Cheesecake i glas med jordbær

Cheesecake i glas med jordbær
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en nem cheesecake i glas med jordbær og digestivekiks. En hurtig ostekage i glas på kun 15 minutter. En hurtig dessert.

Ingrediensliste

 • Cheesecake

 • 100 g. naturel flødeost
 • 2 dl. piskefløde
 • 2 spsk. flormelis
 • 2 tsk. citronsaft
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • Jordbærcoulis

 • 100 g. frosne jordbær
 • 2 spsk. sukker
 • 1 spsk. vand
 • Andet

 • 100 g. digestivekiks
 • 100 g. jordbær

Fremgangsmåde

 1. Først laves jordbærkompotten. Den kan sagtens laves dagen før eller timer i forvejen, da den blot skal stå i køleskabet. Frosne jordbær, vand og sukker blandes i en lille gryde, hvorefter det hele gives et lille opkog. Blend det med en stavblender.
 2. Tag kompotten af og hæld det over i en skål. Sæt det til afkøling.
 3. Ostecremen laves ved at blande piskefløde med flødeost, vaniljesukker, flormelis og citronsaft i en skål. Herefter piskes det hele sammen med en elpisker indtil ønskede konsistens er nået. Det skal gerne være en relativ fast creme.
 4. I glassene placeres først knust digestive, herefter lidt ostecreme og til sidst jordbærcoulis og friske jordbær.
 5. Serveres med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på cheesecake i glas med jordbær

Her får du opskriften på en hurtig cheesecake i glas med jordbær! Sommeren og det gode vejr kommer nærmere og nærmere, så vi spurgte jer på Instagram hvad I gerne ville se flere opskrifter på. Der blev blandt andet nævnt hurtige og nemme sommerdesserter, så det vil vi gå i krig med nu. Første i rækken er de her lynhurtige cheesecakes i glas med jordbærkompot. De er så nemme at lave, da ostecremen bliver lavet uden husblas. Det er blot knuste digestivekiks i bunden, så toppet med en ostecreme af flødeost og piskefløde og på toppen er der en jordbærkompot. Her kan man bruge enten frosne eller friske jordbær. Lige nu er danske jordbær ikke i sæson, men når de kommer det, så skal vi uden tvivl lave den her dessert med danske, søde jordbær.

Det er den oplagte sommerdessert, når man ikke gider at stå i køkkenet alt for længe. Den er også hurtig at lave og jordbærkompotten kan laves i god tid eller man kan bruge syltetøj. Så det blot lige er cremen, der hurtigt skal piskes og desserten skal samles.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på cheesecakes her

Cheesecake i glas med jordbær

Jordbærcheesecake i glas

Det er sådan en god jordbærcheesecake i glas, som består af ganske få ingredienser. Som sagt, så vil den også være fantastisk med danske jordbær, når de kommer i sæson. Og ellers kan man jo også lave den med en anden kompot. Det kunne være hindbær, en blandet kompot med forskellige bær, en mangokompot eller noget i den stil. Det er i hvert fald en nem sommerdessert i glas, som vi laver igen og igen, da folk er vilde med den.

Cheesecake i glas med jordbær

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

 

Skriv en kommentar