Kardemommesnurrer med marcipan

Opskrift til stk. Opskrift til 30 stk.

Forberedelsestid

1 time og 30 minuter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Lækker og nem opskrift på kardemommesnurrer med marcipan. De bedste snurrer med marcipan og kardemomme, som er perfekte til brunch.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 5 dl. sødmælk
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 50 g. gær
  • 2 tsk. salt
  • 100 g. sukker
  • 2,5 tsk. stødt kardemomme
  • 1 stk. æg
  • 950 g. hvedemel
  • Fyld

  • 250 g. smør
  • 200 g. sukker
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 150 g. marcipan
  • Sukkerlage

  • 0,5 dl. vand
  • 50 g. sukker
  • Pynt

  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. stødt kardemomme

Fremgangsmåde

Dejen

  1. Lun mælken en smule, så den bliver lillefingervarm.
  2. Opløs gær i mælken.
  3. Tilsæt creme fraiche eller et andet surmælksprodukt (kærnemælk, skyr, yogurt). Du kan også udelade dette, men vi synes det giver en ekstra saftig snurre.
  4. Tilsæt salt, sukker, æg og stødt kardemomme (du kan også knuse dine egne kardemommefrø i en morter).
  5. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt til du har en smidig dej. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  6. Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted i 1 time.
  7. Imens dejen hæver, så røres remonce sammen. Blødt smør røres sammen med sukker, marcipan og kardemomme. Sæt til side indtil det skal bruges.
  8. Du kan også blande dit kardemommesukker, imens dejen hæver. Bland blot sukker og stødt kardemomme i en skål.

Sukkerlage

  1. Kog sukker og vand i en gryde til du får en tyk sirup-agtig konsistens. Tag gryden af og sæt til side.

Efter hævning

  1. Efter hævning tages dejen ud på et bord drysset med lidt mel. Cirka 60×35 cm.
  2. Smør remonce på dejen. Fold den ene ende indover og derefter den anden, så der i alt dannes 3 lag.  Se evt. billederne nedenfor.
  3. Brug et pizzahjul til at skære strimler. Sno strimlerne og rul strimlen rundt om sig selv til en snurre. Husk at putte enden under sig selv til sidst. Vi snoede strimlen rundt om vores fingre og tog derefter enden under.
  4. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
  5. Pensl dem med et sammenpisket æg.  Bag dem i ovnen i cirka 12 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.
  6. Når de tages ud, så pensler du først med din sukkerlage og herefter drysser du kardemommesukker ovenpå. Lad dem køle af.

TIP: De kan sagtens fryses ned. Frys dem ned i fryseposer og tag op efter behov.

Bedøm denne ret

Opskrift på kardemommesnurrer med marcipan

Kardemommesnurrer er lækkert. Kardemommesnurrer med marcipan er ekstra lækkert! Så har du lige en rest marcipan, som ligger og hygger sig i bunden af køkkenskabet, så vil vi helt klart anbefale dig at bage sådan en omgang her. Du behøves selvfølgelig ikke at have en rest for at bage dem her. Stort set alle undskyldninger er godtaget for at bage dem, da de simpelthen er så lækre! Kardemommesnurrere har virkelig vundet danskernes hjerte de seneste år og vi forstår det godt. Vi er også selv fuldstændig vilde med dem og den lækre kardemommesmag. Det er helt klart noget af det bagværk, som vi bager oftest. De egner sig perfekt til en omgang søndagsbrunch eller som noget sødt til kaffen.

LÆS OGSÅ: Fastelavnsbollebradepandekage

Kardemommesnurrer med marcipan

Snurrer med marcipan og kardemomme

I de her snurrer får du den absolut bedste kombination af blødt bagværk, kardemomme og marcipan. Det er en helt uimodståelig kombination, som får tænderne til at løbe i vand. Hvis du er til marcipan og kardemomme, så vil de her kardemommesnurrer med marcipan uden tvivl vinde en stor plads i dit hjerte.

Hvis de lige skal opgraderes yderligere, så kan du også prøve at tilsætte lidt fintrevet citronskal til fyldet. Det giver lige lidt syrlighed, som også er rigtig godt til det søde fra remonce og marcipan.

Kardemommesnurrer med marcipan Kardemommesnurrer med marcipan

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hvad svarer kardemommekapsler/kerner til hvis man bruger dem i stedet for stødt? Hvor mange skal der bruges.

    1. Hej,

      Uh ved ikke helt hvor mange præcist. Jeg ville blot morte dem og så veje mængden af derefter. Ville bruge samme mængde 🙂

      Kh

Skriv en kommentar