Tilmeld nyhedsbrev

Islagkage med marengs og bærkompot

islagkage med bær og marengs (1 of 1)

Hjemmelavet islagkage med marengs og bær

Opskrift til 8 personer (Springform Ø20 cm)

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en frisk islagkage med sød marengs og hjemmelavet bærkompot. Pynt med sommerens friske bær og du har en fantastisk sommerdessert.

Ingrediensliste

Is

  • 5 dl. piskefløde
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 2 tsk. vaniljesukker

Bærkompot

  • 100 g. frosne blandede bær
  • 4 spsk. sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. vand

Andet

  • 90 g. kyskager

Fremgangsmåde

Bærkompot

  1. Blandede bær, sukker og citronsaft koges let op i en gryde. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter, så noget af væsken kan fordampe. Tag gryden af varmen og blend det med en stavblender.
  2. Bærkompotten sættes på køl.

Is

  1. Pisk fløde og vaniljesukker til en let flødeskum.
  2. Vend den kondenseret mælk i med en dejskraber.
  3. Gør en springform på 20 cm. klar med bagepapir i bunden.
  4. Knus kyskagerne en smule og fordel dem på bunden.
  5. Herefter fordeles isen ovenpå.
  6. Til sidst fordeles bærkompot med en ske udover. Brug til sidst den anden ende af skeen til at fordele bærkompotten rundt i isen. Det er ikke sikkert du skal bruge alt bærkompotten. Det kommer an på hvor meget du vil have der i.
  7. Sæt isen i fryseren i minimum 4 timer.
  8. Inden servering løsnes islagkagen fra formen.
  9. Pynt evt. med friske bær på toppen.

Bedøm denne ret

Islagkage med marengs og bærkompot

Opskrift på islagkage med marengs og bærkompot. En frisk og lækker sommeris, som egner sig perfekt som sommerdessert. Kombintionen af den syrlige bærkompot, den søde marengs og vaniljeisen spiller bare så godt sammen. Det er en anderledes sommerkage, som egner sig godt til de lune sommeraftener. Vi skal i hvert fald servere den for venner og familie i år.

Vi elsker hjemmelavede islagkager. Det er så nemt at lave som dessert, kræver ikke mange ingredienser og så skal de jo bare i fryseren. Hvis du har lyst til lidt forskellige islagkager, så har vi en masse forskellige her. En med daim, en med Oreo og med marcipanæg.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum

islagkage med bær og marengs (1 of 1)

Kan jeg bruge én slags bær?

Den her islagkage med marengs og bærkompot er så lækker. Men man behøves slet ikke at lave en bærkompot med forskellige bær. Man kan sagtens bare lave en jordbærkompot eller en hindbærkompot. Det er også super lækkert med en let syrlig rabarberkompot. Den spiler nemlig super godt sammen med den søde is.

I den her opskrift har vi bare brugt sådan nogle færdigkøbte marengskys. Men man kan også sagtens bruge marengs fuglereder eller en anden form for marengs. Det bliver alligevel knust i bunden, så det kan stort set være ligemeget hvilken variant man laver. Man kan også lave hjemmelavet marengs. Det er dog lidt mere tidskrævende.

Inden servering

Prikken over i’et vil uden tvivl være at pynte kagen af med friske bær som jordbær, hindbær eller brombær. En god idé er at tage islagkagen op 15 minutter inden den skal serveres. Så får den nemlig lige lov til at tø en smule op, inden den skal spises. Den kan også pyntes med hakket hvid chokolade og frisk citronmelisse.

Du kan også følge med på vores Instagram, hvor vi hver dag kommer med inspiration og opskrifter til den lune sommertid.

Kommentarer

Skriv en kommentar