Kold kartoffelsalat

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet, kold kartoffelsalat i en god og cremet dressing. Den er med frisk purløg, som smager fantastisk, men man kan også bruge frisk persille.

Ingrediensliste

  • 250 g. creme fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. flormelis
  • 1,5 tsk. sød sennep
  • 1,5 tsk. løgpulver
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 0,5 stk. løg
  • 0,25 bundt purløg
  • 700 g. kartoffel

Fremgangsmåde

  1. Kog kartofler og sæt til afkøling.
  2. I en skål blandes creme fraiche, mayonnaise, flormelis, sennep, løgpulver (løggranulat) og hvidvinseddike. Pisk det godt sammen.
  3. 1/2 løg skrælles og hakkes fint. Purløg skylles og hakkes fint. Vend både løg og purløg i dressingen. Smag til med salt og peber. Lad gerne dressingen trække et par timer i køleskabet.
  4. Skær kartoflerne i mindre stykker. Vend dem i dressingen og pynt evt. med frisk purløg på toppen. Sæt på køl indtil servering. Pynt evt. med radisser, tomater og hakket purløg.
Bedøm denne ret

Opskrift på kold kartoffelsalat

Her får du opskriften på en klassisk kartoffelsalat, som bare smager godt hver eneste gang. Vi elsker kold kartoffelsalat her om sommeren. Det smager bare fantastisk sammen med en grillet pølse eller et stykke grillet kylling.

Vi laver også altid hjemmelavet kartoffelsalat. Det tager nemlig ikke lang tid og er nemt at bikse sammen, så vi synes ikke, at den færdigkøbte er dét værd. Den her variant er vendt i en lækker og cremet dressing lavet på creme fraiche og mayonnaise.

LÆS OGSÅ: Kartoffelsalat med karry

Klassisk kartoffelsalat med radisser og cherrytomater

Kan jeg lave den dagen før?

Du kan sagtens blande og lave kartoffelsalaten dagen før. Det bliver den faktisk kun bedre af, da den får lov til at trække en masse smag. Hvis du oplever, at den virker lidt “tør”, når den har fået lov til at stå til dagen efter, så kan du blot blande lidt ekstra creme fraiche i, så “løsner” den op og bliver cremet igen.

Vi vil dog vente med at pynte og hælde kartoffelsalaten op indtil den skal bruges. Pynt med radisser skåret i skiver, halve cherrytomater og evt. lidt hakket purløg eller persille. Det giver lige det sidste og er prikken over i’et.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar