Hindbærkage

Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

50 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en luftig og svampet hindbærkage. Vaniljekage med hindbær smager så skønt og kan serveres med creme fraiche.

Ingrediensliste

 • 200 g. smør
 • 350 g. sukker
 • 3 tsk. vaniljesukker
 • 5 stk. æg
 • 1,5 dl. mælk
 • 2 tsk. bagepulver
 • 250 g. hvedemel
 • 50 g. kartoffelmel
 • 200 g. frosne hindbær

Fremgangsmåde

 1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
 2. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
 3. Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen med en elpisker, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 4-5 minutter.
 4. Tilsæt ét æg af gangen og pisk godt.
 5. Vej hvedemel, bagepulver og kartoffelmel af i en skål.
 6. Sigt de tørre ingredienser i den våde dej og vend det i skiftevis med mælken.
 7. Smør en springform (Ø26) eller beklæd med bagepapir. Fordel dejen i formen.
 8. Fordel frosne hindbær udover dejen.
 9. Bag kagen på anden nederste rille i ovnen i ca. 40-50 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis den kommer op uden rå dej, så er kagen færdig.
 10. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.
 11. Server hindbærkagen med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Bedøm denne ret

Opskrift på hindbærkage

Den absolut lækreste hindbærkage, som er luftig og på ingen måde tør. Den kan serveres med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. Hvordan har du det med frugter og bær i kager? Vi elsker det! Det er nemlig en super måde at give noget friskhed og noget syrlighed til en ellers sød kage. Derfor elsker vi denne kombination af en svampet vaniljekage, hvor der er hindbær i. Hindbærrene giver nemlig en lidt syrlig smag, som komplimenterer det søde fra kagen rigtig godt.

Hemmeligheden bag denne kage er, at der er brugt kartoffelmel. Det gør vi faktisk ofte i sådan nogle lyse kager som denne. Men hvad gør kartoffelmel, tænker du nok. Det er nemlig et virkelig godt trick lige at bytte lidt af hvedemelet ud med kartoffelmel. Måske din bedstemor eller mor bagte med kogte kartofler? Kartoffelmel gør nemlig præcis det samme. Det giver en luftig og svampet kage. Det kan godt udelades og erstattes med hvedemel, men lov os, at du alligevel prøver det en dag. Vi har altid kartoffelmel i skabene, da der er lang holdbarhed på det.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores kageopskrifter

Hindbærkage

Svampet kage med hindbær

Den her kage med hindbær bliver så svampet og lækker. Der er intet værre end sådan en tør vaniljekage. Men med den her opskrift sikrer du dig altså altid en virkelig god kage. Du kan også lave kagen med andre frugter end hindbær. Prøv at bruge blåbær, brombær, stykker af rabarber eller æbler i. Det smager skønt og passer også godt til vaniljekagen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Ej jeg er så øv over denne opskrift!
  Vi skal holde barnedåb om et par timer & jeg tænkte denne kage virker nem… den har nu været inde i over 1 time & er stadig ikke færdig! & Jeg har endda lavet dobbeltportion!
  Den står på næst nederste rille 165 varmluft…. hamrende ØV

 2. Øv.
  Jeg har nu haft kagen i ovnen over en time, og den har stadig ikke fået nok. Den er helt mørk på toppen, men helt flydende indeni

Skriv en kommentar