Kagemand af vandbakkelse

Opskrift på kagemand af vandbakkelse
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og god opskrift på hjemmelavet kagemand af vandbakkelse pyntet med glasur og slik. Perfekt til fødselsdagen, hvis du vil lave kagemand selv.

Ingrediensliste

  • 3 dl. vand
  • 100 g. smør
  • 0,5 tsk. salt
  • 150 g. hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • 4 stk. æg
  • Pynt

  • 100 g. flormelis
  • 2 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Tag æggene ud af køleskabet, så de kan få stuetemperatur.
  2. I en gryde tilsættes vand, smør og salt. Bring det i kog.
  3. Når det koger og smør er smeltet, så tilsættes sukker og hvedemel. Rør det godt sammen med en træske, så det danner en kugle.
  4. Hæld dejen over i en alm. skål og lad den afkøle i 15 min. Tjek om dejen er kold nok ved at stikke en finger ned i den. Den må på ingen måde være brændende varm.
  5. Pisk æggene sammen i en skål. Æggene skal være små (str. S), hvis de er meget store, så brug kun 3. Tilsæt lidt af æggemassen af gangen og rør det godt ud, inden du tilsætter mere. Tilsæt det resterende af æggemassen. Rør det hele godt sammen.
  6. Put din dej op i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt ud til en kagemand. Se billeder længere nede.
  7. Placer bagepladen i midten af ovnen og bag i ca. 30-35 min. Du må på ingen måde åbne ovnen de første 25 min. da de kan risikere at falde sammen. De skal have en flot gylden farve. Hvis de stadig er meget lyse, så giv dem lidt længere tid i ovnen.
  8. Tag din bageplade ud af ovnen og lad din kagemand afkøle på en bagerist.
  9. Når den er kold, så pyntes den.
  10. Rør flormelis sammen med vand, så du får en tyk glasur. Hvis den er for tynd, så tilsæt lidt ekstra flormelis.
  11. Fordel glasur og evt. slik på kagemanden.
  12. Server med det samme eller opbevar ved stuetemperatur indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på kagemand af vandbakkelse

En super nem og lækker opskrift på hjemmelavet kagemand af vandbakkelse. Det er super let at lave sin egen kagemand til eksempelvis fødselsdag. Og hvis du ikke er til den version af kagemand af brunsviger, så er denne af vandbakkelse måske lige noget for dig. Den er knap så sød og knap så tung, som en brunsvigerkagemand.

Den består egentlig af en vandbakkelse, som bliver sprøjtet ud som en kagemand. Efter den er bagt, så bliver den pyntet med glasur og slik. Det er en super børnevenlig kage, som de fleste kan lide.

LÆS OGSÅ: Bløde fødselsdagsboller

Opskrift på kagemand af vandbakkelse

Lav din kagemand

Her er hvordan vi har sprøjtet den ud, men det kan gøres på mange måder. Du kan lave den større eller mindre alt efter hvad du selv synes. Her er der ca. til 6-8 personer, alt efter hvor kagesultne dine gæster er.

Opskrift på kagemand af vandbakkelse

Pynt med slik

Vi har pyntet med glasur og slik. Til håret har vi brugt “snørrebånd”, som jeg mener man kan få i karamel, jordbær og lakridssmag.

Opskrift på kagemand af vandbakkelse

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Første gang jeg laver kagemand og den blev rigtig fin. Opskriften var let at følge og kagen blev som håbet. Tusind tak for gode opskrifter 🤩

  2. Jeg har lavet denne opskrift før med god succes, men har simpelthen glemt om æggene røres i med en ske eller elpisker? 😊
    Mvh Marie

    1. Hej Signe,

      Fik den nok? Den skal være flot gylden og så er det også vigtigt, at ovnen ikke åbnes 🙂

      Kh

  3. Jeg prøvede opskriften for første gang og valgte mummum fordi de altid er stensikre… men jeg doblede op fra 6 – 12 da jeg putter melet i er det alt alt for lidt så jeg måtte putte meget mere i end opskriften? Nok det 3 dobbelte?

    1. Hej,

      Samlede den sig ikke, da du kom melet i og rørte det ud? Det burde den nemlig gøre. Efter du havde puttet ekstra mel i og begyndte at komme æg i, hvordan blev den så?

      Kh

  4. Nej den blev bare mere flydende og endte med at den blev helt tung og bastant da den blev bagt, så det røg i skraldespanden

  5. Jeg står og laver den nu! Lavede til 16 personer, altså 2×8. Det er jo alt for flydende! Samle sig til en kugle min bare røv 😂 8 dl vand og smeltet smør, det kan 400 gram mel jo slet ikke suge! For filan……

    1. Hej,

      Vi har aldrig problemer. Dejen samler sig til en kugle, men det kræver, at du bringer vand og smør i kog inden 🙂

      Kh

  6. Hej,
    Kan man mon lave dejen klar dagen før også gemme bagning og pyntning til selve dagen?

    Er kæmpe fan af jeres site og opskrifter🫶🏻

    1. Hej,

      Det er vi så glade for at høre!
      Ift. vandbakkelsen, så har vi faktisk aldrig prøvet det. Er mest i tvivl om dejen når at “sætte” sig for meget, så den ikke er til at sprøjte ud :/

      Kh

  7. Jeg har prøvet at lave denne opskrift mange gange efter hånden, og jeg synes uanset hvor længe jeg gir den, smager den stadig ubagt og den falder sammen

  8. Jeg har lige lavet jeres opskrift. Jeg endte med samme resultat, som resten af kommentarfeltet her, hvor dejen ikke bliver en kugle når melet kommer i. Jeg prøver så igen, hvor jeg meget hurtigt putter melet i imens det koger, så det nærmest bluser helt op i gryden. Så lykkedes det at få det til at blive en kugle.
    Jeg ved ikke om det måske i opskrift forklaringen skal skrives mere præcist at melet skal i lynhurtigt efter man tager det kogende smør og vand af blusset, så folk ikke først begynder at veje mel af efter gryden er blevet taget af blusset?

Skriv en kommentar