Katsu Curry

Katsu curry
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

En lækker og nem opskrift på Katsu Curry, en herlig japansk ret til aftensmad. Den består af panerede koteletter, kogte ris og en mild karrysauce.

Ingrediensliste

  • Panerede koteletter

  • 100 g. pankorasp
  • 2 stk. æg
  • 500 g. svinekoteletter
  • 2 dl. raps- eller solsikkeolie
  • salt
  • Katsu curry

  • 300 g. kartoffel
  • 350 g. gulerod
  • 2 spsk. karry
  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 400 ml. kokosmælk
  • salt/peber
  • Andet

  • 400 g. ris
  • 0,5 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Kog ris efter anvisningen på pakken.
  2. Skræl gulerødder og kartofler. Hak løg, hvidløg, gulerødder og kartofler i grove tern.
  3. Opvarm en gryde med lidt fedtstof. Tilsæt karry og lad det stege kort. Tilsæt derefter alle de hakkede grøntsager og steg dem af i cirka 5 minutter.
  4. Hæld vand i så det dækker grøntsagerne, tilsæt grøntsagsbouillonterning og lad det koge ved mellemhøj varme.
  5. Imens grøntsagerne koger, så skal koteletterne bankes. Vi brugte en kagerulle, fordi vi ikke havde en kødhammer.
  6. Kom herefter æg i en skål og pankorasp blandet med salt og peber i en anden skål.
  7. Vend nu koteletterne først i æg og derefter i raspblandingen.
  8. Opvarm en pande med rapsolie. Lad det blive godt varmt. Steg nu koteletterne 2-3 minutter på hver side eller til de er gyldne.
  9. Læg de færdige koteletter på et fedtsugende stykke papir.
  10. Hæld vandet fra risen.
  11. Tag gryden med grøntsagerne af blusset. Brug en stavblender og blend det til en sauce. Tilsæt kokosmælk og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.
  12. Server retten med ris, sauce og en kotelet. Top evt. med frisk persille.
Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Glad for Gris #gladforgris #partofaeuropeanmovementformoretaste

Katsu Curry – Panerede koteletter med karrysovs og kogte ris

Katsu curry er en varm japansk ret, som består af panerede koteletter, karrysovs og kogte ris. Det er en nem og lækker hverdagsret, som vi ofte får til aftensmad. Den er nemlig elsket af både børn og voksne.

Normalvis er karrysaucen lavet på en opbagt sauce, men vi har valgt at gøre den sundere og lave den på grøntsager. Den er derfor lavet på gulerødder, kartofler, løg, hvidløg og kokosmælk. Så hvis du gerne vil have lidt ekstra grøntsager ind, så er dette en oplagt mulighed. Det er en meget mild sovs, som komplimenterer de panerede koteletter helt fantastisk.

Koteletter bankes med kødhammer

Koteletter banket flade

LÆS OGSÅ: Chicken Katsu

Nem og hurtig aftensmad

Vi elsker aftensmad, som kræver få ingredienser og som er hurtigt at lave. Når man har en travl hverdag og aftensmaden skal klares hurtigt, så er denne ret helt perfekt. Selve saucen kan også laves på forhånd og så blot varmes op igen.

Vi laver ofte en stor portion af den og fryser ned i fryseposer. Så kan man nemt tage en pose med sauce op og blot lune den. Så skal der i princippet kun koges ris og paneres koteletter. Det bliver ikke nemmere hverdagsmad.Selve kødet vendes i æg og pankorasp, inden det steges på panden. Koteletter på panden er også en hurtig måde at tilberede koteletter på. De skal nemlig blot have 2-3 minutter på hver side. Sørg endelig for at stege i rigeligt med olie, da det giver det bedste og sprødeste resultat. Du kan stege i rapsolie eller solsikkeolie. Blot en smagsneutral olie.

Katsu curry

Katsu curry

Er det nødvendigt at banke kødet?

Ja, det er så vigtigt at banke koteletterne. Det gør nemlig sådan, at de bliver møre, når de steges. Vi bankede dem med en kagerulle, da vi ikke havde en kødhammer. Så du behøves nødvendigvis ikke bruge en rigtig kødhammer. Hvis du er stærk nok, så kan det også gøres med næverne. Men du må endelig ikke springe det her trin over.

Katsu curry

Hvad er pankorasp og kan jeg ikke bare bruge almindelig rasp til Katsu Curry?

Du kan sagtens bruge almindelig rasp. Pankorasp er en japansk rasp, som har større krummer end almindelig rasp. Det gør, at du får en mere luftig og sprød konsistens, som bare er helt fantastisk, når man skal panere. Vi bruger oftest pankorasp og vi plejer at købe det i Netto. Men vi ved også, at man kan købe det i større super markeder som Kvickly, Bilka og Føtex.

Andre retter, hvor pankorasp også er helt fantastisk at bruge, er eksempelvis vores opskrift på crispy chicken eller generelt blot fiskefileter. Vi lover, at når du først har prøvet pankorasp én gang, så går du ikke tilbage til almindelig rasp igen.

Katsu curry

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar