Kardemommesnurrer med vaniljecreme

Opskrift til stk. Opskrift til 30 stk.

Forberedelsestid

1 time og 30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Den bedste opskrift på kardemommesnurrer med vaniljecreme og masser af kardemomme. De bedste snurrer med kardemomme.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 5 dl. sødmælk
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 50 g. gær
  • 2 tsk. salt
  • 100 g. sukker
  • 2,5 tsk. stødt kardemomme
  • 1 stk. æg
  • 950 g. hvedemel
  • Remonce

  • 250 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • Vaniljecreme

  • 1 brev pulver til kagecreme
  • 3 dl. mælk
  • Pensling

  • 1 stk. æg
  • Sukkerlage

  • 0,5 dl. vand
  • 50 g. sukker
  • Pynt

  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. stødt kardemomme

Fremgangsmåde

Dejen

  1. Lun mælken en smule, så den bliver lillefingervarm.
  2. Opløs gær i mælken.
  3. Tilsæt creme fraiche eller et andet surmælksprodukt (kærnemælk, skyr, yogurt). Du kan også udelade dette, men vi synes det giver en ekstra saftig snurre.
  4. Tilsæt salt, sukker, æg og stødt kardemomme (du kan også knuse dine egne kardemommefrø i en morter).
  5. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt til du har en smidig dej. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  6. Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted i 1 time.
  7. Imens dejen hæver, så røres remonce sammen. Blødt smør røres sammen med sukker og kardemomme. Sæt til side indtil det skal bruges.
  8. Du kan også blande dit kardemommesukker, imens dejen hæver. Bland blot sukker og stødt kardemomme i en skål.
  9. Pisk pulver til kagecreme sammen med mælk og sæt det på køl.

Sukkerlage

  1. Kog sukker og vand i en gryde til du får en tyk sirup-agtig konsistens. Tag gryden af og sæt til side.

Efter hævning

  1. Efter hævning tages dejen ud på et bord drysset med lidt mel. Cirka 60×35 cm.
  2. Smør remonce på dejen. Fold den ene ende indover og derefter den anden, så der i alt dannes 3 lag.  Se evt. billederne nedenfor.
  3. Brug et pizzahjul til at skære strimler. Sno strimlerne og rul strimlen rundt om sig selv til en snurre. Husk at putte enden under sig selv til sidst. Vi snoede strimlen rundt om vores fingre og tog derefter enden under.
  4. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
  5. Pensl dem med et sammenpisket æg.
  6. Pres nu et lille hul i hver snurre med en teske. Kom en teske vaniljecreme i hullet.
  7. Bag dem i ovnen i cirka 12 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.
  8. Når de tages ud, så pensler du først med din sukkerlage og herefter drysser du kardemommesukker ovenpå. Lad dem køle af.

TIP: De kan sagtens fryses ned. Frys dem ned i fryseposer og tag op efter behov.

Bedøm denne ret

Opskrift på kardemommesnurrer med vaniljecreme

De bedste og lækreste kardemommesnurrer med vaniljecreme. Det her er lige en opgradering af den klassiske kardemommesnurre. For udover godt med remonce og kardemomme, så har vi til denne opskrift også lige tilføjet en klat vaniljecreme. Så bliver det altså bare ikke bedre! Vi elsker snurrer og de her med vaniljecreme er bare en sikker vinder.

Hvis du er kørt lidt træt i kanelsnegle og andet bagværk i den dur, så kan vi helt klart anbefale dig at prøve kræfter med snurrer. Især kardemommesnurrer, da det simpelthen bare er et lækkert stykke bagværk. En sød gærdej, som er fyldt med remonce og kardemomme. En virkelig god kombination! Og så er de samtidig nemme at lave, selvom de får det her fine udseende.

LÆS OGSÅ: Opskrift på florentinere

kardemommesnurrer med vaniljecreme

Snurrer med kardemomme og creme

Her i fastelavnsbollesæsonen, så er det som om, at der rundt omkring ved de forskellige bagere osv. bliver tilføjet creme til nærmest alt. Så den trend er vi hoppet med på og derfor blev vi jo nødt til at prøve kræfter med kardemommesnurrer med creme. Og de blev en kæmpe succes! Men vaniljecreme gør jo nærmest også bare alt bedre.

Sådan en snurrer her er perfekt til eftermiddagskaffen eller aftenskaffen. De kan også sagtens fryses, så er det nemlig nemt at tage et par snurrer op efter behov. Lad dem tø op og så kan man evt. lige give dem en hurtig tur i ovnen eller på brødristeren, så de lige bliver lidt lune igen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar