Hjemmelavet chilimayo

Chilimayonnaise
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

2 minutter

Samlet tid

2 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på hjemmelavet chilimayo, som er perfekt som dyppelse til pommes frites, kartofler eller i burger. Du kan lave den lige præcis så stærk, som du har lyst til.

Ingrediensliste

  • 125 g. mayonnaise
  • 2 tsk. chilisauce
  • 0,5 tsk. cayennepeber
  • 2 spsk. appelsinjuice
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Smag til med salt og peber. Hvis du ikke synes den er stærk nok, så tilsæt lidt mere chilisauce. Vær dog opmærksom på, at den bliver stærkere, når den får lov til at stå og trække et par minutter.
  2. Kan opbevares i køleskabet i en lille beholder i op til 2 uger.
Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavet chilimayo

En nem opskrift på chilimayo, som kan røres sammen på 2 minutter. Det er nemt at lave sin egen og man kan sagtens lave en stor portion, da den kan holde sig i 2 uger i køleskabet. Vi elsker at spise den som dip til stegte kartofler, pommes frites eller i en lækker kyllingeburger.

Chilimayo

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet cheeseburger

Vi elsker en god dip eller dyppelse til stegte kartofler, pommes frites eller blot i en burger. Og vi laver det oftest selv, da det er billigere, end hvis man skal købe en færdiglavet. Vi laver også hvidløgsmayo, almindelig mayonnaise og hjemmelavet pommes frites dressing. Det er alle dyppelser, som er super lækre at servere, når man får gæster eventuelt.

Kan jeg erstatte appelsinsaft?

Appelsinsaften gør bare noget fantastisk for den her mayo. Den bidrager med en smule sødme og syrlighed, hvilket spiller godt sammen med den stærke chilisauce og cayennepeber. Du kan dog godt udelade det og i stedet putte 1 tsk. flormelis i, men vi anbefaler klart appelsinsaft.

Vi bruger en stærk chilisauce, men man kan også bruge en sur/sød chilisauce. Så plejer vi faktisk bare at blande mayonnaise med sur/sød chilisauce og ikke andet. Det er en nem og hurtig opskrift, men den er dog ikke så stærk igen. Chilisauce kan man købe de fleste steder, men vi plejer at købe den i Normal. Det er også her vi normalt køber krydderier.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Kommentarer

Skriv en kommentar