Italienske kødboller med burrata og salvie Italienske kødboller med burrata og salvie Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opsrift på smagfulde italienske kødboller med burrata og salvie. Kødboller i tomatsauce med pasta til er nem og lækker hverdagsmad. Ingrediensliste Kødboller 400 g. hakket oksekød 0,25 bundt frisk persille 2 fed hvidløg 1 stk. løg 40 g. soltørrede tomater 1 stk. æg 1 dl. mælk 3 spsk. rasp salt/peber Tomatsauce 1 stk. løg 2 fed hvidløg 2 spsk. hvidvinseddike 2 tsk. sukker 2 tsk. tomatpure 800 g. hakkede tomater på dåse 2 tsk. paprika 1 tsk. tørret oregano 1 tsk. tørret timian 1 dl. piskefløde salt/peber Smørstegt salvie 2 spsk. smør 1 håndfuld frisk salvie Andet 1 stk. burrata 400 g. spaghetti Fremgangsmåde Kødboller Hak frisk persille og løg fint og pres hvidløg i en hvidløgspresser. Dræn soltørrede tomater for olie og hak dem fint, hvis de er meget store. Rør hakket oksekød sammen med persille, løg, hvidløg, soltørrede tomater, æg, mælk, rasp samt salt/peber. Hvis farsen er lidt for tynd, så tilsæt lidt ekstra rasp. Er den lidt for fast, så tilsæt lidt ekstra mælk eller lidt olie fra de soltørrede tomater. Sæt farsen til side i 15-20 minutter og lad den trække. Form så små kødboller af farsen. Kødsauce og servering Hak løg og hvidløg fint til saucen. Varm en pande op med olie (eller brug evt. olien fra de soltørrede tomater). Kom kødbollerne på panden og lad dem stege godt af på alle sider. Tag dem herefter fra på en tallerken. Sæt panden tilbage og kom evt. lidt ekstra fedtstof på. Kom løg og hvidløg på panden. Lad det sautere til det er blødt. Tilsæt så hvidvinseddike, sukker, tomatpure, paprika, tørret oregano og timian. Rør det hele godt sammen og lad det stege godt af. Tilsæt så hakkede tomater på dåse og piskefløde. Krydr med salt og peber. Rør det hele godt sammen og lad det så simre ved middel varme i 10 minutter (herefter kan saucen kommes i en blender og blendes helt cremet, hvorefter den kommer tilbage i panden). Læg kødbollerne ned i saucen og lad dem blive varmet godt igennem. Smag til med salt/peber. Kog pasta efter pakkens anvisning. Varm en pande op med smør. Kom salvieblade på og lad dem stege til de er sprøde. Vend dem undervejs. Top dine kødboller og tomatsauce med stykker af burrata og smørstegt salvie. Server med pasta. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på italienske kødboller med burrata og salvie Den her omgang italienske kødboller med burrata og smørstegt salvie har vi fået et utal af gange de seneste måneder. En cremet og lækker sauce, som er lavet på tomat samt fyldige og smagfulde kødboller. Prikken over i’et er den smørbløde burrata, som rives i stykker udover saucen og så toppes det hele med smørstegt salvie. Server med pasta og evt. en enkel salat til, så har du altså en fantastisk omgang aftensmad. Kødboller i tomatsauce har altid været en sikker vinder herhjemme. Det er en børnevenlig ret, som begge vores børn altid har elsket. Her har vi dog taget de klassiske kødboller i tomatsovs til et nyt niveau. Selve kødbollerne er lavet på hakket oksekød og farsen røres blandt andet med soltørrede tomater og frisk persille. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på italiensk mad her Kødboller i tomatsauce med fløde Det er en lækker omgang kødboller i tomatsauce med fløde. Selve tomatsaucen laves på løg, hvidløg, hvidvinseddike, lidt sukker, hakkede tomater på dåse, tomatpure og piskefløde. En simpel tomatsovs, som lige bliver ekstra cremet pga. fløden. Selve saucen kan også blendes inden kødbollerne kommer i, hvis du gerne vil have den helt glat og cremet. Vi bruger nogle hakkede tomater, hvor de er i så små stykker, at vi ikke synes det er nødvendigt at blende den. En ret, som du bare må prøve. Egner sig også fint som weekendret eller gæstemad. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.