Indisk curry med kødboller og grøntsager

Indisk curry med kødboller og grøntsager
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Den lækreste omgang indisk curry med kødboller og grøntsager i en smagfuld sauce serveret med ris, creme fraiche og saltede nødder. En virkelig god hverdagsret med hakket svinekød.

Ingrediensliste

  • Kødboller

  • 1 stk. løg
  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 stk. æg
  • 1 dl. mælk
  • 3 spsk. havregryn
  • salt/peber
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • Sauce og fyld

  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. rødløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 300 g. kartoffel
  • 50 g. frisk spinat
  • 1 tsk. karry
  • 2 tsk. garam masala
  • 2 tsk. tomatpure
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 400 ml. kokosmælk
  • salt/peber
  • Andet

  • 320 g. ris
  • 200 g. creme fraiche
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 80 g. saltede peanuts

Fremgangsmåde

Kødboller

  1. Løg hakket meget fint eller blendes i en minihakker.
  2. Kom herefter løg, hakket svinekød, æg, mælk, havregryn og salt/peber i en skål og rør det godt sammen til en ensartet fars. Vi bruger vores røremaskine og k-spaden, så er det lynhurtigt at røre farsen sammen.
  3. Hvis farsen er for tynd, så tilsættes lidt ekstra havregryn. Hvis den er for tør, så tilsættes lidt ekstra mælk.
  4. En gryde med vand og boullionterning bringes i kog.
  5. Der formes små kødboller af farsen. Der koges 8-10 stk. ad gangen (alt afhængig af størrelsen på din gryde) ved at sænke kødbollerne ned i vandet. Kødbollerne flyder op til overfladen når de er ved at være færdige, men tjek lige en enkelt ved at skære den over, inden du tager dem op.
  6. De færdige kødboller placeres i en skål eller på en tallerken og overdækkes evt. med et viskestykke, film eller andet, indtil de skal bruges igen.

Sauce og tilbehør

  1. Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak fint.
  2. Skær rødløg i tynde både. Skræl kartofler og skær i små stykker (jo større de er, jo længere tilberedningstid). Skær peberfrugt i strimler. Skyl spinat og sæt til side.
  3. Varm en gryde op med fedtstof.
  4. Tilsæt hvidløg, rødløg, kartofler og peberfrugt. Lad det svitse et minuts tid.
  5. Tilsæt karry, garam masala, tomatpure, smuldret bouillonterning og rør godt rundt.
  6. Kom til sidst kokosmælk i og lad nu gryderetten simre ved middel varme i ca. 10-15 minutter (eller til kartoflerne er kogt møre).
  7. Imens gryderetten simrer, så koges ris efter pakkens anvisning og persille hakkes fint og kommes i en skål.
  8. Der kan være forskel på kokosmælk, så måske selve saucen er lidt tynd. Den kan du nemt jævne ved at piske lidt majsstivelse eller jævning sammen med lidt vand. Kom blandingen i saucen og rør godt ud imens. Lad saucen tykne. Kom skyllet spinat og kødboller i og smag til med salt/peber.
  9. Varm retten godt op, så kødbollerne også lige får lidt varme igen.
  10. Server gryderetten med kogte ris, en klat creme fraiche, peanuts og et drys frisk persille på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på indisk curry med kødboller og grøntsager

En indisk curry med kødboller og grøntsager, som er den absolut lækreste hverdagsret med hakket svinekød. Vi ved, at mange af jer, ligesom os, ofte bruger hakket kød i hverdagsretterne. Derfor har vi længe gerne ville finde på nye retter, som indeholder hakket kød. Især med hakket svinekød, da vi erfarer, at vi personligt selv kører i de samme retter igen og igen. Favoritterne herhjemme er ofte noget ala boller i karry eller farsbrød. Ved at tilfælde opstod den her indisk-inspirerede ret med kødboller, som serveres med ris, creme fraiche og lidt saltede nødder på toppen. Og det skuffede virkelig ikke! Vi var alle enige om, at det blev en ny go-to ret, når den skulle stå på en ret med hakket svinekød.

Det er egentlig blot kødboller, som man kender dem fra boller i karry. Selve saucen er lavet med udgangspunkt i vores opskrift på crispy chicken med indisk sauce og er lavet med forskellige grøntsager for ekstra fylde. Resultatet blev så lækkert, så vi håber virkelig, at du har lyst til at give denne ret et skud.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med hakket svinekød her

Indisk curry med kødboller og grøntsager

Curry med hakket svinekød

Det er i sandhed den lækreste curry med hakket svinekød. Og er du ikke så meget til kødboller, så kan du også bare tilsætte kødet direkte til saucen, så det bliver lidt ala en asiatisk kødsauce. Vi kan bare godt lide den fylde, som kødboller giver. Og så er vores små børn vilde med kødboller. Så det er også fedt at have et alternativ til den klassiske boller i karry.

Prikken over i’et er uden tvivl, når man lige topper med lidt creme fraiche, saltede nødder og frisk persille. Så er det en ret fyldt med smag og forskellige teksturer, så dine smagsløg ikke keder sig. Og spiser du ikke svinekød, så kan du også lave kødbollerne med hakket kyllingefars i stedet.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

  1. Hej 😃
    Opskriften ser lækker ud. Jeg vil servere den for en gæst i weekenden.
    MEN!,.. jeg synes angivelsen af krydderier er lidt småt?, bruger du de officielle ske-mål?, og strøgne eller med top?, eller almindelige te-skeer? ( jeg ville jo nok, hvis jeg ikke fulgte en opskrift, snarere bruge spiseskeer 🙈😋)
    Jeg kan godt lide at der er knald på smagen, og tilføjer nok også lidt cayenne 😇🙈

    1. Hej Jan,

      Det er ikke strøgne teskeer, men nok med en lille top (vi går ikke så meget op i det på grammet). Men giv du den bare gas, hvis du godt kan lide det med meget knald på smagen. Det er jo så forskelligt hvor meget man er til 😀

      Kh

Skriv en kommentar