Hindbærsnittetærte

Hindbærsnittetærte
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

1 time og 25 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på den smukkeste hindbærsnittetærte. Mørdejsbunde, hindbærmarmelade, mazarinfyld, glasur og kransekagekant.

Ingrediensliste

  • Mørdej

  • 150 g. smør
  • 200 g. hvedemel
  • 50 g. flormelis
  • 1 stk. æg
  • Fyld

  • 250 g. hindbærmarmelade
  • 100 g. marcipan
  • 100 g. flormelis
  • 100 g. smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 stk. æg
  • 25 g. hvedemel
  • Kransekagemasse

  • 175 g. marcipan
  • 80 g. sukker
  • 35 g. æggehvide
  • Glasur

  • 100 g. flormelis
  • 2 spsk. vand
  • 2 dråber rød frugtfarve
  • 10 g. frysetørret hindbær
  • Køb alle ingredienser på Nemlig

Fremgangsmåde

Bund

  1. Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel og flormelis i en skål. Skær smør i tern og tilsæt til de tørre ingredienser. Begynd at samle dejen med fingrene.
  2. Tilsææg og saml dejen til den er ensartet. Hvis du har svært ved at samle den, så tilsæt lidt vand. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 30 minutter.
  3. Drys med lidt mel og rul mørdejen ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter (den skal passe til en tærteform på cirka 22-24 cm i diameter).
  4. Læg dejen i tærteformen og skær kanterne til (Gem resten af dejen. Den skal du bruge som låg). Stil formen og det resterende tærtedej på køl, imens du laver det resterende.

Fyld

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Nu skal mazarinmassen laves. Riv marcipan groft.
  3. Marcipan, flormelis, vaniljesukker og blødt smør kommes i en skål.
  4. Pisk det godt sammen til en ensartet masse med en elpisker.
  5. Tilsæt et æg ad gangen og pisk det godt sammen til du har en luftig masse.
  6. Vend hvedemel i.
  7. Tag din tærteform ud fra køl.
  8. Fordel halvdelen af hindbærmarmeladen på bunden. Fordel herefter mazarinmassen ovenpå. Det nemmeste er at fordele klatter rundt omkring og så bruge en ske til forsigtigt at fordele den ud over alt marmeladen.
  9. Kom tærten i den forvarmet ovn og bag den i 15 minutter.
  10. Imens tærten er i ovnen, så gør du mørdejslåget klar. Tag dejen ud fra køl.
  11. Rul tyndt ud.
  12. Gør også kransekagemassen klar.
  13. Rør alle ingredienserne sammen med en elpisker eller på en køkkenmaskine med piskeris til du har en ensartet dej.
  14. Tag tærten ud af ovnen,  når de 15 minutter er gået.
  15. Fordel forsigtigt det resterende hindbærmarmelade ovenpå.
  16. Kom mørdejslåget ovenpå. Skær til langs kanterne. Kom kransekagemassen op i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt forsigtigt kanten op hele vejen rundt på kagen.
  17. Sæt kagen tilbage i ovnen og giv den ca. 10-15 min. eller til kransekagen er gylden og mørdejen er bagt.
  18. Tag herefter kagen ud af ovnen og lad den køle helt af.

Pynt

  1. Rør glasur sammen af flormelis, vand og lidt frugtfarve.
  2. Hvis den er for tynd, så tilsæt lidt ekstra flormelis. Hvis den er for tyk, så tilsæt lidt ekstra vand.
  3. Fordel glasuren ovenpå kagen.
  4. Drys med frysetørrede hindbær. Lad glasuren sætte sig.
  5. Server kagen.
Bedøm denne ret

Opskrift på hindbærsnittetærte

Vi er selvfølgelig nødt til at hoppe på trenden med en hindbærsnittetærte! Vi kan se, at den dukker op flere og flere steder, så vi skulle selvfølgelig også give vores bud på sådan en lækker tærte. Det er simpelthen den smukkeste tærte, som består af en tærtebund, hindbærmarmelade, mazarinfyld, et lag hindbærmarmelade igen og så toppet med et mørdejslåg. Derudover er der en kransekagekant rundt langs hele kagen og der er kommet glasur på, så det ligner en hindbærsnitte.

