Kransekagetoppe

Kransekagetoppe opskrift
Opskrift til stk. Opskrift til 18 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på kransekagetoppe dyppet i mørk chokolade. De kan sagtens fryses. Det bliver de faktisk kun bedre af, så du kan nemt lave en stor portion.

Ingrediensliste

  • 200 g. marcipan
  • 70 g. flormelis
  • 1 stk. æggehvide
  • 200 g. mørk chokolade
  • 20 g. hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Først piskes æggehviden sammen med flormelis. Det skal blot lige røres sammen.
  2. Skær marcipanen i mindre stykker.
  3. Ælt marcipanen ind i æggemassen, så du får en klistret kransekagemasse.
  4. Tænd ovnen på 200 grader (over- og undervarme).
  5. Hæld dejen op i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
  6. Sprøjt ud i toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen kan godt være lidt svær at klemme ud, så masser evt. posen med dine hænder. Varmen fra dine hænder gør, at massen bliver lidt nemmere at klemme ud.
  7. Pynt evt. med en nød i toppen.
  8. Bages i ca. 8-9 min. Indtil de er gyldne på toppen. Hold øje med dem efter 5 minutter, da alle ovne ikke varmer ens.
  9. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  10. Hak chokolade groft. Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad (bring en gryde i kog med vand. Tag gryden af varmen. Placer en skål, som kan tåle varme, ovenpå vandet. Placer chokoladen i den skål og lad det smelte ved omrøring. Pas på, at der ikke kommer vand i chokoladen, da dette ødelægger chokoladen. Et tip er at bruge en stor så står skål, at det ikke er muligt at komme vand i).
  11. Når 2/3 af chokoladen er smeltet, så tages skålen af vandbaddet, hvorefter de resterende 1/3 del af chokoladen røres i. Røres rundt indtil du får en helt ensartet chokolade.
  12. Dyp dine kransekagetoppe i chokoladen og placer dem igen på bagepapiret.
  13. Lad chokoladen størkne helt inden du fjerner dem.
  14. Kransekagetoppene kan holde sig i en lufttæt beholder i ca. 2 uger. Ellers kan de med fordel fryses ned (det bliver de faktisk kun bedre af).
Bedøm denne ret

Opskrift på kransekagetoppe

Kransekage og kransekagetoppe er så nemt at lave. Så her får du vores opskrift og bud på de små fine petit fours. Som de af nogle, så fint kaldes. Kransekage nyder vi altid til nytår, når klokken har slået 12 og det nye år skydes i gang. Men vi plejer også at lave dem om sommeren, eksempelvis når man skal fejre en student eller at man er blevet færdiguddannet. Det er sådan en fin lille kage, som kan bruges til det meste og som også er god til kaffen eller på en større kagebuffet.

Det er så nemt selv at lave kransekage konfekt, så derfor giver det næsten ingen mening at købe dem færdiglavet medmindre man virkelig er i tidsnød. De består nemlig af få ingredienser og tager heller ikke lang tid at lave. De kan også sagtens fryses ned, så man kan lave dem i god tid.

LÆS OGSÅ: Chokoladetrøfler

Kransekagetoppe opskrift

Kransekage konfekt

Sådan nogle kransekagetoppe kaldes også for kransekage konfekt. Det er en nem måde at lave kransekage på og så passer sådan en lille kransekage perfekt som en lille hapser. De kaldes også for petit four og serveres ofte sammen med lidt lækkert chokolade.

Vi har dyppet disse kransekagestykker i mørk chokolade, men det behøves man selvfølgelig ikke. Du kan også blot servere dem uden. Vi synes dog, at chokoladen komplimenterer kransekagen så godt.

Kan man fryse kransekagekonfekt?
Jep, det kan du sagtens. Faktisk bliver de kun bedre af at blive frosset. Så kan man også sagtens lave dem i god tid og så blot tage dem op, når de skal bruges.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej med jer

    Jeg har prøvet at lave jeres kransekagetoppe, men jeg havde et problem de flød desværre ud, hvad kan
    jeg ha gjordt forkert ?

    1. Hej Jane,

      Hvilken marcipan brugte du? Og hvor stort var ægget? Vi brugte en æggehvide fra et æg, som var str. S/M (som er normalstørrelsen).

      Kh

  2. Kan man i stedet for nødden, putte blød nougat eller pistacie masse på ?….og i så fald hvornår i processen skal det være ?

    1. Hej Rikke,

      Lige de to ting har vi ikke forsøgt med. Men ellers kan du bruge cocktailbær, en chokoladeknap eller en anden nød 🙂

      Kh

Skriv en kommentar