Tilmeld nyhedsbrev

Kransekagetoppe

Kransekagetoppe

Kransekagetoppe

Opskrift til 18 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på kransekagetoppe dyppet i mørk chokolade. De kan sagtens fryses. Det bliver de faktisk kun bedre af, så du kan nemt lave en stor portion.

Ingrediensliste

  • 200 g. marcipan
  • 70 g. flormelis
  • 1 æggehvide (M/L)
  • 200 g. mørk chokolade
  • 20 g. hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Først piskes æggehviden sammen med flormelis.
  2. Skær marcipanen i mindre stykker.
  3. Ælt marcipanen ind i æggemassen.
  4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hæld dejen op i en sprøjtepose med en stjernetyl.
  5. Sprøjt ud i toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Pynt evt. med en nød i toppen.
  6. Bages i ca. 8-9 min. Indtil de er gyldne på toppen. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  7. Hak chokolade groft. Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad (bring en gryde i kog med vand. Tag gryden af varmen. Placer en skål, som kan tåle varme, ovenpå vandet. Placer chokoladen i den skål og lad det smelte ved omrøring. Pas på, at der ikke kommer vand i chokoladen, da dette ødelægger chokoladen. Et tip er at bruge en stor så står skål, at det ikke er muligt at komme vand i).
  8. Når 2/3 af chokoladen er smeltet, så tages skålen af vandbaddet, hvorefter de resterende 1/3 del af chokoladen røres i. Røres rundt indtil du får en helt ensartet chokolade.
  9. Dyp dine kransekagetoppe i chokoladen og placer dem igen på bagepapiret.
  10. Lad chokoladen størkne helt inden du fjerner dem.
  11. Kransekagetoppene kan holde sig i en lufttæt beholder i ca. 2 uger. Ellers kan de med fordel fryses ned (det bliver de faktisk kun bedre af).

Bedøm denne ret

Kransekagetoppe opskrift

Kransekage og kransekagetoppe er så nemt at lave. Så her får du vores opskrift og bud på de små fine petit fours. Som de af nogle, så fint kaldes. Kransekage nyder vi altid til nytår, når klokken har slået 12 og det nye år skydes i gang. Men vi plejer også at lave dem om sommeren, eksempelvis når man skal fejre en student eller at man er blevet færdiguddannet. Det er sådan en fin lille kage, som kan bruges til det meste og som også er god til kaffen eller på en større kagebuffet.

LÆS OGSÅ: Chokoladetrøfler

Kransekagetoppe

Følg også med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende opskrifter og inspiration op.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven