Kartoffeltærte med bacon

Kartoffeltærte med bacon
Opskrift til tærte Opskrift til 1 tærte

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på kartoffeltærte med bacon, cheddar og kartoffel. En smagfuld bacontærte med hjemmelavet tærtebund.

Ingrediensliste

  • Tærtebund

  • 110 g. smør
  • 200 g. hvedemel
  • 1 stk. æg
  • salt
  • Tærtefyld

  • 150 g. bacon i tern
  • 1 stk. løg
  • 400 g. kartoffel
  • 75 g. cheddar
  • 5 stk. æg
  • 100 g. creme fraiche
  • 2 tsk. tørret timian
  • salt/peber
  • Køb alle ingredienser på Nemlig

Fremgangsmåde

  1. Først laves tærtedejen. Skær smør i små tern.
  2. Bland alle ingredienserne i en skål. Start med at samle dejen sammen med hænderne.
  3. Smuldr alle ingredienserne sammen og bliv ved med at arbejde med dejen til den samler sig.
  4. Du kan evt. tilsætte lidt vand, hvis du har svært ved at samle dejen.
  5. Når du har en ensartet dej, så formes den til en kugle, som trykkes flad (så er den nem at rulle ud). Pak den ind i husholdningsfilm.
  6. Sæt dejen på køl i 30 min.
  7. Imens den er på køl, så kan du forberede fyldet.
  8. Hak løg fint.
  9. Skær kogt kartoffel i mindre stykker. Hvis du ikke har en rest kogt kartoffel, så skal du koge dem først. Skræl evt. kartofler eller brug små kartofler med skræl. Skær dem i mindre stykker, hvis de er meget store (så bliver de også hurtigere kogt). Kom dem op i en gryde og dæk med vand. Kom rigeligt salt i.
  10. Bring kartoflerne i kog. Skru herefter lidt ned og lad dem koge til de næsten er møre. Det tager ca. 15 minutter, alt efter hvor store de er.
  11. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle helt af.
  12. Riv cheddar groft (du kan også bruge revet cheddar, som er revet på forhånd).
  13. Pisk æg sammen med creme fraiche, tørret timian og salt/peber (hold lige igen med salten, da bacon også er meget salt).
  14. Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt bacontern til panden og lad dem stege under omrøring til de er sprøde og gyldne.
  15. Tilsæt så løg og kartofler. Lad det stege med et par minutter og tag det herefter fra.
  16. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  17. Rul tærtedejen ud i lidt hvedemel til en cirkel, så den passer med et tærtefad på ca. 24-26 cm. i diameter. Kom bunden over i fadet og pres den godt ud mod kanterne. Skær evt. overskydende dej af. Prik bunden med en gaffel.
  18. Forbag bunden i den forvarmet ovn i 10 minutter.
  19. Tag herefter bunden ud.
  20. Fordel æggeblandingen på bunden.
  21. Fordel herefter fyldet og revet cheddar ovenpå.
  22. Bag tærten ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Hold øje med den efter 20 minutter, da der kan være forskel på ovne.
  23. Tag tærten ud og lad den køle af 5-10 minutter inden den spises.
Bedøm denne ret

Opskrift på kartoffeltærte med bacon

Brug en rest kartofler til den her lækre kartoffeltærte med bacon og cheddar. Det her er virkelig en lækker og nem tærte, som er lavet med en hjemmelavet tærtebund. Den egner sig godt til enten aftensmad eller frokost. Hvis vi serverer den til aftensmad, så laver vi gerne en eller anden form for salat til. Det kunne være en nem pastasalat. Så har man en nem omgang aftensmad, hvor resterne fint kan bruges i madpakken dagen efter.

Tærten består som sagt af en hjemmelavet tærtebund, som er lavet på smør, hvedemel og æg. Bunden er forbagt og herefter er den fyldt med stegt bacon, kogte kartoffeltern, revet cheddar og æggemasse. Det er virkelig en skøn kombination.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på tærter med bacon

Kartoffeltærte med bacon

Bacontærte med kartofler

Bacontærter må være nogle af vores favorittærter. Sådan noget sprødt, stegt bacon giver nemlig så meget smag til en tærte. Vi bruger ofte det i stedet for skinke, men hvis du er mere til skinke, så kan du selvfølgelig sagtens bruge det. Derudover har vi revet noget cheddar og kommet i. Men det kan du også fint erstatte med noget andet revet ost. Det ville også være lækkert med en vesterhavsost i tærten.

Hvis man lige har en rest kartoffel, som man ikke ved hvad man skal bruge til, så er den her tærte helt ideel. Ellers kan man selvfølgelig også blot koge en omgang kartofler til den. Men vi står ofte med en rest kartoffel, så det er genialt at udnytte resterne og give dem nyt liv.

Kartoffeltærte med bacon

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar