Kartoffel kroketter Kartoffel kroketter Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 3 timer Samlet tid 3 timer og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på de lækreste kartoffel kroketter, som kan serveres som tilbehør til aftensmaden eller som snack eller appetizer med dip til. Ingrediensliste Kartoffelblanding 1000 g. kartoffel 2 stk. æg 3 spsk. smør 40 g. parmesan salt/peber Panering 1 stk. æg 100 g. hvedemel 60 g. pankorasp Fremgangsmåde Skræl kartofler. Kom dem i en gryde og dæk med vand. Bring kartofler i kog i usaltet vand. Når det koger, så skru en anelse ned og lad dem koge i ca. 20-30 minutter til de er møre (alt efter størrelse). Hæld herefter vandet fra. Brug en kartoffelmoser eller kartoffelpresser til at presse kartoflerne igennem. Rør dem herefter sammen med smør, æggene, parmesan, salt og peber. Læg mosen i et fad og stil på køl, helst frost (så går det lidt hurtigere). Når mosen er kølet godt ned tages det ud og skæres ud i stave. Kom mel i en skål, sammenpisket æg i en anden og pankorasp vendt med salt/peber i en tredje. Vend først stavene i mel, så i æg og til sidst i pankorasp. Stil stavene på frost i en times tid. Steg stavene i olie på 180 grader til de er gyldne. Sørg for ikke at stege for mange ad gangen, da det vil sænke temperaturen på olien for meget. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir kort og server herefter. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på kartoffel kroketter Her får du opskriften på sprøde og lækre kartoffel kroketter. Kroketter, som er lavet på kartoffelmos og som er skåret ud i stave og herefter paneret i mel, æg og rasp. Du får de sprødeste kroketter, som kan spises som tilbehør til aftensmaden eller som en snack eller appetizer med en dip til. Vi kan vel godt blive enige om, at alt der er sprødt og stegt i en friture jo bare rammer et tørt sted. Det sprøde ydre med det bløde indre, som du får i disse kroketter er altså to die for. Hvis man lige serverede dem med en hjemmelavet chilimayo, så er lykken altså gjort. Nogle gange skal der ikke så meget til at gøre en glad. Og det er sådan en omgang kroketter altså et godt eksempel på. Kroketter kan laves i et hav af varianter. Vi har spist vores del af kroketter fra en frysepose, men har igennem de seneste år også ofte kastet os ud i at lave dem selv, da det altså bare smager bedre. Det tager noget tid og der er flere steps involveret, men har vi tiden, så er de altså det hele værd. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på kartofler som tilbehør her Sprøde kartoffelkroketter Du får sprøde kartoffelkroketter, som har det der sprøde ydre og det bløde indre. Server dem til et lækkert stykke kød, måske med en hjemmelavet sauce til også og en grøn salat. Så har du altså en virkelig god weekendmenu, gæstemenu eller måske man også kunne bruge dem til en nytårsmenu. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at sådan en omgang sprøde kartoffelkroketter kan serveres til det meste. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.