Kanelgifler Kanelgifler Opskrift til 244864 stk. Opskrift til 24 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse En nem og god opskrift på hjemmelavede kanelgifler. De er ligesom kanelsnegle, perfekte som kage til kaffen eller på brunchbordet. Ingrediensliste Dej 20 g. gær 1,5 dl. vand 1 dl. creme fraiche 75 g. sukker 0,5 tsk. stødt kardemomme 0,5 tsk. salt 50 g. smør 1 tsk. vaniljesukker 500 g. hvedemel Remonce 100 g. smør 50 g. sukker 50 g. brun farin 1,5 tsk. stødt kanel 1 stk. æg Fremgangsmåde Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt cremefraiche, sukker, kardemomme, salt og vaniljesukker. Tilsæt skiftevis blødt smør og hvedemel og ælt dejen, indtil den er smidig. Den må gerne være lidt klistret. Sæt dejen til hævning et lunt sted overdækket med et fugtigt viskestykke i 1 time. Hæld dejen ud på et bord drysset med mel. Rul dejen ud i et langt rektangel på cirka 20×70 cm. Se evt. billeder længere nede. Bland sukker, brun farin, blødt smør og kanel sammen. Smør det udover hele dejen. Rul 3 cm dej hen over, og rul igen og igen. Se evt. billeder længere nede. Brug en skarp kniv til at skære giflerne. De skal være cirka 3 cm tykke. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Pensl dem med et sammenpisket æg. Bag dem i midten af ovnen i ca. 8-10 minutter. Hold øje med dem efter 7 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle en smule af. Bedøm denne ret Lås skærm Nem opskrift på kanelgifler Opskrift på hjemmelavede kanelgifler, præcis som dem man kan købe fra Pågen. Vi elsker gifler og har spist dem siden vi var helt små. Der er bare noget charmerende og lækkert over den specielle kanelsnegl. For de er jo egentlig bare som kanelsnegle, men de er formet på en anderledes måde, så de får det her fine look af en snegl, som står op. De har den samme gode smag som vores lækre kanelsnegle. De er svampede og er den perfekte kage til eftermiddagskaffen. Vi elsker alt bagværk med kanel. Det både smager godt, men får også vores lejlighed til at dufte helt fantastisk. Tips og tricks til kanelgifler Måske du før har forsøgt dig med hjemmebagte kanelgifler, hvor fyldet er røget ud. Det har vi også prøvet. Og hemmeligheden i at de ikke vælter eller at alt fyldet flyder ud er først og fremmest er fyldet og mængden af smør og og sukker. Den her opskrift er helt perfekt og den lykkes altid for os. Den anden ting er, at det er meget vigtigt, at de får lov til at efterhæve. På den måde hæver de ikke lige så meget op i ovnen og du undgår derfor, at de falder sammen eller hæver på en mærkelig måde. De kan sagtens fryses og så blot tages op efter behov. Lun dem kort i ovnen, så kan du altid byde dine gæster på lækkert bagværk. Tag også et kig på vores Facebookside, hvor vi hver uge ligger lækre opskrifter op på sødt bagværk.
Kan man pensle med andet end æg, eller kan man undlade pensling i det hele taget? Har en lille nevø, som ikke kan tåle æg, Svar
Mit fyld ryger ud, hvad gør jeg forkert? Jeg havde fået blandet smør og sukker ingredienserne. Kan det være derfor? Svar
Hej Malene Ja, vi smører altid blødt smør på dejen og drysser derefter sukkerblandingen på. Det hjælper med at fyldet ikke ryger ud 🙂 Knus Svar
Mit fyld røg også ud , selvom jeg smurte smørret på først og derefter drysset med sukkerblandingen ( på billedet har i rørt sukkerblandingen og smørret sammen??).. Svar
Hej Farah Vi har blandet det ja, og vores røg lidt ud i og med at giflerne vender som de gør. Det kan ikke undgås. Men man kan minimere, at fyldet falder ud, hvis man smører smør på først og derefter sukkerblandingen 🙂 Knus Svar
Synes det er underligt du skriver smørret skal på først og derefter sukkerblandingen, når man tydeligt kan se, det ikke er sådan gjort på billederne… der er det hele æltet sammen! Just saying… Svar
Hej Jannie Begge måder er en mulighed 🙂 Men mange tak fordi du giver feedback. Vi har nu rettet lidt i fremgangsmåden. God dag! Kh Svar
Hvad gør man mon forkert synes på ingen måde at mine ligner dem på billedet, men de smager fremragende. Mine falder om på siden når de er i ovnen og det færdige resultat ligner nærmest en kanelsnegl Svar
Hej Louise, Det er vigtigt at lade dem hæve godt, så de ikke hæver så meget inde i ovnen. Det er nemlig ofte det, som gør, at de falder om på siden 🙂 Kh Svar
Vil prøve at lave dine kanelgifler. Tror jeg rører en god skefuld mel i fyldet, måske holder det lidt på fyldet. Vi får se. Anne Svar
Lækker smag, men fyldet ryger ud og de vælter. Så resultatet er ikke lige så pæne som på billederne. Svar
Øv kan desværre ikke anbefale denne opskrift. Jeg har fulgt til punkt og prikke og ovenikøbet gjort, som du skriver, smurt dejen med smøret først. Alt fyldet røg ud før de overhovedet nåede i ovnen og da det var færdigbagte var der ikke mere fyld tilbage inde i giflerne. Svar
Hej Michelle, Det lyder meget mærkeligt, at fyldet er røget ud inden de overhovedet er bagt. Har du brugt smeltet smør? Det skal kun være blødt smør og ikke smeltet nemlig. Kh Svar