Kanelgifler
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
2 timerSamlet tid
2 timer og 10 minutterBeskrivelse
En nem og god opskrift på hjemmelavede kanelgifler. De er ligesom kanelsnegle, perfekte som kage til kaffen eller på brunchbordet.
Ingrediensliste
-
Dej
- 20 g. gær
- 1,5 dl. vand
- 1 dl. creme fraiche
- 75 g. sukker
- 0,5 tsk. stødt kardemomme
- 0,5 tsk. salt
- 50 g. smør
- 1 tsk. vaniljesukker
- 500 g. hvedemel
-
Remonce
- 100 g. smør
- 50 g. sukker
- 50 g. brun farin
- 1,5 tsk. stødt kanel
- 0,5 tsk. salt
- 1 stk. æg
Fremgangsmåde
- Opløs gær i lunkent vand.
- Tilsæt cremefraiche, sukker, kardemomme, salt og vaniljesukker.
- Tilsæt skiftevis blødt smør og hvedemel og ælt dejen, indtil den er smidig. Den må gerne være lidt klistret.
- Sæt dejen til hævning et lunt sted overdækket med et fugtigt viskestykke i 1 time.
- Hæld dejen ud på et bord drysset med mel.
- Rul dejen ud i et langt rektangel på cirka 20×70 cm. Se evt. billeder længere nede.
- Bland sukker, brun farin, blødt smør og kanel sammen. Smør det udover hele dejen.
- Rul 3 cm dej hen over, og rul igen og igen. Se evt. billeder længere nede.
- Brug en skarp kniv til at skære giflerne. De skal være cirka 3 cm tykke.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Pensl dem med et sammenpisket æg.
- Bag dem i midten af ovnen i ca. 8-10 minutter. Hold øje med dem efter 7 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle en smule af.
Nem opskrift på kanelgifler
Opskrift på hjemmelavede kanelgifler, præcis som dem man kan købe fra Pågen. Vi elsker gifler og har spist dem siden vi var helt små. Der er bare noget charmerende og lækkert over den specielle kanelsnegl. For de er jo egentlig bare som kanelsnegle, men de er formet på en anderledes måde, så de får det her fine look af en snegl, som står op.
De har den samme gode smag som vores lækre kanelsnegle. De er svampede og er den perfekte kage til eftermiddagskaffen. Vi elsker alt bagværk med kanel. Det både smager godt, men får også vores lejlighed til at dufte helt fantastisk.
Tips og tricks til kanelgifler
Måske du før har forsøgt dig med hjemmebagte kanelgifler, hvor fyldet er røget ud. Det har vi også prøvet. Og hemmeligheden i at de ikke vælter eller at alt fyldet flyder ud er først og fremmest er fyldet og mængden af smør og og sukker. Den her opskrift er helt perfekt og den lykkes altid for os.
Den anden ting er, at det er meget vigtigt, at de får lov til at efterhæve. På den måde hæver de ikke lige så meget op i ovnen og du undgår derfor, at de falder sammen eller hæver på en mærkelig måde.
De kan sagtens fryses og så blot tages op efter behov. Lun dem kort i ovnen, så kan du altid byde dine gæster på lækkert bagværk.
Tag også et kig på vores Facebookside, hvor vi hver uge ligger lækre opskrifter op på sødt bagværk.
Kommentarer
Tror du man kan lave dem med kakao smag?
Hej Maria
Sagtens 🙂
Knus
Kan man skifte creme fraiche med en anden? Eller kan man undvære den?
Hej Ivalu
Det kan udelades eller det kan erstattes med et andet surmælksprodukt 🙂
Knus
Er de 190 i varmluft
Hej Anne
Ja 🙂
Knus
Kan man pensle med andet end æg, eller kan man undlade pensling i det hele taget? Har en lille nevø, som ikke kan tåle æg,
Hej karoline
Du kan pensle med kold kaffe eller mælk 🙂
Knus
Kan man mon lave dem med bagepulver i stedet for gær?:-kr
Hej,
Desværre ikke 🙂
Kh
Mit fyld ryger ud, hvad gør jeg forkert? Jeg havde fået blandet smør og sukker ingredienserne. Kan det være derfor?
Hej Malene
Ja, vi smører altid blødt smør på dejen og drysser derefter sukkerblandingen på. Det hjælper med at fyldet ikke ryger ud 🙂
Knus
Kan man undlade det brune farin og kun bruge sukker? 🙂
Hej Mette,
Det kan du godt 🙂
Kh
Mit fyld røg også ud , selvom jeg smurte smørret på først og derefter drysset med sukkerblandingen ( på billedet har i rørt sukkerblandingen og smørret sammen??)..
Hej Farah
Vi har blandet det ja, og vores røg lidt ud i og med at giflerne vender som de gør. Det kan ikke undgås. Men man kan minimere, at fyldet falder ud, hvis man smører smør på først og derefter sukkerblandingen 🙂
Knus
Synes det er underligt du skriver smørret skal på først og derefter sukkerblandingen, når man tydeligt kan se, det ikke er sådan gjort på billederne… der er det hele æltet sammen! Just saying…
Hej Jannie
Begge måder er en mulighed 🙂 Men mange tak fordi du giver feedback. Vi har nu rettet lidt i fremgangsmåden.
God dag!
Kh
Hvad gør man mon forkert synes på ingen måde at mine ligner dem på billedet, men de smager fremragende. Mine falder om på siden når de er i ovnen og det færdige resultat ligner nærmest en kanelsnegl
Hej Louise,
Det er vigtigt at lade dem hæve godt, så de ikke hæver så meget inde i ovnen. Det er nemlig ofte det, som gør, at de falder om på siden 🙂
Kh
Vil prøve at lave dine kanelgifler. Tror jeg rører en god skefuld mel i fyldet, måske holder det lidt på fyldet. Vi får se.
Anne
Hej Anne,
God ide 🙂 Vi håber, at det lykkes for dig. God aften!
Kh
Lækker smag, men fyldet ryger ud og de vælter. Så resultatet er ikke lige så pæne som på billederne.
Hej Nina,
Man kan sætte en tandstik ned i giflerne. Det hjælper lidt på at holde formen 🙂
Kh