Hjemmelavede flødeboller

Hjemmelavede flødeboller
Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavede flødeboller med marcipan og mørk chokolade. Et hyggeligt weekendprojekt, da det kræver tid og tålmodighed, men derimod er resultatet super godt og sådan en hjemmelavet flødebolle kan ingen da modstå. Vi prøvede også at overtrække med hvid chokolade og lys chokolade og det blev også super godt.

Ingrediensliste

  • Marcipanbunde

  • 200 g. marcipan
  • Skum

  • 260 g. sukker
  • 100 g. glukosesirup
  • 75 g. vand
  • 140 g. pasteuriseret æggehvide
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • Overtræk

  • 400 g. mørk chokolade
  • 75 g. kakaosmør
  • 20 g. kokosmel

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. En bageplade med bagepapir gøres klar. Skær skiver på ca. 0,5 cm. tykkelse af din marcipan. Placer stykkerne på bagepladen.
  2. Bag marcipanskiverne i ca. 5-7 min. eller indtil de får en smule farve.
  3. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  4. I en gryde tilsættes sukker, vaniljesukker, glukosesirup og vand. Kog det op til en sirup, som skal være 120 grader. Når siruppen når 110 grader, så begynder du at piske dine æggehvider. Når sirup har en temperatur på 120 grader, så tages den af varmen og hældes herefter i en tynd stråle ned i æggehviderne, imens der piskes kraftigt.
  5. Pisk indtil massen bliver “sej” og du ikke kan piske mere.
  6. Put dit skum over i en sprøjtepose, evt. med en tyl. Sprøjt dine flødeboller op.
  7. Lad skummet “sætte sig” i nogle timer (på den måde er det nemmere at overtrække med chokolade).
  8. Hak chokolade fint. Smelt 2/3 del af chokoladen over vandbad sammen med kakaosmør. Når chokoladen er smeltet, så tages den af varmen og hældes over i resterende 1/3 af chokoladen. Lad det smelte sammen til en ensartet masse.
  9. Nu skal flødebollerne overtrækkes. Man kan bruge mange teknikker til at gøre dette. Du kan sætte flødebollen på en gaffel og herefter forsigtigt hælde chokolade over flødebollen. Du kan også pensle den forsigtigt med en pensel.
    Du kan også vende hele flødebollen ned i chokoladen, men det kræver, at man har en rigtig fast skum, så derfor vil vi helt klart anbefale første eller anden mulighed.
  10. Sæt flødebollerne tilbage på en bageplade og drys evt. med kokos. Lad dem størkne, inden du flytter på dem.
Bedøm denne ret

Hjemmelavede flødeboller

Her finder du en super nem opskrift på de lækreste flødeboller med marcipanbund med luftig skum og ikke mindst mørk chokoladeovertræk. Helt klassiske som vi kender dem med kokosmel på toppen. Flødeboller er, efter vores mening, et lidt større projekt. Så hvis man giver sig i kast med det, skal man bevæbne sig med en stor portion tålmodighed og en hel formiddag.  Det kan nemlig godt gå hen og tage lang tid. Når det så er sagt, så er det et helt vildt hyggeligt projekt, som vi ofte laver sammen med vennerne eller sammen med familie hen over weekenden.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med nutella og oreo

Hjemmelavede flødeboller

Flødeboller opskrift

Disse flødeboller er helt perfekte til, hvis der for eksempel skal deles flødeboller ud til klassen. Eller kan de jo selvfølgelig også blot nydes som en syndig lille eftermiddagssnack til kaffen. Hvis ikke man er så meget til den mørke chokolade, er det selvfølgelig også en mulighed at eksperimentere med andre chokolader. Her kan du nemlig også bruge sådan noget som en ganske almindelig mælkechokolade eller endda en lækker hvid chokolade. Derudover kan der også toppes med alt mulig andet end lige kokosmel. Her kan et forslag måske være lækre frysetørrede hindbær eller finthakkede nødder.

Flødeboller med marcipanbund

Hvis vi skal være ærlige, så er de der fabrikslavede flødeboller, som man havde med i skolen til fødselsdag, ikke rigtig vores kop the. Men disse hjemmelavede klassiske flødeboller er derimod virkelig gode! De har en sprød og lækker marcipanbund, luftigste skum i midten og sammen med den mørke chokolade udenpå. Marcipanbunde smager simpelthen så godt og er klart vores favorit flødebolle bunde. Hvis du kender nogen du virkelig holder af og som der der rigtig skal forkæles, så er det helt klart sådan en omgang hjemmelavede flødeboller du skal give dig i kast med. Så er du garanteret at blive super populær hos modtageren af denne helt fantastisk lækre skum-kage.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Bare lige et spørgsmål… Hvor meget cacaosmør skal der i? Der står i teksten at det skal bruges, men jeg kan ikke finde det i ingredienslisten 🙂

    1. Hej Mia,

      Du kan bruge kokosolie eller kakaosmør. Kan godt se, at vi ikke lige havde fået skrevet det så tydeligt 🙂

      Kh

  2. Hej,
    Har kakaosmør den samme effekt som kokosolie? 🙂
    Er nemlig bange for, at det ikke bliver et godt chokoladeovertræk med kokosolien.

    1. Hej Line,
      Vi har ikke prøvet det. Men umiddelbart vil vi anbefale at tilsætte lidt jordbærcoulis (jordbær kogt op med sukker og afkølet godt) eller lidt jordbærsirup i skummet 🙂
      Kh

Skriv en kommentar