Jordbærmoussekage

Jordbærmoussekage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Den bedste opskrift på jordbærmoussekage med chokoladekagebund. En nem moussekage med jordbærmousse, som er perfekt til dessert.

Ingrediensliste

  • Chokoladebund

  • 1 stk. æg
  • 125 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 20 g. bagekakao
  • 90 g. hvedemel
  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 dl. vand
  • Jordbærmousse

  • 200 g. frosne jordbær
  • 2 spsk. flormelis
  • 4 dl. piskefløde
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 stk. husblas
  • Pynt

  • 100 g. jordbær

Fremgangsmåde

  1. Først laves chokoladebunden. Opvarm ovnen til 180 grader alm. ovn.
  2. Pisk æg, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt. Sørg for at tage dine æg ud i god tid, så de ikke er iskolde. Du kan evt. lægge dem i lunkent vand.
  3. Bland alle de tørre ingredienser i én skål og kogende vand og olie i en anden skål.
  4. Vend skiftevis de tørre ingredienser og de våde ingredienser i dejen.
  5. Kom bagepapir i bunden af en form på cirka 18×18 cm.
  6. Hæld dejen over i formen.
  7. Bag kagen i ca. 25 minutter. Tjek gerne efter 20 minutter ved at stikke en gaffel i og se om der kommer dej på. Giv den ekstra tid i ovnen, hvis der er dej på gaflen.
  8. Tag kagen ud og lad den afkøle helt.
  9. Hvis den er hævet meget op på midten, så skær kagen til, så den er lige høj over det hele. Du kan også presse den lidt ned med en ske.
  10. Nu skal moussen laves.
  11. Kom husblas i en skål med koldt vand.
  12. Opkog frosne jordbær i en lille gryde.
  13. Blend dem derefter med en stavblender.
  14. Vrid husblas og læg dem i jordbærpuréen og rør godt rundt indtil de er opløst.
  15. Lad det køle af i en skål.
  16. Pisk fløde til en let skum med vaniljesukker og flormelis.
  17. Når jordbærpuréen er afkølet tilsættes et par skefulde fløde i puréen for langsomt at nedkøle temperaturen.
  18. Vær opmærksom på, at temperaturforskellen på fløden og jordbærpuréen ikke må være stor. Fortsæt indtil du har blandet alt fløden over i hindbærpuréen.
  19. Hæld moussen over den afkølede kagebund og sæt den på køl i mindst 4 timer eller indtil den har sat sig.
  20. Pynt med friske bær op toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på jordbærmoussekage

Denne jordbærmoussekage er lavet på en bund af chokoladekage, som så er toppet med en luftig og lækker jordbærmousse. Det er så lækker en kage, som du kan servere til dessert, til en større kagebuffet eller blot til kaffen. Kombinationen af den søde chokoladekage og den friske mousse er den helt perfekte kombination. Pynt den evt. med lidt friske jordbær på toppen og lidt frysetørrede jordbær. Så har du altså en nem, simpel og virkelig lækker moussekage!

Vi elsker moussekager og selvom der skal husblas i, så er det slet ikke svært. Eller noget, som man bør frygte at kaste sig ud i. Lige så snart du har teknikken på plads med husblas, så er moussekager og andre søde sager med husblas slet ikke noget problem.

LÆS OGSÅ: Sommertærte

Jordbærmoussekage

Moussekage med jordbær

Den her moussekage med jordbær er så lækker. Især hvis man bruger søde, danske sommerbær. Du kan dog også sagtens bytte jordbær ud med andre bær. Det kunne være hindbær eller blåbær, så du får en hindbærmousse eller en blåbærmousse. Begge dele smager også super lækkert! Det er i hvert fald en kage, som vi varmt kan anbefale, hvis du gerne vil servere lidt ekstra lækkert for venner eller familie.

Kan jeg lave kagen dagen før?
Ja, det anbefaler vi faktisk, at du gør, så moussen har god tid til at sætte sig. Den kan også laves to dage før, men så skal du blot have i mente, at den så ikke kan holde sig så lang tid i den anden ende efter den er serveret. Den kan også sagtens fryses ned.

Kan jeg lave den i en stor bradepande?
Ja, det kan du sagtens. Så vil vi gange opskriften med 3,5-4. Vi bruger næsten altid vores firkantede form på 18×18 cm, da den er helt perfekt, hvis du vil servere kage til 6-8 personer. Du kan se den lige her.
 

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Den ser rigtig lækker ud, kan den mon bruges med sukkerprint, da jeg skal bruge den som en fødselsdagskage?

  2. Hvis jeg laver den dagen før og holder den på køl vil kagen så kunne klare at være ude i en time inden den skal serveres ?

    1. Skal den stå ude ved stuetemperatur? Vi vil ikke anbefale at den skal stå ude en time ved stuetemperatur (jeg antager, at den jo også skal stå ude efterfølgende til servering).

      Kh

Skriv en kommentar