Hvidløgsolie

Nem opskrift på hjemmelavet hvidløgsolie 

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

5 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet hvidløgsolie, som er god til pizza, ovenpå brød og meget mere. Den består af kun 3 ingredienser.

Ingrediensliste

  • 3 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 4 fed hvidløg
  • 1,5 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Varm olie op i en gryde til 75 grader.
  2. Pil hvidløgsfed.
  3. Kom hvidløg i olien og lad det stå og småkoge i 4-5 minutter ved lav varme (hvidløgene må ikke blive brune). Tag herefter olien af blusset.
  4. Kom olien over i en minihakker eller foodprocessor og kør det i ca. 10 sekunder 3 gange (hvis din minihakker kan holde til det, så kan du også bare køre 30 sekunder uden at stoppe). Vi gør det over flere omgange, så den ikke bliver for varm.
  5. Hæld herefter hvidløgsolien over i en beholder og lad den køle af.
  6. Sæt låg på beholderen og sæt olien på køl.
  7. Det kan holde sig ca. 1-2 uger på køl.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på hjemmelavet hvidløgsolie

Lav din egen hvidløgsolie med denne nemme opskrift. Du kan bruge hvidløgsolie til pizza, ovenpå brød eller blot til at stege i. Det smager super lækkert og er oven i købet virkelig nemt at lave. Vores metode er den lette metode, som blot består af hvidløg og olie.

LÆS OGSÅ: Tips til at stoppe madspild af frugt og grønt

Nem opskrift på hjemmelavet hvidløgsolie 

Brug hvidløgsolie til pizza og brød

Du kan bruge olien til en masse ting! Vi bruger det primært ovenpå pizza, ovenpå brød inden vi rister det eller blot til at stege ting i. Det giver en masse smag til maden og er uundværligt i køkkenet.

Hvor længe kan den holde sig?

Den her olie er langtidsholdbar og kan holde 2-3 uger i køleskabet i en lufttæt beholder. Du kan opbevare den i en glasbøtte eller i en patentflaske, som er rengjort inden brug.

Følg endelig med på vores sociale medier. Du finder hver dag en masse inspiration på mad på vores Instagram, som du finder her og vores Facebookside. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Skriv en kommentar