Italienske kødboller Italienske kødboller Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på italienske kødboller i tomatsovs. En omgang pasta kødboller i ægte Lady og vagabonden stil, som er nem aftensmad. Ingrediensliste Kødboller 1 stk. løg 500 g. hakket oksekød 2 stk. æg 30 g. parmesan 0,25 bundt frisk basilikum 3 spsk. hvedemel salt/peber Tomatsauce 1 stk. løg 3 fed hvidløg 2 stk. gulerod 2 stængler bladselleri 2 tsk. tørret oregano 1 tsk. tørret timian 0,5 bundt frisk basilikum 2 tsk. paprika 2 spsk. tomatpure 400 g. hakkede tomater på dåse 1 stk. grøntsagsbouillonterning 2 dl. piskefløde 30 g. parmesan salt/peber Andet 400 g. spaghetti Fremgangsmåde Start med kødbollerne. Løg hakkes meget fint eller blendes i en minihakker. Kom herefter løg, hakket oksekød, æg, fintrevet parmesan og finthakket basilikum samt salt/peber i en skål og rør det godt sammen til en ensartet fars. Vi bruger vores røremaskine og k-spaden, så er det lynhurtigt at røre farsen sammen. Hvis farsen er for tynd, så tilsættes lidt mel. Form til kødboller og placer evt. på et skærebræt eller et stykke bagepapir. Nu til saucen. Hak løg og hvidløg fint. Rens bladselleri og skræl gulerødder. Hak meget fint. Varm en pande op med fedtstof. Start med at stege kødbollerne, så de får farve over det hele. Tag dem herefter fra på en tallerken. Sæt panden tilbage på blusset og tilsæt evt. lidt ekstra olie, hvis nødvendigt. Kom så løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder på. Lad det sautere et minuts tid. Tilsæt så krydderier og tomatpure. Vend godt sammen og lad det svitse godt af. Tilsæt så hakkede tomater på dåse, finthakket frisk basilikum og smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden) og piskelfløde. Rør det hele godt sammen. Lad det hele simre ved middel varme i 10 minutters tid. Blend så saucen med en stavblender eller i en blender. Kom den tilbage på panden. Tilsæt piskefløde og fintrevet parmesan. Rør det godt sammen. Kom kødbollerne tilbage på panden og skru ned for blusset. Lad saucen og kødbollerne simre ved middel varme i ca. 10 minutter. Kog imens spaghetti efter pakkens anvisning. Smag til sidst til med salt/peber. Server kogt spaghetti med dine kødboller i tomatsovs. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på italienske kødboller Sådan en omgang italienske kødboller i den lækreste tomatsovs er bare god hverdagsmad. Det er sådan en ret, som både børn og voksne elsker og så er den samtidig SÅ nem at lave. Saftige kødboller af oksekød med parmesan, æg og frisk basilikum. Du får nogle saftige kødboller af okse, som smager helt fantastiske sammen med den cremede tomatsovs. Selve tomatsovsen er lavet på løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder og tomat. Der kommes desuden en lille skvæt fløde i, som også giver den lidt mere lyse sauce end hvis bare det havde været ren tomat. Pynt med lidt frisk basilikum og server med din yndlingspasta, så har du den bedste omgang hverdagsaftensmad. Et lille tip er også at lave en stor portion kødboller og så fryse dem ned. På den måde skal man kun lave selve saucen og så kommes de optøede kødboller ellers blot i og varmes godt igennem. Dét er genialt til de travle dage, hvor tiden ikke lige er til at lave både kødboller og sauce. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på italiensk mad her Italienske kødboller i tomatsovs Det er italienske kødboller i tomatsovs i ægte Lady og Vagabonden stil. Saftige kødboller i tomatsovs med spaghetti til. En super venlig børneret, som altid bringer meget glæde, når den bliver serveret herhjemme. Der er bare noget over sådan en omgang kødboller i Lady og Vagabonden stil. Især for os, som er vokset op med filmen. Der er noget nostalgisk over det og man kan ikke lade være med at tænke på filmen, når man slubrer den lækre spaghetti. Pasta kødboller Pasta kødboller, som vores drenge ellers også kalder det er bare et sikkert hit. Har du kræsne børn, så er det også en god måde at få noget ekstra grønt ind i hverdagen på. Selve saucen indeholder nemlig både løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri – og selvfølgelig tomat. Der kommes bare ganske lidt fløde i for at gøre den ekstra cremet og lækker. Ellers blendes saucen, så du får en helt homogen sauce. Den bedste sauce til pasta kødboller. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.