Koteletter i fad med grøntsager

Koteletter i fad med grøntsager
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på koteletter i fad med grøntsager, flødesauce og bacon. Svinekoteletter i fad er nem hverdagsmad, som passer sig selv.

Ingrediensliste

  • Koteletter i fad

  • 150 g. bacon i tern
  • 600 g. svinekoteletter
  • salt/peber
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stk. rødløg
  • 2 stk. porre
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. broccoli
  • 2 spsk. paprika
  • 1 spsk. karry
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2 tsk. tørret basilikum
  • 500 ml. madlavningsfløde
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • salt/peber
  • 150 g. cherrytomater
  • Andet

  • 360 g. ris
  • 1 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Find et stort ildfast fad frem.
  3. Bank koteletterne let med en kødhammer. Krydr med salt/peber og sæt til side.
  4. Pres hvidløg i en hvidløgspresser. Rens porrer og skær ud i tynde ringe. Skær peberfrugt i strimler. Skær broccoli i små buketter. Skær rødløg ud i tynde både.
  5. Varm en pande op uden fedtstof.
  6. Kom bacontern på og lad stege under omrøring til det er sprødt og gyldent. Tag det herefter fra på en tallerken med køkkenrulle på.
  7. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt evt. lidt fedtstof.
  8. Kom hvidløg, porrer, peberfrugt, rødløg og broccoli på panden. Lad det sautere 2-3 minutter, så man bare lige kan se, at det er svitset af. Fordel det herefter i dit ildfaste fad.
  9. Sæt panden tilbage på blusset. Kom evt. lidt ekstra fedtstof på. Kom koteletter på og steg dem kort af på begge sider, så de bare lige får stegeskorpe. Fordel koteletterne ovenpå grøntsagerne.
  10. Sæt panden tilbage på blusset. Kom evt. lidt ekstra fedtstof på.
  11. Tilsæt paprika og karry til panden og lad det “brænde” kort af.
  12. Tilsæt så tomatpure og madlavningsfløde. Pisk det hele godt sammen.
  13. Tilsæt tørret basilikum og smuldr bouillonterningen i. Lad det hele komme op at koge og pisk undervejs. Smag til med salt/peber.
  14. Fordel saucen udover grøntsagerne og koteletterne. Fordel bacon og hele cherrytomater ovenpå. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter i den forvarmede ovn.
  15. Imens koteletterne er i ovnen, så koges ris efter pakkens anvisning. Hak persille fint.
  16. Server dine koteletter i fad med kogte ris og persille til.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 4 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Ildfast fad, sort

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på koteletter i fad med grøntsager

Koteletter i fad med grøntsager og flødesauce er én af de nemmeste måder at tilberede koteletter på! Det er også en af de måder, som vi oftest tilbereder koteletter på, da det bare er lækkert med sauce og grøntager til. Her får du opskriften på vores ekstra grøntsagsrige udgave. Udover koteletter, så er der sprød bacon, rødløg, cherrytomater, broccoli, peberfrugt og porrer i. Så hvis du er på udkig efter en omgang aftensmad, som godt må være lidt snasket, men hvor der også er skruet op for det grønne, så skal du lave denne udgave. Sådan en svinekotelet skal man ikke undervurdere. Det er et stykke kød, som er nemt at arbejde med og hvor det ikke kræver ret meget at give den god smag.

Koteletter i fad med grøntsager kan serveres med kogte ris, bulgur, blomkålsris, kartofler eller kartoffelmos til. Vi får det ofte med ris eller bulgur til, men det er uden tvivl en smagssag hvad man helst vil have til. Prikken over i’et på den her omgang er dog den sprøde bacon og frisk persille. Det giver lige det sidste pift til retten.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på koteletter i fad her

Koteletter i fad med grøntsager

Svinekoteletter i fad med grøntsager

Næste gang du står med en portion svinekoteletter eller du ser det nede i køledisken, så lav den her opskrift. Vi er sikre på, at den ikke vil skuffe. Den er også børnevenlig og så er den jo bare en fryd for øjet. Hvem har ikke lyst til at tage sådan en portion af sådan en omgang farverig mad.

Og hvis du ikke er til svinekoteletter, så kan den her opskrift også sagtens laves med kyllingebryst, kyllingelår, hakkebøffer eller hvad du ellers lige har. Den her sauce vil smage godt til det meste og så smager alt jo bare godt sammen med bacon.

Koteletter i fad med grøntsager

 

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar