Koldhævede gulerodsbrud Koldhævede gulerodsbrud Opskrift til 918273645 stk. Opskrift til 9 stk. Forberedelsestid 9 timer Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 9 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på de bedste koldhævede gulerodsbrud, som er nemme at lave. Samtidig er de luftige og svampede. En koldhævet dej skal blot hæve på køl natten over. Ingrediensliste 15 g. gær 2,5 dl. vand 0,5 dl. naturel yoghurt 1,5 tsk. salt 1 spsk. sukker 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie 500 g. hvedemel 1 stk. æg 130 g. gulerod 75 g. solsikkekerner Til pensling 1 stk. æg Fremgangsmåde Gæren opløses i vandet. Herefter tilsættes olie, surmælksprodukt, æg, salt og sukker. Gulerødder rives, og solsikkekerner måles op. Den vægt der er angivet i gulerødder er i revet vægt. Tilsæt gulerødder, solsikkekerner og hvedemel lidt efter lidt til dejen. Rør det hele godt sammen. Dejen skal være klistret, men hvis den er for flydende, så tilsæt lidt mere mel. Smør en stor skål med lidt olie. Den skal være så stor, at dejen kan få lov til at hæve til dobbelt størrelse. Hæld dejen i skålen og film skålen med husholdningsfilm. Sæt dejen på køl. Den skal mindst stå 8 timer. Dagen efter Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Tag din dej ud af køleskabet. Gør en bageplade klar med et stykke bagepapir. Find to skeer og et glas vand. Dyp skeerne i vandet og brug dem til at lave “klatter” af dejen på bagepapiret. Lad bollerne hæve på komfuret, imens ovnen varmer op. Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 13-16 min. alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 13 minutter. De skal være let gyldne på toppen. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle en smule af inden de serveres. Bedøm denne ret Lås skærm Nem opskrift på koldhævede gulerodsbrud Her får du opskriften på nemme, luftige og bløde gulerodsbrud, som er koldhævede. At de er koldhævet vil sige, at man blot rører dejen sammen og så skal den hæve i køleskabet natten over. Dagen efter er det super nemt at bage friske gulerodsboller, da dejen blot sættes på en bageplade med to skeer. Du undgår derfor klistrede dejfingre og dej på bordet. Det er derfor hurtige gulerodsbrud, hvor den samlede arbejdstid er 20 minutter. LÆS OGSÅ: Koldhævede brunchboller Gulerodsbrud som er koldhævet Vi har allerede en almindelig opskrift på vores gulerodsbrud, hvor de ikke er koldhævet. Men vi får så mange spørgsmål omkring koldhævning, at vi besluttede os for at skrive en opskrift ind på gulerodsbollerne som koldhævet. Koldhævning er nemlig genialt, fordi dejen hæver natten over. Du kan derfor nemt bage friske morgenboller, eksempelvis i weekenden, uden at du skal stå op 3 timer før. Langtidshævede gulerodsbrud Når de får lov til at koldhæve, så får du egentlig langtidshævede gulerodsbrud. Det giver samtidig masser af smag, da dejen får lov til at udvikle sig hele natten. Så det er egentlig win-win, da du nemt kan bage friske gulerodsbrud og samtidig kan langtidshæve dem imens du sover. Nemme og luftige gulerodsbrud med solsikkekerner Det her er de bedste nemme og svampede gulerodsbrud med solsikkekerner. Du kan også sagtens tilføje andre kerner til bollerne. Eksempelvis hørfrø eller græskarkerner. Du kan også lave en blanding af flere forskellige frø. På samme måde kan du også tilføje lidt fuldkornsmel til dejen, hvis de skal være lidt grovere. De bedste gulerodsboller Vi elsker de her gulerodsboller, da de bliver så svampede og lækre. Når man tilføjer gulerod eller squash til bagværk, så giver det en sødme, så det slet ikke er nødvendigt at tilføje ret meget honning eller sukker. Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Det her er den første opskrift jeg har prøvet af jeres og det smager så godt! De er godkendt af både teenageren og tumlingen, så de anbefales klart herfra ? Svar
Kan dejen stå længere i køleskabet end de 8-9 timer? Jeg tænker at det kunne være nice at bage dem man har brug for den ene dag, og så kunne gemme dejen til næste dag igen? Svar
De er så lækre! Har allerede bagt dem 3 gange indenfor en uge… Kan man mon lave dem til chokolade brud? Svar
Hej Jeg vil prøve denne bolle. Men som pensionist ville det være super hvis jeg kan fryse de færdigbagte boller. Kan jeg det? Udsendte går ud over smag og konsistens. Venlig hilsen Svar
Hej, Hvis jeg vil bruge tørgær i stedet for, hvor meget skal jeg så bruge? Tørgær vejer jo ikke det samme som frisk gær. 🙂 Svar
Hej, 1 g. Tørgær = 4,2 g. Frisk gær 2 g. Tørgær = 8,3 g. Frisk gær 3 g. Tørgær = 12,5 g. Frisk gær 4 g. Tørgær = 16,6 g. Frisk gær 5 g. Tørgær = 20,8 g. Frisk gær 6 g. Tørgær = 25 g. Frisk gær 7 g. Tørgær = 29,2 g. Frisk gær 8 g. Tørgær = 33,3 g. Frisk gær 9 g. Tørgær = 37,5 g. Frisk gær 10 g. Tørgær = 41,7 g. Frisk gær 11 g. Tørgær = 45,8 g. Frisk gær 12 g. Tørgær = 50 g. Frisk gær Håber det er en hjælp 🙂 Kh Svar
Jeg havde ingen natural yoghurt og brugte så i stedet Cheasy vanilje yoghurt med et lækkert resultat ☺️ Svar
Super gode boller. Har bagt dem hele weekenden til familien. Bruger cremefraiche i stedet for yoghurt, og mantioba hvedemel, det gør dem ekstra gode. 🥲 Den beste opskrift på gulerods boller. PS. Alle fik en opskrift med hjem. 🥰 Svar
De bedste koldthævede gulerodsbrud jeg har smagt, lavede dem Igen i aftes, og de er virkelig lækre og bløde og bare smagsfulde yumiiiiiiiii 👌 Svar
Andre end mig, der døjer med at dejen fortsat virkelig er flydende, selvom jeg tilsætter mere mel end opskriften siger? Jeg har lavet dobbelt portion med 1000 g. hvedemel 😊 Vh. Mathilde Svar
Hej Mathilde, Det kan evt. skyldes, at der er meget vand i dine gulerødder. Klemmer du vandet ud af dem? 🙂 Kh Svar
Hej, Mine boller blev nærmest helt flade, og jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. Hvad kan have gået galt? Svar
Hej, Det kan være meget store æg eller der kan have været meget væske i gulerødderne 🙂 Hvis dejen virker meget tynd, så kom lidt ekstra mel i. Kh Svar