Kartoffelsalat med asparges

Kartoffelsalat med asparges
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på kartoffelsalat med friske grønne asparges, rødløg og purløg. En snasket og smagfuld kartoffelsalat med creme fraiche.

Ingrediensliste

  • Dressing

  • 300 g. creme fraiche
  • 1 dl. mayonnaise
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. flormelis
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 bundt purløg
  • salt/peber
  • Andet

  • 800 g. små kartofler med skræl
  • 1 bundt friske asparges
  • 1 stk. rødløg

Fremgangsmåde

  1. Start med at sætte kartoflerne over for at koge. Hvis de er meget store, så kan du skære dem i mindre stykker. Vi vælger altid nogle, som kan koges med skræl på.
  2. Kom kartoflerne op i en gryde og dæk med vand og kom salt i. Bring gryden i kog. Når vandet koger, som skrues der lidt ned og kartoflerne småkoger til de er møre. Gør desuden asparges klar, da de koger med de sidste 2 minutter af kartoflernes kogetid.
  3. Knæk enderne af de grønne asparges. Skær dem herefter i stykker på 3-4 cm. 2-3 minutter inden kartoflerne er færdigkogte, så kommes dine asparges ned til kartoflerne. Lad dem koge med 2 minutter og hæld herefter kogevandet fra. Lad kartofler og asparges køle helt af.
  4. Skær rødløg ud i tynde skiver.
  5. Kom alle ingredienserne til dressingen op i en skål og pisk det godt sammen. Smag evt. til med mere sennep, hvidvinseddike eller salt/peber.
  6. Når kartofler og asparges er kølet af, så vendes de sammen med rødløg og dressingen (gem evt. lidt asparges og rødløg til at pynte med).
  7. Anret i en skål og pynt evt. med asparges og rødløg på toppen. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på kartoffelsalat med asparges

En ægte sommerinspireret kartoffelsalat med asparges, rødløg og purløgsdressing. Server den til en omgang grillpølser eller noget andet godt kød på grillen, så har du en alletiders sommermenu, som både egner sig til hverdag og weekend. Det er med at udnytte de lækre asparges, som er i sæson lige nu. Og så egner de sig bare perfekt til sådan en omgang snasket kartoffelsalat som den her.

Kartoflerne koges og skæres evt. i mindre stykker. Du kan bruge kartofler, som skrælles eller du kan bruge små kartofler med skræl på. Vi lader ofte skrællen være på, da der så er mindre arbejde med dem og så sidder der jo så mange gode sager i skrællen. Dressingen er lavet på creme fraiche, mayonnaise, frisk purløg og sennep. En simpel dressing, som bare smager hammergodt!

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på kartoffelsalat her

Kartoffelsalat med asparges

Kartoffelsalat med friske grønne asparges

Der er bare noget over en kartoffelsalat med friske grønne asparges, når de er i sæson. De bliver kun lige dampet kort af i kogende vand, så de beholder lidt bid. Sådan smager de allerbedst efter vores mening. Faktisk plejer vi bare at skære dem ud og så dumper vi dem i kartoflerne de sidste minutter, inden de er færdige. Så optimerer man pladsen og sparer desuden opvasken.

Selve dressingen kan laves i god tid og så blot vendes med de resterende ingredienser inden servering. Sørg desuden for, at kartoflerne er kølet godt af, inden de vendes i dressingen.

Kartoffelsalat med asparges

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

  1. Lyder som en super lækker kartiffelsalat, den skal jeg helt bestemt prøve. Angående hvidvinsedikke, kan man erstatte det med noget andet ?
    Asparges smager også godt i en kartoffelsalat hvis man steder i sesamolie og drysser med lidt sesam. sted ca. 1 – 2 min på hver side
    med venlig hilsen
    Bente Poulsen

    1. Hej Bente,

      Du kan erstatte med æblecidereddike eller udelade det. Man kan også bruge lagen fra agurkesalat eller asier. Det giver også en dejlig smag.
      Og tak for fif med asparges. Det må vi prøve. God weekend!

      Kh

Skriv en kommentar