Vandbakkelser

Vandbakkelser
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Her får du vores bedste opskrift på vandbakkelser, der holder formen. Spis dine vandbakkelser med fyld eller lav en kagemand ud af dejen.

Ingrediensliste

  • 75 g. smør
  • 1,5 dl. vand
  • 1 knivspids salt
  • 100 g. hvedemel
  • 3 æg

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 210 grader alm. ovn (over- og undervarme). Tag æggene ud af køleskabet, så de kan få stuetemperatur.
  2. I en gryde tilsættes vand, smør og salt. Lad det smelte sammen.
  3. Når smørret er smeltet, så tilsættes hvedemel. Pisk det sammen til dejen slipper gryden.
  4. Tag gryden af varmen og lad den køle en smule af (ca. 10-15 minutter).
  5. Nu skal æggene tilsættes. Der er så stor forskel på størrelsen på æg, så derfor anbefaler vi, at du vejer æggene af. Ét æg til denne dej vejer 50 g. Det vil sige, at fordi der skal bruges 3 æg, så skal du bruge 150 g. æg. Vær opmærksom på mængden af æg, hvis du ændrer i antallet i opskriften.
  6. Rør æg i ét af gangen til du har en glat og ensartet dej. Først kan det godt ligne, at dejen klumper, men bare fortsæt med at vende den, så samler den sig til sidst. Fortsæt med de resterende æg.
  7. Kom dejen op i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
  8. Lav 10 toppe på en bageplade med bagepapir.
  9. Sæt bagepladen ind i midten af ovnen og lad dine vandbakkelser bage 25-30 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Du må på ingen måde åbne ovnen de første 20 min., da de kan risikere at falde sammen. De skal have en flot gylden farve. Hvis de stadig er meget lyse, så giv dem lidt længere tid i ovnen.
  10. Tag din bageplade ud af ovnen og lad dine vandbakkelser afkøle på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på vandbakkelser

Sådan en omgang vandbakkelser er jo en kunst i sig selv. Vi brugte i hvert fald et par forsøg på at finde frem til en opskrift, som sad lige i skabet og hvor de ikke faldt sammen. Og nu har vi altså fundet vores go-to opskrift. Sådan en idiotsikker opskrift, som altid lykkes. For der er alligevel mange ting, som kan gå galt, når man vil lave vandbakkelse.

Størrelsen på æggene, temperaturen på ovnen, at man åbner ovnen undervejs. Så ja, flere ting kan gå galt! Men vi har altså samlet vores bedste tips og lavet en guide til hvordan man laver vandbakkelser, der ikke falder sammen. Du får i stedet luftige og lækre vandbakkelser, som du kan spise med fyld.

LÆS OGSÅ: Kagemand af vandbakkelse

Vandbakkelser

Vandbakkelsesdej opskrift

Sådan en vandbakkelsesdej er ret simpel i sig selv. Den består blot af vand, smør, hvedemel, æg og lidt salt. Så det er altså ikke ingredienserne, som er komplicerede. Nej, det komplicerede ligger i fremgangsmåden. Det er nemlig her hvor dejen skal laves i gryden og hvor man skal have rørt æggene i.

I vores opskrift har vi skrevet til hvor meget de æg, vi bruger, vejer. Altså det er selve ægget, efter det er slået ud. Vi har bedst erfaring med at veje æggene af, da der kan være så stor forskel på størrelserne. Så selvom det måske lyder lidt besværligt, så er det det, som fungerer for os. Vi plejer bare at slå 3 æg ud i en skål og så pisker vi det sammen. Herefter vejer vi præcis den mængde af, som vi skal bruge.

Vandbakkelse der ikke falder sammen

Så med den her vandbakkelsesdej og den her opskrift, så kan du altså lave vandbakkelse, som ikke falder sammen. Du kan spise dem med fyld eller hvad du ellers tænker. Det kan både være salt og sødt fyld. Skal det være salt, så elsker vi en hjemmelavet hønsesalat, laksemousse eller tunsalat. Skal det være sødt, så er det lækkert med flødeskum, creme eller is i. Mulighederne er uendelige, når man først har lært at lave dem.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar