Kransekagetårn Kransekagetårn Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på kransekagetårn, som er lige så godt, som det man køber ved bageren. Det er faktisk super nemt at lave selv og så er det billigt! Ingrediensliste 400 g. marcipan 175 g. flormelis 36 g. æggehvide Glasur 36 g. æggehvide 150 g. flormelis Pynt 50 g. mørk chokolade Fremgangsmåde Kransekage Ælt marcipan sammen med flormelis og æggehvide, indtil du har en ensartet dej. Del herefter dejen i to lige store dele. Du ruller herefter hver dej ud, så de er 60 cm. lange og ca. 2 cm. i diameter. Den ene pølse skærer du i 12, 21 og 24 cm. Den anden skærer du i 15, 18 og 27 cm. Der vil være et lille stykke tilovers, som skal formes til toppen. Saml alle pølserne, så enderne rører hinanden. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Bag kransekagen i ca. 10-13 minutter, alt efter din ovs styrke. Hold øje (især med det lille top stykke) efter 7-8 minutter. Tag det evt. ud, hvis det får farve før de andre stykker. Lad kransekagestykkerne køle helt af, inden de pyntes med glasur. Glasur Placer flormelis i en skål. Hav æggehvide i en anden skål. Tag først 3-4 tsk. æggehvide og put over i skålen med flormelis. Pisk det godt sammen. Bliv ved med at tilsætte æggehvide, indtil du har en fast glasur, som ikke løber. Hvis du kommer til at tilsætte for meget æggehvide, så tilsætter du blot lidt mere flormelis. Hæld glasuren op i en sprøjtepose eller en plastikpose og klip et lille hul i enden. Dekorer kransekagen med buer, som går nedover kanten. Lad glasuren størkne. Samling Når kransekagen skal samles, så smeltes chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Placer først det nederste stykke på en tallerken. Herefter smører du bunden på det næste stykke med chokolade og placerer stykket ovenpå det nederste stykke. Sådan fortsætter du, indtil du når til toppen. Lad chokoladen størkne og voila, så er dit kransekagetårn færdigt. Du kan sagtens fryse det ned. Det bliver det faktisk kun bedre af. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på kransekagetårn til nytårsaften Her får du en super let opskrift på hjemmelavet kransekagetårn, som selvfølgelig hører nytårsaften til. I stedet for at gå ud og bruge masser af penge på kransekage, så er det faktisk super nemt at lave selv! Måske du i forvejen også har rester af marcipan fra julebagningen. Så er det faktisk win-win at lave sit eget! Man får brugt marcipanresterne og så er det er hyggeligt lille projekt. Det hører sig selvfølgelig til, at man skal enten have kransekagetårn eller blot kransekage til nytårsaften. Her får du en rigtig nem opskrift, hvis du vil forsøge dig med et hjemmelavet af slagsen. Det er som sagt slet ikke så svært og kræver få ingredienser. LÆS OGSÅ: Kransekagetoppe Hjemmelavet kransekagetårn Her får du opskriften på et hjemmelavet af slagsen i 7 lag. Du kan også sagtens blot lave det i færre lag og så skære nogle af de sidste lag (fra bunden) fra, så det passer til hvor mange I bliver. Vi plejer dog at lave et stort tårn uanset hvor mange vi bliver. Resterne fra tårnet smager nemlig også godt dagen efter eller i tiden efter. Du kan blot fryse resterne ned, så kan du altid tage et stykke lækkert kransekage op til kaffen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.