Kylling i fad med porrer

Kylling i fad med porrer
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på kylling i fad med porrer og bacon i flødesauce. Server med ris, kartofler eller pasta. En nem opskrift og ide med kylling i ovn.

Ingrediensliste

  • 800 g. kyllingebryst
  • 150 g. bacon i tern
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g. champignon
  • 1 stk. porre
  • 1,5 dl. hvidvin
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 1,5 dl. vand
  • 5 dl. madlavningsfløde
  • salt/peber
  • Tilbehør

  • 360 g. ris
  • 0,5 bundt frisk timian

Fremgangsmåde

  1. Rens kyllingebryst og skær evt. i mindre fileter. Krydr med salt og peber på begge sider.
  2. Hak løg og hvidløg fint.
  3. Rens champignon og porrer og skær i skiver.
  4. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  5. Varm en pande op uden fedtstof.
  6. Kom bacontern på panden. Vend godt rundt og lad det stege til det er gyldent og sprødt. Tag herefter bacon fra på en tallerken (lad fedtet blive på panden).
  7. Kom løg, hvidløg, porrer og champignon på panden. Lad det hele sautere til det bliver blødt.
  8. Find et ildfast fad frem. Kom hele blandingen over i fadet.
  9. Sæt panden tilbage på blusset. Kom evt. lidt fedtstof på, hvis det hele er væk.
  10. Kom kyllingen på. Giv det ca. 1-2 minutter på hver side. Det skal bare lige have stegeskorpe.
  11. Tag herefter kylling fra og kom over i dit fad.
  12. Sæt panden tilbage. Kom hvidvin på. Lad alkoholen fordampe. Det tager ca. 1-2 minutter.
  13. Tilsæt så smuldret bouillonterning, vand og fløde. Bring det hele i kog.
  14. Smag til med salt/peber og fordel saucen over kyllingen og grøntsagerne i fadet. Drys med bacon og sæt det hele i den forvarmet ovn i ca. 20-25 minutter.
  15. Kog ris efter pakkens anvisning.
  16. Server kyllingen i fad med dine kogte ris og evt. frisk timian på.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 4 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Ildfast fad, sort

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på kylling i fad med porrer

En omgang kylling i fad med porrer, bacon og flødesauce. Vi elsker de her retter, hvor det hele bliver blandet i et fad. Det er nemt, lækkert og hurtigt at lave. Det smager godt til en omgang kartofler, ris eller pasta, så det er sådan en god opskrift at have i baghånden. Vi kan godt have en tendens til at lave de samme retter igen og igen. Det sker især, når vi har travlt i hverdagen og bare skal finde på et eller andet. Derfor håber vi også, at vi kan inspirere til hvordan man kan bruge kyllingebryst på forskellige måder, så det ikke altid bliver de samme retter. Vi har efterhånden også rigtig mange opskrifter med kyllingebryst og du kan tjekke dem alle ud lige her, hvis det er.

Som sagt, så er det en nem aftensmadsret. Vi serverede den med ris til og en spidskålssalat med feta. Det var et ægte festmåltid og smagte så godt. Du kan også bruge opskriften og så bytte kyllingebryst ud med kyllingelår, koteletter, svinemørbrad eller andet.

LÆS OGSÅ: Klik her for at se flere opskrifter på kylling i fad

Kylling i fad med porrer

Kylling i ovn med bacon

Kombinationen af kylling, bacon og flødesauce går man aldrig galt i byen med. Det er en sikker vinder og smager altid godt. Vi har pyntet med lidt frisk timian, men det ville bestemt heller ikke være dårligt at give den et godt drys af frisk persille på toppen. Friske krydderurter er ofte lige det, som giver det sidste pift.

Det er så nemt at lave kylling i ovn. Vi har forstegt det hele på pande inden og så hældes det bare over i et fad. Når kyllingen bliver tilberedt i saucen, så suger den også smag til sig og bliver ikke tør.

Kylling i fad med porrer

 

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar