Tilmeld nyhedsbrev

Klassisk kartoffelsalat

Klassisk kartoffelsalat med radisser og cherrytomater

Kartoffelsalat

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet, kold kartoffelsalat i en god og cremet dressing. Den er med frisk purløg, som smager fantastisk, men man kan også bruge frisk persille.

Ingrediensliste

  • 250 g. creme fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. flormelis
  • 1,5 tsk. sød sennep
  • 1,5 tsk. løgpulver
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 0,5 stk. løg
  • 1 hĂĄndfuld frisk purløg
  • 700 g. kogte kartofler

FremgangsmĂĄde

  1. Kog kartofler og sæt til afkøling.
  2. I en skål blandes creme fraiche, mayonnaise, flormelis, sennep, løgpulver (løggranulat) og hvidvinseddike. Pisk det godt sammen.
  3. 1/2 løg skrælles og hakkes fint. Purløg skylles og hakkes fint. Vend både løg og purløg i dressingen. Smag til med salt og peber. Lad gerne dressingen trække et par timer i køleskabet.
  4. Skær kartoflerne i mindre stykker. Vend dem i dressingen og pynt evt. med frisk purløg på toppen. Sæt på køl indtil servering. Pynt evt. med radisser, tomater og hakket purløg.

Bedøm denne ret

Klassisk kartoffelsalat opskrift

Her får du opskriften på en klassisk kartoffelsalat, som bare smager godt hver eneste gang. Vi elsker kold kartoffelsalat her om sommeren. Det smager bare fantastisk sammen med en grillet pølse eller et stykke grillet kylling.

Vi laver også altid hjemmelavet kartoffelsalat. Det tager nemlig ikke lang tid og er nemt at bikse sammen, så vi synes ikke, at den færdigkøbte er dét værd. Den her variant er vendt i en lækker og cremet dressing lavet på creme fraiche og mayonnaise.

LÆS OGSÅ: Kartoffelsalat med karry

Klassisk kartoffelsalat med radisser og cherrytomater

Kan jeg lave den dagen før?

Du kan sagtens blande og lave kartoffelsalaten dagen før. Det bliver den faktisk kun bedre af, da den fĂĄr lov til at trække en masse smag. Hvis du oplever, at den virker lidt “tør”, nĂĄr den har fĂĄet lov til at stĂĄ til dagen efter, sĂĄ kan du blot blande lidt ekstra creme fraiche i, sĂĄ “løsner” den op og bliver cremet igen.

Vi vil dog vente med at pynte og hælde kartoffelsalaten op indtil den skal bruges. Pynt med radisser skĂĄret i skiver, halve cherrytomater og evt. lidt hakket purløg eller persille. Det giver lige det sidste og er prikken over i’et.

Følg også gerne med på vores Facebookside, hvor vi hver dag poster nye opskrifter, som er perfekt til sommeren, som lige står for døren.

Skriv en kommentar