Hjemmelavet guf til is

Hjemmelavet guf til is - jordbær, hindbær og lakridssmag
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Her får du opskriften på hjemmelavet guf til is. Du får en grundopskrift og kan herefter lave både jordbærguf, hindbærguf og lakridsguf.

Ingrediensliste

  • Grundopskrift til guf

  • 125 g. sukker
  • 0,5 dl. vand
  • 50 g. æggehvide
  • Jordbærsmag

  • 4 spsk. jordbærmarmelade
  • 5 dråber rød frugtfarve
  • Hindbærsmag

  • 4 spsk. hindbærmarmelade
  • 5 dråber rød frugtfarve
  • Lakridssmag

  • 2 tsk. lakridspulver

Fremgangsmåde

Guf

  1. I en gryde koges sukker og vand. Kog det op til sukkeret er opløst og sukkerlagen har en temperatur på 117 grader.
  2. Imens sukkerlagen får sin temperatur, så piskes æggehvider skummende med en elpisker. Hæld herefter forsigtigt den varme sukkerlage i i en tynd stråle, imens der fortsat piskes. Fortsæt med at piske til du har en fast guf.
  3. Du har nu en god grundopskrift på guf.

Jordbærsmag

  1. Blend jordbærmarmeladen med en stavblender og pisk det i dit guf sammen med rød frugtfarve.

Hindbærsmag

  1. Blend hindbærmarmeladen med en stavblender og pisk det i dit guf sammen med rød frugtfarve.

Lakridssmag

  1. Pisk lakridspulver i dit guf.
Bedøm denne ret

Hjemmelavet guf til is

Her får du en super nem og lækker opskrift på hjemmelavet guf til is. Vi kan vel ikke være de eneste, som elsker sådan en gammeldags isvaffel med 3 kugler og masser af guf? Det smager jo helt fantastisk og så er det faktisk super nemt at lave selv.

LÆS OGSÅ: Lækker cookiesandwich med is

hæld sukkersirup i til guf

Hvordan laver man guf til isvafler?

Sådan her laver du guf til isvafler. Det er så nemt og smager så lækkert! Vi kan umuligt være de eneste, som har tænkt over, hvordan de laver den lækre guf man får ved diverse ishuse. Så nu har du altså opskriften på hvordan man laver guf og du kan nu lave dit helt eget guf.

hjemmelavet guf til is

Vi har her lavet både en grundopskrift på guf og så lavet 3 forskellige varianter. Der er jordbærguf, hindbærguf og lakridsguf. Vores favorit må nok være enten jordbærguf eller hindbærguf, men det er nok også fordi, at det får sådan en flot lyserød farve.

hindbærguf

Opskrift på hindbærguf

Til at lave hindbærguf bruger man grundopskriften og tilsætter herefter hindbærsyltetøj, som er blendet. På toppen kan du toppe med lidt frysetørrede hindbær, hvis det skal være ekstra festligt.

lakridsguf

Opskrift på lakridsguf

Den her guf er nok mere en voksenguf. Den har en god smag af lakrids, som smager godt til især chokoladeis og vaniljeis. Til at lave lakridsguf bruger vi rå lakridspulver. Det kan købes i større supermarkeder. Vi fandt det i Kvickly, men du kan helt sikkert også få det i Bilka, Føtex og Brugsen.

Hjemmelavet guf til is - jordbær, hindbær og lakridssmag

Opskrift på jordbærguf

Vores absolutte favorit må nok være jordbærguf. Sådan en lækker lyserød skum, som bare smager godt ovenpå det hele. Ligesom med hindbærguffen, så bliver jordbærguf også lavet på marmelade. Det er derfor super nemt at lave din helt egen jordbærguf.

Hvor længe kan hjemmelavet guf holde sig?

Det kan holde sig i én dag i en lufttæt beholder. Så hvis du skal bruge det om aftenen, så kan du godt piske det nogle timer før det skal bruges. Det er også praktisk, hvis du gerne vil lave flere forskellige slags guf.

Følg også med på de sociale medier

Følger du med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op? Vi er også på Instagram, hvor du vil opleve mest aktivitet. Vi elsker at følge med I hvad du laver af lækre sager, så tag endelig @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan.

Kommentarer

    1. Hej Simone,
      Det tror vi desværre ikke, at man kan. Den ”størkner” lidt på overfalden, da der er meget sukker i 🙂
      Kh

  1. Prøvede i dag med to forskellige slags guf.
    En med hindbærmarmelade og en med hybenmarmelade.
    Den med hyben var lige til en delikatesse isbar. Kan helt klar anbefales.

    1. Hej Anne Sofie,

      Vi ville personligt i hvert fald gange med to og så dele i 3 smage. Men det kommer også an på hvor mange mennesker det er til 🙂

      Kh

Skriv en kommentar