Nutellastjerne

Nutellastjerne
Opskrift til stk. Opskrift til 1 stk.

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet nutellastjerne. Det fineste stjernebrød fyldt med masser af cremet nutella og drysset med flormelis på toppen.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 30 g. gær
  • 1 dl. creme fraiche
  • 1 dl. vand
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 400 g. hvedemel
  • Fyld

  • 200 g. nutella
  • Topping

  • 1 stk. æg
  • 20 g. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i lunkent vand.
  2. Tilsæt creme fraiche, sukker, æg, salt og olie. Rør det godt sammen.
  3. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen smidig.
  4. Lad dejen hæve i en skål, hvor den har mulighed for at hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt til hævning et lunt sted i 1 time.
  5. Efter hævning tages dejen ud på et bord drysset med mel.
  6. Del dejen i 4 lige store boller.
  7. Hver klump dej rulles ud til en cirkel. Placer en tallerken på ca. 22 cm. på cirklen og skær rundt om tallerkenen med en pizzaskærer eller kniv.
  8. Gør et stykke bagepapir klar på en bageplade.
  9. Placer først én af bundene på bagepapiret. Smør med 1/3 del af nutellaen
  10. Placer en cirkel oven på. Smør med 1/3 del nutella igen.
  11. Placer igen en cirkel oven på og smør den sidste 1/3 del af nutellaen.
  12. Til sidst placeres den sidste cirkel oven på. Tryk det hele godt sammen.
  13. Læg en lille skål i midten.
  14. Skær ind til skålen 4 steder. Del hvert stykke i yderligere 4 stykker.
  15. Tag to ender og sno dem om sig selv to gange. Sådan fortsætter du med alle enderne.
  16. Læg et viskestykke over stjernen og lad den hæve yderligere 1 time et lunt sted.
  17. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  18. Pensl stjernen med et sammenpisket æg.
  19. Bag stjernen i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter. Hold øje med den efter 15 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  20. Den skal være gylden.
  21. Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Drys med flormelis inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på nutellastjerne

Nutellastjerne er ikke bare et lækkert stykke bagværk, det er også et ualmindeligt smukt stykke bagværk! Du får nemlig den fineste stjerne, som uden tvivl vil vække begejstring for alle du serverer den for. Måske du har prøvet vores kanelstjerne? Den her er lavet med inspiration fra denne og er i stedet lavet med nutella. Det er sådan en rigtig børnevenlig kage og også én af de kager, hvor du nemt kan have børnene med i køkkenet.

Den egner sig perfekt som en eftermiddagskage eller bare en kage til kaffen. Du får en super lækker og luftig dej, som passer perfekt sammen med den søde nutella. Det er i hvert fald på ingen måde en tør kage! Og så har vi lige drysset den med lidt flormelis på toppen for lige at give prikken over i’et.

LÆS OGSÅ: Brownie cookies

Nutellastjerne

Bagværk med nutella

Man kan lave så meget lækkert bagværk med nutella. Måske du også er en nutella-gris som os? Så er der i hvert fald ingen tvivl om, at sådan én her vil falde i god jord. Hvis du vil prøve andre opskrifter med nutella, så kan du også prøve vores nutellasnegle.

Nutellastjerne Nutellastjerne

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hejsa.

    Jeg har fundet 3 opskrifter som jeg gerne vil prøve, og her er mit spørgsmål.
    Kan jeg bruge skyer i stedet for creme fraiche?

    Hilsen Line.

    1. Hej Line,

      I bagværk, der kan du altid erstatte et surmælksprodukt med et andet, så ja det kan du sagtens :-)!

      Kh

    1. Hej Stine,

      Det kan den godt ja og den kan også fryses. Så hvis den ikke skal spises på dagen, så vil vi anbefale at fryse den, tage den op 2-3 timer før og så lune den kort inden servering 🙂

      Kh

  2. Super lækker kage.
    Havde lidt problemer med at smøre nutellaen ud, men det løste jeg ved at varme den en lille bitte smule i en gryde, så den blev lidt med “smørbar”

    Tak for en dejlig opskrift

  3. Har du mon glemt at skrive, at de “8 stykker” også lige skal skæres op? Ellers kan jeg simpelthen ikke greje, hvordan man skal dreje de to dele – ud fra det billede du har lagt på af den ubagte kage.

    1. Hej Inge,

      Hvert stykke (4 stykker) deles i 4 stykker. Så der bliver 16 stykker i alt. Kan godt være vi skulle have skrevet det anderledes 🙂

      Kh

Skriv en kommentar