Hasselback kartofler

Hasselback kartofler
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hasselback kartofler. Én af de bedste måder at lave bagte kartofler på, hvis du spørger os. Server som tilbehør.

Ingrediensliste

 • 1500 g. kartoffel
 • 75 g. smør
 • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
 • 2 fed hvidløg
 • 2 tsk. tørret timian
 • salt

Fremgangsmåde

 1. Skræl kartofler.
 2. Skær evt. lidt af bunden af, så den står mere lige og fast og har sværere ved at vælte.
 3. Skær skiver ned igennem 2/3 del af kartoflerne. Du kan evt. sætte et grillspyd ind igennem kartoflen, så undgår du at skære for langt ned. Tag spydet ud igen, når du har skåret riller langs hele kartoflen.
 4. Placer alle kartoflerne i et ildfast fad.
 5. Smelt smør.
 6. Bland smeltet smør med olie, finthakket hvidløg, timian og lidt salt.
 7. Pensl kartoflerne med din smørblanding.
 8. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 9. Når ovnen er varm sættes kartoflerne ind i ovnen. De skal have ca. 1 time i alt.
 10. Hvert 20. minut tager du dem ud og pensler dem med smørblandingen igen.
 11. Når de har fået godt med farve og er blevet sprøde, så er de færdige.
 12. Tag dem ud af ovnen og server dem sammen med et stykke kød og evt. en salat.
Bedøm denne ret

Opskrift på hasselback kartofler

Hasselback kartofler er en nem måde at lave kartofler på i ovn, plus de ser pæne og lækre ud når de serveres. Vores opskrift på en hasselback kartoffel er nem, og man kan sagtens tilpasse dem med andre krydderier såsom paprika eller rosmarin. Vi har valgt at krydre dem med hvidløg, timian, salt og peber. Når man vælger at smøre dem giver det kartoflerne en dejlig smag samt en sprød skorpe. Bagt kartoffel er også en lækker og nem måde at lave kartofler på i stedet for at koge dem. Kogte kartofler kan gå hen og blive en “kedelig” måde at få kartofler på. Du kan også prøve vores opskrift på bagte søde kartofler med urtedressing som også er en nem måde at lave kartofler i ovnen på.

LÆS OGSÅ: Timiankartofler

Bagte kartofler

Et godt fif til når man skal skære ned i kartoflerne, og man er bange for at skære hele vejen igennem. Man kan lægge 2 træ spisepinde på hver side af kartoflen. Når man så skærer ned i kartoflen rammer man pindene, og dermed skærer man ikke helt igennem. Dette giver stadig de gode dybe riller uden at være bange for at skære igennem.

Hasselback kartofler

Tilbehør til hasselback kartofler

Kartoflerne er nemme at lave da de ikke tager alt for lang tid at gøre klar inden de skal i ovnen, hvor de bare passer sig selv inden de er færdige og skal serveres. Hasselback kartofler er gode at servere, når man får gæster over til middag. De kan f.eks. serveres med noget lækkert kød og en god sovs eller kylling og en lækker salat. 

Prøv f.eks vores opskrift på fyldt kylling med serranoskinke eller grønkålssalat med appelsin og granatæble.

Hasselback, hasselbagt eller hasselbach?

Der er mange måder at stave den kendte kartoffel på. Mange bruger termer som hasselbagte kartofler eller hasselbach kartofler. Den egentlige “rigtige” måde at stave dem på er hasselback med ck til sidst. Ligemeget hvordan de staves så smager de skide godt.

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar