Klassisk kartoffelsalat

Klassisk kartoffelsalat med radisser og cherrytomater

Kartoffelsalat

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift pü hjemmelavet, kold kartoffelsalat i en god og cremet dressing. Den er med frisk purløg, som smager fantastisk, men man kan ogsü bruge frisk persille.

Ingrediensliste

  • 250 g. creme fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. flormelis
  • 1,5 tsk. sød sennep
  • 1,5 tsk. løgpulver
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 0,5 stk. løg
  • 1 hĂĽndfuld frisk purløg
  • 700 g. kogte kartofler

FremgangsmĂĽde

  1. Kog kartofler og sÌt til afkøling.
  2. I en skül blandes creme fraiche, mayonnaise, flormelis, sennep, løgpulver (løggranulat) og hvidvinseddike. Pisk det godt sammen.
  3. 1/2 løg skrÌlles og hakkes fint. Purløg skylles og hakkes fint. Vend büde løg og purløg i dressingen. Smag til med salt og peber. Lad gerne dressingen trÌkke et par timer i køleskabet.
  4. SkÌr kartoflerne i mindre stykker. Vend dem i dressingen og pynt evt. med frisk purløg pü toppen. SÌt pü køl indtil servering. Pynt evt. med radisser, tomater og hakket purløg.

Bedøm denne ret

Klassisk kartoffelsalat opskrift

Her für du opskriften pü en klassisk kartoffelsalat, som bare smager godt hver eneste gang. Vi elsker kold kartoffelsalat her om sommeren. Det smager bare fantastisk sammen med en grillet pølse eller et stykke grillet kylling.

Vi laver ogsü altid hjemmelavet kartoffelsalat. Det tager nemlig ikke lang tid og er nemt at bikse sammen, sü vi synes ikke, at den fÌrdigkøbte er dÊt vÌrd. Den her variant er vendt i en lÌkker og cremet dressing lavet pü creme fraiche og mayonnaise.

LÆS OGSÅ: Kartoffelsalat med karry

Klassisk kartoffelsalat med radisser og cherrytomater

Kan jeg lave den dagen før?

Du kan sagtens blande og lave kartoffelsalaten dagen før. Det bliver den faktisk kun bedre af, da den fĂĽr lov til at trĂŚkke en masse smag. Hvis du oplever, at den virker lidt “tør”, nĂĽr den har fĂĽet lov til at stĂĽ til dagen efter, sĂĽ kan du blot blande lidt ekstra creme fraiche i, sĂĽ “løsner” den op og bliver cremet igen.

Vi vil dog vente med at pynte og hĂŚlde kartoffelsalaten op indtil den skal bruges. Pynt med radisser skĂĽret i skiver, halve cherrytomater og evt. lidt hakket purløg eller persille. Det giver lige det sidste og er prikken over i’et.

Følg ogsü gerne med pü vores Facebookside, hvor vi hver dag poster nye opskrifter, som er perfekt til sommeren, som lige stür for døren.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag