Krakelerede vandbakkelser med hindbærskum Krakelerede vandbakkelser med hindbærskum Opskrift til 16324864 stk. Opskrift til 16 stk. Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Lækker opskrift på krakelerede vandbakkeser med en letsyrlig hindbærskum og vaniljecreme. De er super nemme at lave og smager helt fantastisk. Ingrediensliste 3 dl. vand 100 g. smør 0,5 tsk. salt 150 g. hvedemel 4 stk. æg Småkagedej til at placere ovenpå 80 g. smør 90 g. hvedemel 80 g. sukker Vaniljecreme 2 stk. æggeblomme 3 tsk. majsstivelse 3 dl. mælk 3 tsk. vaniljesukker 3 spsk. sukker Hindbærskum 100 g. frosne hindbær 2 spsk. sukker 2,5 dl. piskefløde Fremgangsmåde Vandbakkelser Tag æggene ud af køleskabet, så de kan få stuetemperatur. I en gryde tilsættes vand, smør og salt. Bring det i kog. Når det koger og smør er smeltet, tag gryden af blusset og tilsæt hvedemel og rør det godt sammen med en træske, så det danner en kugle. Hæld dejen over i en alm. skål og lad den afkøle i 15 min. Tjek om dejen er kold nok ved at stikke en finger ned i den. Den må på ingen måde være brændende varm. Pisk æggene sammen i en skål. Tilsæt lidt af æggemassen af gangen og rør det godt ud, inden du tilsætter mere. Tilsæt det resterende af æggemassen. Rør det hele godt sammen. Put din dej op i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Se evt. billede længere nede. Lav din småkagedej ved at ælte alle ingredienserne sammen. Stik dem ud, så de får cirka samme omkreds som dine vandbakkelser. Placer bagepladen i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn (over- og undervarme) og bag i ca. 35-40 min. Du må på ingen måde åbne ovnen de første 25 min. da de kan risikere at falde sammen. De skal have en flot gylden farve. Hvis de stadig er meget lyse, så giv dem lidt længere tid i ovnen. Tag din bageplade ud af ovnen og lad dine vandbakkelser afkøle på en bagerist. Vaniljecreme Pisk æg, sukker, vaniljesukker og maizena godt sammen i en lille tykbundet gryde. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen) Lad den køle helt af. Du kan evt. sætte den i fryseren, hvis det skal gå hurtigt. Du kan også sagtens lave cremen dagen før. Hindbærskum Kog hindbær op i en gryde sammen med sukker. Vend det godt rundt undervejs. Når hindbær er kogt ud og du har en fast kompot, såtages gryden af varmen. Hæld kompotten over i en skål og sæt på køl, så den bliver helt kold. Pisk fløde til en fast flødeskum. Vend forsigtigt kompotten rundt i fløden. Sæt på køl indtil brug. Samling Skær dine vandbakkelser over. Fyld bunden med 1 spsk. vaniljecreme. Hæld hindbærskum op i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt hindbærskum ovenpå. Sæt låget af vandbakkelsen på. Du kan til sidst eventuelt pynte med støv fra frysetørrede hindbær. De er bedst, hvis de samles lige inden servering. Vi anbefaler ikke at lave dem dagen inden. Du kan dog sagtens lave vaniljecreme og hindbærskum dagen inden. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på choux au craquelin aka krakelerede vandbakkelser Nem opskrift på fyldte krakelerede vandbakkelser – også kendt som choux au craquelin. De er super lækre og virkelig nemme at lave. Vi har fyldt dem med en letsyrlig hindbærskum og vaniljecreme, hvilket er den helt perfekte kombination. Du kan også fylde dem med almindelig fløde, hvis du er mere til det. Det der adskiller disse fra almindelige vandbakkelser er at de krakelerer og bliver ekstra sprøde ovenpå. Dette bliver de, da man placerer en “småkage” ovenpå vandbakkelsen. Når de så bliver bagt, så krakelerer de og får en sprød overflade. LÆS OGSÅ: Walesstang med fløde og creme De her vandbakkelser har den perfekte balance mellem syrlighed og sødme. Så hvis du er én af dem, som ikke bryder sig om, hvis det hele bliver for sødt, så er disse lige noget for dig. I stedet for hindbær, så kan der også bruges jordbær, blåbær eller brombær. Kun fantasien sætter grænser! Følg også med på de sociale medier Følg endelig med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor du vil opleve mest aktivitet.Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!