlen rundt om pølsen, så det ligner lag. Lad der være et lille stykke fri, hvor du kan putte sukkerøjnene på efter de er bagt.
  10. Placer på en bageplade med bagepapir. Forsæt sådan med de resterende mumiehorn.
  11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  12. Pisk æg sammen og pensl dine pølsehorn forsigtigt, så de ikke falder sammen.
  13. Bag dem i ca. 10-15 min., alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med dem efter 8 minutter.
  14. Lad dem køle af på en bagerist.
  15. Pynt med sukkerøjne.
Bedøm denne ret

Opskrift på mumie pølsehorn

Mumie pølsehorn er genialt, hvis du skal holde Halloween og gerne vil gøre lidt ekstra ud af maden. De fine pølsehorn ser så sjove ud med de små sukkerøjne og de vil uden tvivl falde i god jord hos enhver børneflok. Server dem med lidt ketchup, som kan ligne ‘blod’, så har du en (u)hyggelig spise til året Halloweenfest!

Pølsehornene er blot lavet med udgangspunkt i vores populære opskrift her. Den er altid en sikker vinder, da den giver bløde og luftige pølsehorn, som ikke bliver tørre. De er en sikker vinder hver gang.

LÆS OGSÅ: Regnormekage

Mumie pølsehorn

Pølsehorn til halloween

Vi elsker den her idé med at lave den her form for pølsehorn til Halloween uhyggen. Det er super nemt og så passer det perfekt til både børn og voksne. Men det er også en sjov idé til madpakken. Der er ingen tvivl om, at de fleste børn vil synes, at det ville være sjovt at finde sådan et mumie pølsehorn i madpakken.

Vi har også tilsat lidt grahamsmel til dejen, så de mætter bedre. Det kan ikke smages og du får stadig luftige og lækre pølsehorn. Men det gør alligevel sådan, at de lige bliver lidt grovere og mætter lidt bedre. Mumiehornene kan serveres med ketchup, så det ligner ‘blod’, men ellers kan de også spises som de er.

Kan de fryses?
Ja, sagtens. Lad dem køle af efter bagning. Pak dem herefter i fryseposer (lad dem ikke ligge alt for tæt, så de maser hinanden) og kom dem i fryseren. Ved optøning tages de blot op et par timer inden de skal bruges. Så kan de lunes i ovnen eller spises kolde. De er nemlig gode både lune og kolde.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Poul Henrik,

      Du kan købe sukkerøjne i butikker her op til Halloween. Ellers kan de laves af marengs man sprøjter ud til øjne og bager. Herefter laver man pupillen med smeltet chokolade 🙂

      Kh

    1. Hej Lisbeth,

      Vi sætter dem bare ind i det lille hulrum der er på pølsehornet (lav lidt plads, når du snor dejen rundt om).

      Kh

    1. Hej Ida,

      Vi lader dem blot efterhæve, imens ovnen varmer op. Men vi lader dem ikke hæve for længe, da “mumie” mønsteret godt kan flyde en smule ud så og være knap så tydeligt 🙂

      Kh

Skriv en kommentar