Butter chicken

Butter chicken
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

3 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den lækre indiske ret, Butter Chicken. Butter chicken er kylling i en smagfuld og letkrydret sovs, hvor man typisk serverer kogte ris til. Skal det være ekstra godt, så serveres retten også med naanbrød til. Det er nem aftensmad, som smager fantastisk.

Ingrediensliste

  • Kylling og marinade

  • 560 g. kyllingebryst (fra De Danske Familiegårde)
  • 2 dl. naturel yoghurt
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. frisk ingefær
  • 4 tsk. garam masala
  • 3 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. tørret gurkemeje
  • 1 tsk. chiliflager
  • 2 spsk. sukker
  • Sauce

  • 40 g. smør
  • 1 stk. løg
  • 1 spsk. tomatpure
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 2 dl. madlavningsfløde
  • Tilbehør

  • 320 g. ris
  • 4 stk. naanbrød
  • 1 stk. lime
  • 0,5 bundt frisk koriander
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Rens kylling og skær i grove tern.
  2. Kom kylling i en skål.
  3. Pres hvidløg i en hvidløgspresser. Skræl ingefær og riv fint på rivejern.
  4. Kom hvidløg, ingefær, krydderier, sukker og salt i skålen med kylling og vend godt rundt.
  5. Sæt det på køl i 2-3 timer. Hvis ikke du har tiden kan det også bare stå 30 minutter eller det kan gøres klar dagen før.
  6. Hak løg fint.
  7. Smelt smør i en gryde. Tilsæt løg. Lad sautere kort.
  8. Tilsæt kyllingen og marinaden. Vend det hele godt rundt og lad det stege godt af.
  9. Tilsæt så tomatpure, hakkede tomater på dåse og madlavningsfløde. Lad det simre ved middel varme i 10-15 minutter. Smag til med salt og evt. et nip sukker.
  10. Kog ris efter pakkens anvisning.
  11. Server med kogte ris, frisk lime, koriander og naanbrød.

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde

Opskrift på butter chicken

Her får du vores bedste opskrift på Butter chicken. Butter chicken er virkelig lækker indisk mad, som er fyldt med smag og krydderier. Server med kogte ris og hjemmelavede naanbrød, så har du altså en super lækker og nem aftensmad med masser af smag. Det er en af de bedste indiske retter og en smagfuld aftensmad med kylling. Det er en af vores go-to retter, når vi mangler ideer eller opskrifter til spændende aftensmad. Retten kan også med fordel serveres for gæster eller bruges som fredagsmad. Den er i hvert fald altid faldet i god jord, når vi har serveret den for venner og familie.

Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde og vi bruger i denne opskrift brystfilet. Gårdkylling brystfilet er 100% dansk kyllingekød og det egner sig altså helt perfekt til sådan en omgang Butter Chicken. Gårdkylling fra De Danske Familiegårde en langsomtvoksende kyllingerace, hvilket giver et bedre kyllingeliv og bedre dyrevelfærd. Det kan i den grad smages i kødet, som er saftigt og bare lækkert.

LÆS OGSÅ: Nemme naanbrød

Butter chicken

Indisk kylling

Det er en nem opskrift på en lækker omgang indisk kylling. Butter chicken må nok være én af vores yndlingsretter fra det indiske køkken sammen med Chicken Tikka Masala. Når man tilbereder kyllingen på denne måde, hvor den får lov til at ligge i en marinade, så får du ekstra mør kylling med masser af smag. Vi elsker indisk mad og at de bare giver den gas med krydderierne. Det er nemlig aldrig kedeligt mad og der er altid masser af smag. Der bruges blandt andet garam masala, stødt koriander, spidskommen og lidt chili for at give det lidt kant.

Den indiske kylling bliver serveret med naanbrød, lidt frisk lime og koriander. Man kan også servere med lidt fed creme fraiche til. Det er heller ikke dårligt, da det komplimenterer den krydrede ret.

Butter chicken

Kylling med garam masala

Garam masala er en krydderiblanding som bruges i det asiatiske køkken og især i det indiske køkken. Det er en krydderiblanding som blandt andet består af spidskommen, koriander, kanel, kardemomme, nelliker og muskatnød. Du får masser af smag i garam masala og det er derfor nemt at bruge til hverdagsmaden. Garam masala smager især skønt sammen med kylling. Det kan være i en butter chicken som her, men også i en marinade, hvor kyllingen grilles eller lignende.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar

Kommentarer

  1. Hej
    Har lige lavet retten og synes det blev meget stærk, så tænker, er det fordi jeg har brugt teske med top på, på alle krydderierne

    Hilsen Dorte

    1. Hej Margrethe,
      Det finder du som medlem af Mit Mummum. Næringsindhold ligger i bunden af hver opskrift 🙂
      Kh

    1. Hej Janne,
      Det har vi ikke prøvet. Vi vil umiddelbart tro, at kokosmælken skiller, hvis det fryses 🙂
      Kh

  2. Tak for det ? er det bare mig eller er der så meget marinade at man ikke kan svitse kyllingen? ?

    1. Hej Anja,
      Der er meget marinade, ja. Kyllingen kommer nærmere til at koge lidt i det og blive tilberedt på den måde. Det er meningen. Vi får lige ændret i fremgangsmåden, så der ikke står svitse. Det kan virke lidt misvisende 🙂
      Kh

  3. Hej 🙂

    Nu kan det godt være det er et dumt spørgsmål, men ingefæren, er den frisk og revet? Eller?

    Hilsen Anja

  4. Jeg har lavet retten. Smagte fantastisk. Men det blev meget tynd og slet ikke så cremet som på jeres billede. Fulgte opskriften slavisk. Det bliver allerede meget tyndt når jeg steget kyllingen. Kan det være kyllingen der er for vandet? Det samme skete da jeg lavede jeres tikka masala.
    Vh Vickie

    1. Hej Vickie,

      Hvis du bruger kylling med højt vandindhold, så kan det sagtens påvirke konsistensen. Men desuden er det også vigtigt at lade det koge godt op, så tykner saucen nemlig også 🙂

      Kh

  5. Har en rest creme fraiche i køleskabet- kan jeg erstatte yoghurten i opskriften med creme fraiche, eller er det et no go?