Tilmeld nyhedsbrev

Indisk butter chicken

Indisk butter chicken

Indisk butter chicken

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

3 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den lækre indiske ret, Butter Chicken. Butter chicken er kylling i en smagfuld og letkrydret sovs, hvor man typisk serverer kogte ris til. Skal det være ekstra godt, så serveres retten også med naanbrød til. Det er nem aftensmad, som smager fantastisk.

Ingrediensliste

  • 2 dl. naturel yoghurt
  • 1 tsk. chili
  • 1 spsk. paprika
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 spsk. ingefær
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. garam masala
  • 3 tsk. spidskommen
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 500 g. kyllingebryst
  • 40 g. smør
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 løg
  • 1 dl. madlavningsfløde
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

1. Bland naturel yoghurt, krydderier, citronsaft, hvidløg og hakkede tomater til en marinade.
2. Skær kyllingen i strimler og kom det i en pose. Tilsæt marinaden og lad den stå på køl i 2-3 timer. Hvis ikke du har tiden, kan du også lade det stå i blot 30 minutter.
3. Smelt smør og olie, og svits løg. Tilsæt kyllingen og marinaden, og svits kyllingen.
4. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber. Server evt. med ris og naanbrød.

Bedøm denne ret

Den lækreste opskrift på den indiske ret, Butter chicken. Butter chicken er virkelig lækker indisk mad, som er fyldt med smag og krydderier. Server med kogte ris og hjemmelavede naanbrød, så har du altså en super lækker og nem aftensmad, hvor resterne kan bruges til madpakken.

Det er en af de bedste indiske retter og en smagfuld aftensmad med kylling. Det er en af vores go-to retter, når vi mangler ideer eller opskrifter til spændende aftensmad. Retten kan også med fordel serveres for gæster eller bruges som fredagsmad. Den er i hvert fald altid faldet i god jord, når vi har serveret den for venner og familie.

Skriv en kommentar