Kalveculotte Kalveculotte Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en rosastegt kalveculotte tilberedt i ovn. Server kalveculotten med bagte kartofler og en lækker salat til. Ingrediensliste 1 kg. kalveculotte 2 fed hvidløg 2 spsk. olivenolie salt/peber Fremgangsmåde Rens culotten for sener under kalveculotten. Rids fedtet ovenpå i tern (pas på ikke at skære ned i selve kødet). Vend culotten i olivenolie, finthakket hvidløg samt salt/peber. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Varm en pande op med lidt fedtstof. Steg culottestegen kort af på begge sider, så den får en flot stegeskorpe. Placer herefter stegen i et ovnfast fad. Giv herefter stegen omkring 20-25 minutter i den forvarmet ovn. Gå efter en kernetemperatur på omkring 56 grader, hvis du godt kan lide den rosa. Brug et stegetermometer og lad stegen være i ovnen, indtil den rammer temperaturen. Tag herefter stegen ud og lad den hvile i ca. 15 minutter let tildækket, inden den skæres ud. Start med at skære fra kødets smalle ende. Når du når cirka halvvejs, så vender du kødet og skærer den modsatte vej (sørg for hele tiden at skære imod kødfibrene). Server kødet med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på kalveculotte Her får du opskriften og fremgangsmåden, så du kan lave en lækker og saftig kalveculotte i ovn. Et mørt stykke kød, som er genialt som gæstemad eller hvis man vil gøre lidt ekstra ud af weekendmenuen. Her har vi tilberedt en kalveculotte på 1 kg. og det er så nemt. Det kræver få ingredienser og ganske kort tid i ovnen. Så får du det møreste og lækreste stykke rosa culottesteg. Vi serverer gerne kalveculotten med en omgang hasselback kartofler, hjemmelavet bearnaise og en grøn salat. Så har man altså alletiders menu, hvad enten det er gæstemad eller bare en lækker weekendmenu. Der er bare intet som et godt stykke kød med noget godt tilbehør til. Sådan en menu går man aldrig galt i byen med. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på aftensmad her Kalveculotte i ovn Det er så nemt at tilberede kalveculotten i ovn. Vi steger den af på panden først, så den får en flot stegeskorpe og så tilberedes den ellers bare i ovn i et ovnfast fad. Det er et af de nemmeste stykker kød at tilberede og man får det møreste og saftigste kød. Vi anbefaler desuden altid at bruge et stegetermometer eller digitalt termometer, når du tilbereder stege som denne. Det sikrer det bedste resultat. Culottesteg af kalv Culotte af kalv er som regel lysere i kødet end culotte af okse. Vi er også mere til kalveculotte end okseculotte, hvis vi selv skal vælge. Men det er begge lækre udskæringer, som vi køber, når vi vil forkæle lidt ekstra. Vi går efter en kernetemperatur på omkring 56 grader og så skal stegen hvile, inden den skæres ud. Det giver en steg, som er stegt præcis, som vi bedst kan lide det. Vil du have den mere gennemstegt, så gå efter en temperatur på 58-60 grader. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.