Vi har kørt det lyserøde tema helt ud, så vi har lavet en lyserød glasur og toppet med frysetørret hindbær. Det smager så godt! Især fordi, at de frysetørrede hindbær er lidt syrlige i det, så de giver faktisk godt modspil til den ellers søde kage. Server denne kage næste gang du skal servere noget lækkert til kaffen eller hvis du skal medbringe kage i skolen eller på arbejdet. Den vil uden tvivl være et kæmpe hit!

LÆS OGSÅ: Klik her for at se alle vores opskrifter på søde tærter

Hindbærsnittetærte

Hindbærsnitte som tærte

Det er jo blot én stor hindbærsnitte i en luksusudgave. I den almindelige hindbærsnitte har man jo også mørdejsbunde, marmelade, glasur og krymmel. Den her er blot opgraderet med et lag mazarinfyld i midten og kransekagekant rundt langs kanten. Det er faktisk også nemt at lave den. Nemmere end vi lige havde regnet med. Der er slet ingen tvivl om, at den her kage kun vil blive mere populær. Det er i hvert fald blevet en ny favorit hos os.

Hindbærsnittetærte

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hejsa
    Syntes den virker meget flydende når jeg tager den ud. Stivner det op når det bliver koldt, eller har jeg ikke bagt den nok?
    Hilsen Line

    1. Hej Line,

      Altså når du tager den ud af ovnen? Der skal den være fast, men må godt være lidt blød. Den må ikke virke flydende. Kunne godt lyde som om, at den ikke er bagt nok. 🙂

      Kh

  2. Lækker opskrift!
    Jeg glæder mig til at give mig i kast med den 🥰
    Har I smurt tærteformen eller brugt bagepapir?
    Kh.
    Katrina

    1. Hej Katrina,

      Vi har brugt en tærteform med løs bund. Sådan en form kan vi kun anbefale at have! Ellers kan den også sagtens laves i et alm. tærtefad <3

      Kh

    1. Hej,

      Vi har desværre ikke prøvet at fryse den ned. Vi tror desværre, at den bliver lidt mere blød af det 🙂

      Kh

  3. Hej
    Ville man kunne lave den onsdag aften ,hvis man skal bruge den fredag. Sættes i køleskab i en pose?
    Mvh jette

    1. Hej Anne,

      Jep det gør man. Derfor står der også i fremgangsmåden under bunden, at man skal gemme resterne <3

      Kh

    1. Hej,

      Ja den kan holde sig flere dage på køl. Et tip er at mase den lidt flad med hænderne, så den ikke er en klump (så tager det ikke så lang tid for den at blive varm nok til at den kan rulles ud, når det er).

      Kh

  4. Hej, Jeg er normalt bruger af lurpaks ‘let’ version af smør. Nu har jeg derfor også anvendt til mørdejen, synes dog at den bliver meget flydende, jeg var derfor nødt til at tilsætte en masse ekstra mel samt flormelis, kunne dette skyldes den lette smør?

    1. Hej,

      Ja det er det helt sikkert. Vi vil altid anbefale at bruge smør i blok til mørdej osv. 🙂

      Kh

  5. Hvad gør jeg galt? Jeg har fulgt opskriften præcist, brugt lurpak bloksmør jeg altid bruger til bagning. Den almindelige version, og ikke den lette. Mørdejen er mere flydende end vand fra hanen (okay, ikke helt, men den kunne slet ikke samarbejde og der måtte tilføjes meget mere mel og flormelis end i opskriften) – og trods +30 min i køleskabet var det næsten umuligt at rulle ud uden den gik i stykker, når den skulle fra bord til form. Mørdejslåget er en hel fortælling for sig selv og endte i skraldespanden – selv efter at resterende have stået på køl helt indtil de første 15 min bagetid, var låget helt umuligt og kunne på ingen måde samarbejde.
    Fyldet er hamrende flydende, så det sidste lag syltetøj er havnet nede midt i fyldet. Kransekagen fungerede til ug dog.
    Men nu står jeg med en kage, som har bagt i hvert fald i 30 min og stadig er helt flydende i midten. Jeg tror ikke fyldet vil bages færdigt… hvad har jeg gjort forkert?

    Jeg er vant til at bage og har aldrig haft problemer. Har lavet mørdej før, og aldrig oplevet dem så flydende og usamarbejdsvillige

    1. Hej Jeanette,

      De problemer har vi slet ikke haft, men kan være, at mørdejen skulle have været længere tid på køl. Det kommer meget an på hvor blød dit smør var, da du lavede den. Desuden er størrelsen på ægget også afgørende. Var det mon et M/L æg?

      Kh

Skriv en kommentar