Kød- og melboller

hjemmelavede kødboller og melboller
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavede kød- og melboller til suppe. Lav de klassiske kødboller og melboller med få ingredienser.

Ingrediensliste

  • Kødboller

  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 0,5 dl. mælk
  • salt/peber
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • Melboller

  • 2 dl. vand
  • 75 g. smør
  • 150 g. hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 2 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Hakket svinekød kommes i en skål. Kom herefter æg, hvedemel, salt, peber og mælk i.
  2. Riv løg på et rivejern og tilsæt det. Rør farsen godt med en elpisker eller k-spaden på en røremaskine.
  3. Bring en gryde med vand i kog og tilsæt en bouillonterning til vandet.
  4. Form små kødboller og læg dem i vandet. Lad dem koge i 3-5 minutter.
  5. I mellemtiden laves melbollerne. I en lille gryde opvarmes vand med smør og salt. Tilsæt hvedemel og pisk med en elpisker.
  6. Lad det afkøle en smule og tilsæt derefter æg. Pisk godt med elpiskeren til du har en ensartet og klistret masse.
  7. Kom massen i en sprøjtepose.
  8. Bring en gryde med vand og salt i kog. Klip hul i sprøjteposen og sprøjt små melboller ud og klip over med en saks. Lad dem koge i 3 minutter. Vandet skal ikke buldrekoge, men stadig være i kog.
  9. Læg dem på en tallerken og forsæt indtil du ikke har mere masse.
  10. Brug dine kød- og melboller som fyld i suppe.
Bedøm denne ret

Opskrift på kød- og melboller

Lav dine egne kød- og melboller til din suppe! Det er faktisk slet ikke så svært og så smager det så godt. Det er selvfølgelig ikke lige så nemt, som dem man køber færdiglavet, men det er umagen værd. Så hvis du har lyst til et hyggeligt lille projekt, så kan vi varmt anbefale det! Du kan også fryse dem ned i portioner, så du nemt kan tage suppefyld op til næste gang du skal have suppe.

Vi bruger disse kød- og melboller i en klar hønsekødssuppe eller oksekødssuppe. Der er intet som en skål varm suppe at lune sig på, når der er koldt udenfor. Og det her suppefyld vil helt sikkert løfte din hjemmelavede suppe til næste niveau.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet flutes

hjemmelavede kødboller og melboller

Hjemmelavet suppefyld

Så hvis du vil lave dit eget suppefyld til næste gang du skal have suppe, så kan vi altså varmt anbefale sådan en omgang her. De smager som sagt godt i en almindelig klar suppe, men også i aspargessuppe eller tomatsuppe. Det kræver få ingredienser og så er det slet ikke så svært at lave.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar