Islagkage med marengs og bærkompot

islagkage med bær og marengs (1 of 1)
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en frisk islagkage med sød marengs og hjemmelavet bærkompot. Pynt med sommerens friske bær og du har en fantastisk sommerdessert.

Ingrediensliste

 • Is

 • 5 dl. piskefløde
 • 1 ds. kondenseret mælk
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • Bærkompot

 • 50 g. frosne blåbær
 • 50 g. frosne jordbær
 • 4 spsk. sukker
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 spsk. vand
 • Andet

 • 90 g. kyskager

Fremgangsmåde

Bærkompot

 1. Blandede bær, sukker og citronsaft koges let op i en gryde. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter, så noget af væsken kan fordampe. Tag gryden af varmen og blend det med en stavblender.
 2. Bærkompotten sættes på køl eller i fryseren, så det kan køle af.

Is

 1. Pisk piskefløde og vaniljesukker til en blød flødeskum.
 2. Vend den kondenseret mælk i med en dejskraber.
 3. Gør en springform på 22 cm. klar med bagepapir i bunden.
 4. Knus kyskagerne en smule og fordel dem på bunden.
 5. Herefter fordeles isen ovenpå.
 6. Til sidst fordeles bærkompot med en ske udover. Brug til sidst den anden ende af skeen til at fordele bærkompotten rundt i isen. Det er ikke sikkert du skal bruge alt bærkompotten. Det kommer an på hvor meget du vil have der i.
 7. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer (gerne natten over).
 8. Inden servering løsnes formen. Dette gøres nemt ved at tage en tynd kniv. Skær forsigtigt rundt langs isen, indtil du kan åbne formen. Du kan evt. skylle kniven under varmt vandt efterfølgende. Tør kniven af og glat kanterne ud på isen.
 9. Tag gerne isen ud 15-20 minutter før servering.
Bedøm denne ret

Islagkage med marengs og bærkompot

Opskrift på islagkage med marengs og bærkompot. En frisk og lækker sommeris, som egner sig perfekt som sommerdessert. Kombintionen af den syrlige bærkompot, den søde marengs og vaniljeisen spiller bare så godt sammen. Det er en anderledes sommerkage, som egner sig godt til de lune sommeraftener. Vi skal i hvert fald servere den for venner og familie i år.

Vi elsker hjemmelavede islagkager. Det er så nemt at lave som dessert, kræver ikke mange ingredienser og så skal de jo bare i fryseren. Hvis du har lyst til lidt forskellige islagkager, så har vi en masse forskellige her. En med daim, en med Oreo og med marcipanæg.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum

islagkage med bær og marengs (1 of 1)

Kan jeg bruge én slags bær?

Den her islagkage med marengs og bærkompot er så lækker. Men man behøves slet ikke at lave en bærkompot med forskellige bær. Man kan sagtens bare lave en jordbærkompot eller en hindbærkompot. Det er også super lækkert med en let syrlig rabarberkompot. Den spiler nemlig super godt sammen med den søde is.

I den her opskrift har vi bare brugt sådan nogle færdigkøbte marengskys. Men man kan også sagtens bruge marengs fuglereder eller en anden form for marengs. Det bliver alligevel knust i bunden, så det kan stort set være ligemeget hvilken variant man laver. Man kan også lave hjemmelavet marengs. Det er dog lidt mere tidskrævende.

Inden servering

Prikken over i’et vil uden tvivl være at pynte kagen af med friske bær som jordbær, hindbær eller brombær. En god idé er at tage islagkagen op 15 minutter inden den skal serveres. Så får den nemlig lige lov til at tø en smule op, inden den skal spises. Den kan også pyntes med hakket hvid chokolade og frisk citronmelisse.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar