Kanelsnegle med æble Kanelsnegle med æble Opskrift til 265278 stk. Opskrift til 26 stk. Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse En nem og lækker opskrift på kanelsnegle med æble. En rigtig efterårsudgave af kanelsnegle med lækre danske æbler. Æblerne gør dem super svampede. Ingrediensliste Dej 5 dl. sødmælk 50 g. gær 1 dl. raps- eller solsikkeolie 2 stk. æg 1 dl. sukker 1 tsk. salt 2 spsk. creme fraiche 1000 g. hvedemel Fyld 200 g. smør 280 g. brun farin 4 tsk. stødt kanel 5 stk. æble Til pensling 1 stk. æg Fremgangsmåde Lun sødmælken i mikroovnen eller i en gryde. Det skal blot være lunt. Hæld sødmælk over i en skål. Rør gær ud. Tilsæt æg, olie, sukker, creme fraiche og salt. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Imens dejen er til hævning, så røres remonce sammen. Riv æblerne på et rivejern. Pres noget af alt saften ud. I en skål blandes smør, revet æbler, kanel og brun farin. Rør det hele sammen, så du har en ensartet masse (kan være at du lige skal lade det stå lidt, så smørret bliver blødt). Når dejen har hævet, så tages den ud af skålen. Del dejen i to. Rul den ene klump dej ud til en aflang rektangel. Smør halvdelen af fyldet på (den anden halvdel bruges til den anden klump dej). Rul dejen sammen som en pølse. Skær stykker af 3-4 cm. Placer i en bradepande beklædt med bagepapir. Placer dem med ca. 3-4 cm. mellemrum. Fortsæt sådan med den anden klump dej også. Læg et viskestykke over bradepanden og sæt til hævning et lunt sted i 40 minutter. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Pensl forsigtigt sneglene med et sammenpisket æg. Bag sneglene i ovnen i ca. 14-18 minutter alt efter din ovns styrke. Bedøm denne ret Lås skærm Kanelsnegle med æble En lækker og nem opskrift på kanelsnegle med æble og kanel. En anderledes udgave af den klassiske kanelsnegl. Man kan kalde det en efterårsudgave, da den indeholder lækre danske æbler med masser af smag. LÆS OGSÅ: Kanelsnegle Kanelsnegle opskrift med æble Måske du aldrig har hørt om denne kanelsnegl med æble? Det var i hvert fald nyt for os. Men det smager bare helt fantastisk og er sådan en rigtig god efterårskage. Hvis du har danske æbler i haven, så er denne opskrift jo helt perfekt. Et lille tip er at skære dine kanelsnegle over med sytråd. Så bevarer de nemlig den pæne runde form og du undgår at presse fyldet ud. Tag et stykke sytråd. Placer det under dejen og hiv så modsat i begge ender, så dejen bliver skåret over. Kanelsnegle i fad Vi bager altid vores kanelsnegle i fad eller i en dyb bradepande. Så har de mulighed for at vokse godt sammen, så man undgår tørre kanter og at fyldet løber ud. Placer dem med et par centimeters mellemrum og lad dem hæve sammen under efterhævning. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Har du brugt 5 æbler? Syntes det lyder voldsomt, bager afsindigt mange snegle og kager m æbler, så studsede over mængden. Tænkte om det måske er 5 stykker som i både? Svar
Hejsa, Vi bruger 5 stk. i fyldet. Vi får også 26 store snegle ud af hele portionen, så det passer meget godt. 🙂 Kh Svar