Waleskrans med vaniljecreme

Waleskrans med vaniljecreme
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 min

Tilberedelsestid

35 min

Samlet tid

1 time og 5 min

Beskrivelse

En nem opskrift på den berømte Waleskrans, lavet på vandbakkelse med fyld af vaniljecreme og frisk frugt. Waleskrans er ligesom Walesstangen en gammeldags kage, som smager ualmindeligt godt, da kagen ikke bliver for sød eller tung. Gammeldags mad, når det er bedst.

Ingrediensliste

  • Vandbakkelse

  • 3 dl. vand
  • 100 g. smør
  • 0,5 tsk. salt
  • 150 g. hvedemel
  • 4 stk. æg
  • Vaniljecreme

  • 45 g. pulver til kagecreme
  • 2 dl. mælk
  • 2,5 dl. piskefløde
  • Andet

  • 4 spsk. jordbærmarmelade
  • 150 g. bær

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 210 grader alm. ovn. Tag æggene ud af køleskabet, så de kan få stuetemperatur.
  2. I en gryde tilsættes vand, smør og salt. Bring det i kog.
  3. Når det koger og smør er smeltet, tag gryden af blusset og tilsæt hvedemel og rør det godt sammen med en træske, så det danner en kugle.
  4. Hæld dejen over i en alm. skål og lad den afkøle i 15 min. Tjek om dejen er kold nok ved at stikke en finger ned i den. Den må på ingen måde være brændende varm.
  5. Pisk æggene sammen i en skål. Tilsæt lidt af æggemassen af gangen og rør det godt ud, inden du tilsætter mere. Tilsæt det resterende af æggemassen. Rør det hele godt sammen.
  6. Put din dej op i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt ud til en stor rund krans.
  7. Placer bagepladen i midten af ovnen og bag i ca. 35 min. Bag kun en plade af gangen. Du må på ingen måde åbne ovnen de første 25 min. da de kan risikere at falde sammen.
    De skal have en flot gylden farve.
  8. Tag din bageplade ud af ovnen og lad dine vandbakkelseskranse afkøle på en bagerist.
  9. Rør din vaniljecreme sammen. 1/2 brev til 2 dl. mælk, pisk det godt sammen.
  10. I en anden skål piskes fløde stiv. Bland herefter fløde med vaniljecremen, vend det forsigtigt rundt.
  11. Når kransen er kølet ned, så er det tid til at samle kransen. Del den på midten. Put din vaniljeflødecreme i en sprøjtepose uden tyl. Klip et lille hul for neden. Start med at lægge en stribe af syltetøj rundt langs hele kransen.
  12. Sprøjt herefter små toppe af cremen på den nederste bund. Placer herefter den øverste bund ovenpå, smør syltetøj på og sprøjt igen toppe af creme. Pynt med friske bær, blommer eller hakket chokolade.
Bedøm denne ret

Opskrift på waleskrans med vaniljecreme

En Waleskrans med vaniljecreme er jo egentlig bare en opgradering af den kendte Walesstang eller Walesboller. Opskriften er ikke så meget anderledes, men det er derimod formen på den fine kage, hvoraf navnet Waleskrans kommer fra. Det alle Waleskagerne har til fælles er, at de består af en bagt vandbakkelse, som er toppet med fyld i form af lækker creme, syltetøj, flødeskum og frisk frugt.

LÆS OGSÅ: Luksus citronmåne

Waleskrans med vaniljecreme

Krans af vandbakkelse

Man laver den fineste krans af vandbakkelse, som så bliver bagt og hæver op. Det er så fin en kage, som uden tvivl vil imponere enhver bagermester. Vi har fyldt den med creme, syltetøj og flødeskum, men du kan også pifte den lidt op med friske bær. Eksempelvis har vi også toppet med lidt friske jordbær.

Waleskrans med vaniljecreme

Kan jeg lave kransen dagen før?
Vi anbefaler ikke at lave den dagen før. Den er helt klart bedst den dag den bliver bagt.

Hvordan opbevarer jeg den bedst?
Efter du har fyldt den med creme osv., så skal den opbevares på køl. Desværre bliver vandbakkelsen en anelse blød af at stå på køl. Så hvis du først skal servere den senere, så vent med at komme fyldet i til max en time før servering. Så får du altså det bedste resultat.

Hvilken marmelade kan I anbefale?
Du kan bruge jordbærmarmelade, men hvis du gerne vil have en mere syrlig én, så vil vi anbefale hindbær. Hindbærmarmeladen giver et lidt mere syrligt modspil til den søde creme og den fede fløde, hvilket er super lækkert.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Kommentarer

  1. Hej Amanda
    Tusind tak for en super lækker bid af din waleskrans i aftes – vi glæder os til næste projekt.
    Mvh én af din mors kollegaer:-)

  2. Den skal helt sikkert prøves. Ser vildt lækker ud.
    Men hvor mange personer er der til i sådan en kage?
    Har aldrig prøvet at lave Wales, men i den opskrift du oplyser er det til begge waleskranse eller kun til en?

    1. Hej Serine

      Opskriften er til begge kranse ja 🙂
      Og vil skyde på, at der er til 6-8 personer – alt efter hvor kagesultne man er 🙂

Skriv en kommentar