Hjemmelavet råcreme til frugtsalat

Hjemmelavet råcreme til frugtsalat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en hjemmelavet råcreme til frugtsalat. Råcreme eller vaniljecreme består af fløde, som vendes sammen med en æggesnaps og så får du den bedste creme nogensinde.

Ingrediensliste

  • 2 stk. æggeblomme
  • 4 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2,5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker sammen med en elpisker. Pisk indtil det bliver luftigt og lyst. Det tager ca. 4-5 minutter.
  2. Pisk fløde til en let skum i en anden skål.
  3. Vend æggeblomme-blandingen sammen med flødeskum.
  4. Server med frisk frugt.
Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavet råcreme til frugtsalat

Den bedste opskrift på en hjemmelavet råcreme, som bruges til frugtsalat. Hold op hvor har vi spist meget råcreme gennem tiderne. Frugtsalat med råcreme er nemlig en af vores absolut yndlings desserter. Det er en simpel dessert, som kræver få ingredienser. Man kan bruge lige præcis de frugter, som man har lyst til. Og når man får frugtsalat, så kommer man ikke uden om en god vaniljecreme med masser af hakket mørk chokolade til. Enten i salaten, i råcremen eller bare til at drysse over til sidst. 

Det er jo faktisk så nemt at lave råcreme. Sådan en god gammeldags én af slagsen, hvor man pisker æggeblommer med flormelis eller sukker og vaniljesukker. Det skal piskes helt luftigt og lækkert, inden det så vendes sammen med en letpisket flødeskum.

LÆS OGSÅ: Blåbærcheesecake

Hjemmelavet råcreme til frugtsalat

Abemad med råcreme

Sådan en omgang abemad med råcreme kan man ikke servere uden en hjemmelavet én af slagsen. Skal man gøre det ordentligt, så skal man altså selv i gang, hvis du spørger os. Når først du har fået det én gang, så køber du aldrig mere en færdiglavet creme. Vi glæder os så meget til at lave denne lækre dessert en masse gange, når der kommer søde sommerbær i Danmark. Friske bær med luftig og sød råcreme toppet med chokolade, så bliver det ikke bedre. 

Abemad kan serveres året rundt og du kan bruge præcis de frugter og bær, som du bedst kan lide. Nogen bruger dåsefrugt, men vi har altid været mest på at bruge friske frugter. En god blanding er af banan, æble, kiwi, pære, appelsin, hindbær, jordbær og blåbær. Jo flere frugter, jo bedre. Så får du også den smukkeste frugtsalat. Det er sådan en nem dessert, som folk altid elsker. Det er også sådan en dessert, som heller ikke ligger for tungt.

Kan jeg lave cremen til frugtsalat på forhånd?

I princippet ja, men den vil miste noget af sin luftighed og måske blive lidt tyndere. Derfor anbefaler vi, at man venter med at lave den til lige inden servering. Den tager altså kun 10 minutter at lave, så det er ikke den mest tidskrævende dessert. Til gengæld kan du skære frugt på forhånd, så du ikke skal bruge tid på det.

Hvilke frugter kan I anbefale? 
Vi elsker en kombination af bananer, æble, jordbær, mango, kiwi, vindruer og evt. hindbær. Derudover kan du bruge alle slags frugter. Mange bruger også frugt fra dåse. Vi er dog mest til blot at bruge frisk frugt, da vi synes det bliver bedst af det.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar