Kalkunlår i ovn

Kalkunlår i ovn
Opskrift til stk. Opskrift til 2 stk.

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på kalkunlår i ovn. Lav de lækreste kalkunlår, som ikke bliver tørre. Server med bagte kartofler, rodfrugter eller en salat.

Ingrediensliste

 • Kalkunlår

 • 900 g. kalkunlår
 • 2 spsk. raps -eller solsikkeolie
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk. sukker
 • 1 tsk. paprika
 • 1 tsk. cayennepeber
 • 1 tsk. tørret timian
 • 1 tsk. salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 2. Hak eller knus hvidløg i en hvidløgspresser.
 3. Kalkunlår placeres i et ildfast fad.
 4. Bland olie med knust hvidløg og krydderier.
 5. Vend lårene i marinaden (de kan evt. marinere i køleskabet et par timer også).
 6. Kom lårene i et ildfast fad.
 7. Bag dem i ovnen i ca. 1 time. Kernetemperaturen skal være cirka 74 grader.
 8. Tag dem ud af ovnen og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på kalkunlår i ovn

Lav en portion lækre kalkunlår i ovn. Det er nem, hurtig og lækker hverdagsmad, som du kan servere med en omgang bagte kartofler eller rodfrugter samt en lækker, grøn salat. Måske du, ligesom os, godt kan have tendens til at vælge kylling fremfor kalkun. Det kommer vi i hvert fald oftest til, så derfor har vi sat os et mål om at få implementeret mere kalkun i vores opskrifter også. Kalkun er nemlig et super lækkert stykke kød, som er magert. Og så kan man, ligesom kylling, lave det på så mange forskellige måder.

Den her opskrift på kalkunlår er super simpel. Lårene tilberedes nemlig blot i ovn vendt i en masse forskellige krydderier. Og det gode ved sådan nogle lår er, at de er bliver super møre, når de laves i ovnen.

LÆS OGSÅ: Fyldt kalkunbryst med pikantest

Kalkunlår i ovn

Kalkunlår i ovn med grøntsager

Du kan som sagt lave de lækre kalkunlår med en omgang bagte grøntsager. Vi elsker at lave forskellige rodfrugter til som kartofler, pastinak, gulerødder og rødbede. Server det evt. med en lækker sauce eller en hjemmelavet dip som tzatziki, så har du både et sundt og velsmagende måltid.

Aftensmad med kalkun

Så hvis du mangler lidt ny inspiration til aftensmaden, så kan vi altså anbefale dig at prøve sådan en omgang kalkun. Lårene bliver så møre og så lækre. Og så kan du krydre dem med lige præcis det du vil. Vi elsker en kombination af paprika og hvidløg.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum” og downloade vores app, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar