Juleboller med kanelsmør

Juleboller med kanelsmør
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre juleboller med kanelsmør og appelsin. Saftige og bløde juleboller, som passer perfekt til en eftermiddagsstund.

Ingrediensliste

  • Boller

  • 50 g. gær
  • 2 dl. mælk
  • 1 dl. creme fraiche
  • 60 g. smør
  • 0,5 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 0,5 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 stk. økologisk appelsin
  • 450 g. hvedemel
  • Topping

  • 1 stk. æg
  • 20 g. hasselnødder
  • 20 g. perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør. Kom mælk i, så det nedsænker temperaturen.
  2. Hæld det over i røreskålen. Tilsæt creme fraiche.
  3. Opløs gæren i blandingen.
  4. Tilsæt kanel, vaniljesukker, kardemomme, salt og sukker.
  5. Riv appelsinskal af halvdelen af appelsinen på et fint rivejern og pres saften ud af hele appelsinen. Tilsæt det i blandingen.
  6. Tilsæt nu hvedemel. Det er ikke sikkert du skal bruge alt melet. Ælt dejen godt sammen til den er smidig. Den må dog gerne være lidt klistret.
  7. Drys mel på et bord og hæld dejen ud.
  8. Del dejen i ca. 12 boller og tril dem runde.
  9. Læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir – sæt dem gerne med 4-5 cm mellemrum – så får de lov at hæve lidt sammen.
  10. Lad dem hæve tildækket et lunt sted i 1,5 time.
  11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  12. Hak hasselnødder fint.
  13. Pensl dem med et sammenpisket æg og drys med perlesukker og hakkede nødder på toppen.
  14. Når ovnen er varm, så bages bollerne i ca. 10-15 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 10 minutter.
  15. Når de har fået lidt farve på toppen og er færdigbagte, så tages de ud af ovnen.
  16. Lad dem afkøle på en bagerist.
  17. Nu skal kanelsmøren laves. Bland blødt smør med kanel og sukker. Server de lune boller med kanelsmør.
Bedøm denne ret

Opskrift på juleboller med kanelsmør

December og årets hyggeligste måned er lige om hjørnet, så nu skal vi i gang med juleboller med kanelsmør, som øjeblikkeligt får os i julestemning. De er lavet med kanel, vanilje, kardemomme og appelsin. Desuden serveres de med kanelsmør, som er blødt smør, der bliver rørt med kanel og sukker. Du får de blødeste boller med smag af jul, som uden tvivl vil være et kæmpe hit på en kølig dag. Vi er så småt gået i gang med årets juleopskrifter og har lidt nye opskrifter i ærmet til i år, men ellers så er der jo mange klassikere, som vi bager igen og igen. Vi bager juleboller hvert år, men det er første år, at vi serverer dem med kanelsmør til. Man kan jo selvfølgelig selv vælge om man vil smøre med det eller bare almindeligt smør. Eller helt udelade at smøre de med noget. Det er en smagssag, men det smager skønt med kanelsmørret og giver sådan en ekstra julesmag til bollerne.

Bag de her bløde boller med kanel, appelsin og kardemomme og lad duften af jul sprede sig i hele huset. Det er dét vi elsker ved at bage selv! Den der fantastiske duft af nybagt brød. Den er der altså intet, der slår efter vores mening.

LÆS OGSÅ: Juleislagkage med browniebund

Juleboller med kanelsmør

Juleboller med kardemomme

Det er en nem opskrift på juleboller med kardemomme. Vi elsker kardemomme og skal det være ekstra godt, så kan du købe hele kardemommefrø og morte dem i en morter. SÅ får du den mest intense og lækreste smag af kardemomme, som man kun kan drømme om. Det kan varmt anbefales og man kan efterhånden også købe hel kardemomme i mange supermarkeder. I hvert fald de større supermarkeder.

Juleboller med kanelsmør

Kan jeg fryse bollerne?

Du kan sagtens fryse julebollerne ned. Lad dem køle af efter de er bagt. Pak ca. 4-6 stk. i en frysepose og put dem herefter i fryseren. Sørg for, at de ikke bliver mast. Ved optøning, så tages de op et par timer før de skal bruges. Lun dem kort i en forvarmet ovn eller giv dem en tur på brødristeren, så er de (næsten) lige så gode, som nybagte!

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. De lyder så lækre, at jeg vil bage dem senere, men når jeg læser opskriften kommer jeg i tvivl om, hvornår det smeltede smør skal i.
    Under punkt 2 og 6 står der nemlig, at det smeltede smør skal hhv. i skålen (sammen med mælken), og at det skal tilsættes med melet.

Skriv en kommentar