Juleis med browniebund og marcipan

Juleis med browniebund og kirsebærsauce
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på juleis med browniebund, marcipan og chokolade. En hjemmelavet is med alt det bedste fra juletiden; marcipan, nougat og chokolade.

Ingrediensliste

  • Browniebund

  • 100 g. mørk choklade
  • 100 g. smør
  • 2 stk. æg
  • 125 g. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 65 g. hvedemel
  • 50 g. hasselnødder
  • 50 g. nougat
  • Is-lag

  • 4 stk. æggeblomme
  • 100 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefløde
  • 80 g. mørk chokolade
  • 100 g. marcipan

Fremgangsmåde

Browniebund

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af.
  3. Pisk æg, sukker, hvedemel, vaniljesukker og salt sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine.
  4. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes.
  5. Skær nougat i små tern. Vend nougattern og hasselnødder i dejen.
  6. Fordel dejen i en aflang form eller brødform, som er foret med bagepapir.
  7. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 15-20 minutter. Overfladen skal være fast, men når man mærker på den, så skal den virke ubagt. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af.
  8. Når den er kølet af, så kan du presse bunden helt ud mod kanterne.

Is-lag

  1. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis sammen i en skål med en elpisker til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter.
  2. Pisk piskefløde til en blød flødeskum.
  3. Vend flødeskum sammen med æggeblandingen. Dette gøres nemt med en dejskraber.
  4. Skær marcipan i små tern og hak chokolade.
  5. Vend marcipan og chokolade i isen (gem lidt til pynt til toppen).
  6. Fordel ismassen ovenpå din browniebund.
  7. Pynt med chokolade og marcipan på toppen.
  8. Sæt isen i fryseren i minimum 4 timer (gerne natten over).
  9. Inden servering tages isen op. Brug bagepapiret til at få isen ud af formen.
  10. Anret isen på et bræt eller fad.
  11. Tag gerne isen ud 15-20 minutter før servering.
  12. Server ved at skære i skiver.
Bedøm denne ret

Opskrift på juleis med browniebund og marcipan

En lækker og nem juleis med browniebund, marcipan og chokoladestykker. I selve browniebunden er der små stykker af nougat og hasselnødder. Og i selve isen er der små stykker af marcipan og mørk chokolade. Det er en is, hvor der ikke er gået ned på noget. Det er også sådan en is, hvor du kan få brugt resterne af juleslikket. Har du en rest marcipan eller en rest nougat, som du ikke lige ved hvad du skal bruge til, så er det oplagt at bruge dem til den her is.

Isen kan selvfølgelig serveres på andre tidspunkter end til jul. Vi har blot kaldt det en jule-is, fordi den indeholder nogle af de elementer, som vi ofte forbinder med julen. Det kan også være, at du lige mangler et alternativ til risalamanden, hvis der er nogle i selskabet, som ikke bryder sig om det. Så er den her jule-is også oplagt til det. Vi er i hvert fald sikre på, at den nok skal falde i god jord.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på juledesserter lige her

Juleis med browniebund og kirsebærsauce

Hjemmelavet is med brownie og marcipan

Vi laver ofte de her is, hvor vi kombinerer en bund af brownie med is. Alle ved jo, at den bedste dessert er brownie med is. Så her har vi gjort det nemt og kombineret det i en. Det er en meget sød is, så hvis du gerne vil have noget syrlighed til at afbalancere det en smule, så kan vi anbefale at lave en hindbærcoulis til. Det giver noget friskhed og syrlighed. Du kan også lave en kirsebærsauce, som er lidt mere syrlig end dem man køber på karton. Det vil passe godt til den søde is.

Juleis med browniebund og kirsebærsauce

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar